Michelin Rehberi 9 Kasım’da düzenlenecek törenle 2024 yılının yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Bu yıl İzmir ve Bodrum’un da dahil edilmesiyle heyecan daha yoğun. Gastronomi sektörünün uzman isimlerine tahminlerini sorduk. Kimler yıldız alır, kimler mutlaka almalı, neler değişmeli, fikirlerini aldık…
#Michelin RehberiBalat’taki Smelt&Co.’nun ortamını çok sevdim. Menüde formüllerin değil, kendi zevklerinin peşinden gitmeye çalışmaları, az sayıda yemekten oluşan bir seçki sunmaları bence olumlu... Üzerine çalışmaları gereken konular var ama rokfor ve wasabi kremasıyla gelen ‘ılık hurma’, ‘kakao yağında kum midyeleriyle kereviz-badem mousseline’ gibi tabaklarını dengeli ve lezzetli buldum.
#RestoranYaşam koçları, kitap yazıp popüler olan hemen herkes aşırı bir şefkatle şöyle buyuruyor artık: Kendinizi çok sevin, kendinizle sevgili olun... 10 yıl önce “enerji” lafı nasıl dilden düşmediyse, şimdi de “kendi değerini bilmek” bu dönemin yükseleni. Azra Kohen’in bir videosundan yola çıkarak çarşamba günü bu dipsiz kuyuya dalmıştım. Şimdi bu mesele üzerine sizden gelenler var, buyurunuz.
#Onur Baştürk