Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi ile sofralarımıza geliyor. Soğanlı börek tarifini el açması hamurdan hazırlayabileceğiniz gibi hazır yufka ile de kolayca yapabilirsiniz. Peki, Gelinim Mutfakta soğanlı börek nasıl yapılır? İşte, soğanlı börek tarifi ve malzemeleri...
#Soğanlı BörekMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerDaha kolay çorba bilmiyoruz. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak. Her yaştan insanın çok severek yiyeceği enfes bir çorba tarifi. Midenizi rahatlatacak. Mercimek çorbası Türk Mutfağının vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. Kırmızı, sarı mercimeklerden yapılır. Genelde terbiye kısmını un ile hazırlayıp mutlaka içine soğan konulur. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan menüsü iftar yemeği tarifleri...
#Ramazan MenüsüBereketli bir kış sebzesi ıspanak. Bir kilo alıp çeşit çeşit yemek yaparsınız. Yumurtalısı, pirinçli yemeği, böreği, çorbası... Çanakkale’de yapılan ‘çırpma’ isimli böreğiyse bambaşka bir tür. Dikkat etmeniz gerekense çok iyi ayıklayıp yıkamak.
#IspanakHamuruyla bizdeki gözlemeyi andırsa da, Sanskritçe ‘ekmek’ anlamına gelen roti Sri Lanka’da yapıldığı şekliyle daha dolgun ve hacimli bir börek. Açılan hamura bol iç doldurulup her tarafı kapatılıyor ve oluşan dikdörtgen prizma şeklindeki böreğin alt yüzü döküm ya da teflon tavada kızartılıyor. Bense rotilerimi, biraz defne yaprağı ve baharatla çeşnilendirdiğim etlerle hazırladığım içle pişirdim