Kistik sivilce, oldukça ciddi olan bir sivilce türüdür. Kistler, cildin derin noktalarında oluşum gösterirler. Gözeneklere sıkışmış olan yağ, bakteri ve kuru cilt hücrelerinin bir araya gelmesi ile de oluşabilmektedir. Çoğunlukla çene altı, burun ve alın bölgesinde gözlemlenir ve ağrılı bir akne türüdür. Peki, Kistik Sivilce nedir, neden oluşur? Kistik akne nasıl boşaltılır? Tehlikeli midir tüm detayları ile derledik.
#Kistik"Sivilce (Akne) nedir?", "Neden oluşur?", "Kimlerde daha çok görülür?", "Sivilceniz varsa neler yapmamanız gerekir?", "Tedavisi nasıl yapılır?" sorularının cevabını merak ediyorsanız, Uzm. Dr. Ayfer Aydın'ın sözlerine kulak verin... Akne ve sivilce problemleri konusunda dikkat edilmesi gerekenleri Uzm. Dr. Ayfer Aydın anlattı.
#SivilceKorona ile savaştığımız bu günlerde hastalarımızdan gelen soruların büyük kısmı akne ile ilgilidir. Gerek pandeminin gerekse evde kalmanın getirdiği stres akneyi tetikleyebilmektedir. Bir de dermatoloğa gidememek ve dolayısıyla zamanında tedavi olamamak akneyi alevlendirmektedir.
#SivilceKişinin profesyonel yardım almadan kendi sivilcesini sıkması cilt bakımında yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesidir. Eğer sivilceyi bir doktor temizlerse sağlıklı bir tedavi yöntemi olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever, sivilcelerin güzellik salonlarındaki yöntemlerle giderilmesinin çoğu zaman tehlikeli olduğunu belirtiyor.
#SivilceGünlük bakım ritüelimizin vazgeçilmez bir parçası olan nemlendiriciler, cildimizin daha sağlıklı, parlak ve canlı görünmesini sağlayan en önemli ürünlerdir. Fakat her cilt tipinin ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle cildinizle mükemmel uyum sağlayan bir krem seçmeniz gerekir. Aksi takdirde cildinizde pul pul dökülmeler, yağlanmaya bağlı sivilceler, siyah noktalar ve mat bir görünüm gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
#Süheyla BuyrukçuKontrollü bir şekilde peeling yapmaya yardımcı olan salisilik asit ve glikolik asit, günümüzde birçok cilt bakım ürününün içeriğinde yer alıyor. Adı bu kadar popüler olan bu iki asit, her ne kadar cildimizdeki ölü derilerin arınmasına yardımcı olsa da aralarında bazı farklılıklar da bulunuyor. Hadi gelin, bugün bu asitlerden hangisinin size uygun olduğuna ve ne işe yaradıklarına bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuLazer epilasyon hem erkeklerin hem de kadınların istenmeyen tüylerinden tamamen kurtulmak için başvurduğu kalıcı bir yöntem. Artık ergenlik çağına girmiş genç kızlar bir an önce epilasyona başlamak, tüylerinden kurtulmak istiyor ama ebeveynlerin kafası bu konuda çok karışık. ‘Epilasyona ne zaman başlanmalı, ergenlik döneminde yapılması sakıncalı mı, üreme sağlığını olumsuz etkiler mi?’ gibi pek çok soru onları tedirgin ediyor. Bu noktadan yola çıktık; hem çocukları olan ailelere hem de yetişkinlere rehber niteliğinde bir epilasyon dosyası hazırladık.
#EpilasyonHayatı boyunca hiç kilo problemi yaşamamış olan Bridget Houser, 2018'deki düğününden önceki aylarda açıklanamaz bir şekilde kilo almaya başladığını fark etti. Yaptığı koşuların mesafesini artırdı, arka arkaya yüksek yoğunluklu egzersiz dersleri aldı, gün boyunca genellikle yalnızca su, kahve ve meyve tüketti, akşamları da çoğunlukla sebzeden oluşan hafif bir yemek yedi. Ancak Houser ne yaparsa yapsın, bir türlü kilo veremiyor aksine kilo alıyordu. Üstelik yüzü de gittikçe yuvarlaklaşıyordu.
#Cushing Sendromu“Sürekli diyet ve spor yapıyorum ama hiç kilo veremiyorum!” şikâyetlerini çevremizde sıkça duyuyoruz. Bu durum “Aydede Yüzü” olarak da bilinen Cushing sendromu hastalığının habercisi olabilir. Bridget Houser’ın yaşadıkları da buna çok iyi bir örnek...
#SağlıkAlnınızda, burnunuzda, yanağınızda ya da çenenizde çıkan sivilcelerin hepsinin nedenleri birbirinden farklı. Peki sivilceleriniz neden çıkar ve size ne anlatmaya çalışıyor?
#Akne Neden OlurGüneş lekeleri ağırlıklı olarak esmer tenlilerde görülmektedir. Bu lekelerin oluşum bölgeleri ise; yanak, alın, dudak çevresi, çene, boyun ve kollardır. Güneş lekesinin oluşumunun altında farklı birçok neden yatmaktadır. Bu nedenlerden baskın olanlar ise genetik yatkınlık ve zararlı güneş ışınlarına maruz kalmaktır. Bu kapsamda güneş ışınları leke oluşturmakla kalmayıp, zaten var olan lekeleri de iyice karartmaktadır. Peki, güneş lekelerine ne iyi gelir? Güneş lekeleri neden olur, yüzdeki güneş lekeleri nasıl geçer? İşte, geçmeyen güneş lekelerine doğal çözüm maske...
#Güneş Lekeleri Nasıl GeçerSivilceler, iyileşirken leke veya iz bırakarak iyileşir. Bu nedenle ciltte meydana gelen izler rahatsızlık verebilir. Stres ve sağlık beslenme gibi durumlar da sivilce oluşumu tetikleyebileceği gibi bazı cilt problemleri de buna neden olabilir. Sivilce lekelerine iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm bulunabilir. Peki sivilce lekeleri nasıl geçer? Evde sivilce izlerine ne iyi gelir? İşte sivilce oluşumunun nedenleri ve sivilce lekelerine çözüm olabilecek öneriler...
#Sivilce Lekelerine Ne İyi GelirSivilce, en yaygın cilt sorunları arasında yer alan ve ergenlik dönemindeki pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan biridir. Özellikle yüzdeki yağ oranı bakımından yüksek olan yerlerde çıkan sivilce, tedavi edilmediği takdirde kalıcı izlere neden olarak, kişileri psikolojik olarak olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda nedenler arasında karaciğerden kaynaklı sivilceler de yer alabilir. Peki, sivilce neden olur, nasıl geçer? Sivilceye ve sivilce izlerine ne iyi gelir? İşte geçmeyen sivilcenin sebepleri ve tedavisi
#Sivilce Nasıl Geçer?Günümüzde gelişen cilt hastalıklarını etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Özellikle cilt yüzeyinde oluşan iltihaplar çevresel nedenlerden dolayı oluşabilir. Komedon nedir ve nasıl oluşur? Komedon nasıl geçer ve aleti nasıl kullanılır? Komedon tedavisi ve temizliği nasıldır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Komedon Nedir Ve Nasıl Oluşur?Günümüzde cilt sağlığı ve cilt bakımı çok önemlidir. Özellikle akne oluşumu hem ciltte kötü bir görüntüye neden olur hem de sağlık yönünden de belli hastalıkların habercisidir. Akne oluşumu ve tedavi yöntemleri de çok merak ediliyor. Akne nedir ve neden oluşur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Akne Nedir?Çok sık karşılaşılan cilt hastalıklarından birisi olan sivilce ya da diğer adıyla akne, genelde ergenlik çağında başlar ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı izler bırakabilir. Peki sivilce nasıl geçer? İşte, sivilce tedavisi için önemli ipuçları...
#Sivilce Nasıl GeçerBeklenen adet (regl) döneminde adet görmemek, gebelik şüphesi uyandıran en önemli bulgudur. Beklenen adet gününde kanda veya idrarda yapılan gebelik testleri ile gebelik tanısı konulabilmektedir. Sonraki günlerde yapılan ultrasonografi ile de gebelik kesesinin rahim içinde görülmesi, rahim içi gebelik için en değerli tanı bulgusudur.
#GebelikHava koşullarının cilt sağlığı üzerinde oldukça etkili olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Behram Danış, “Kış aylarında sıklıkla karşılaşılan rüzgarlı havalar da ciltte kurumaya yol açar. Kuruyan ciltte; kızarıklık, çatlama, soyulma, pul pul dökülme gibi pek çok istenmeyen durum ortaya çıkabilir. Sıcak havalarda artan nem ve sıcaklıkla birlikte terleme artar. Artan terleme özellikle yağlı ciltlerde sivilce oluşumuna sebep olur” diye konuştu.
#Dermatoloji Uzmanı Dr. Behram Danışİnsanlarla ilk karşılaştığımızda birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Daha birbirimizi tanımadan sadece birbirimizin yüzüne bakarak çok sayıda kanıya varıyoruz. Yani yüzümüz, cildimiz hepimiz için çok önemlidir. Sivilce kişinin yüzüne ve tüm güzelliğine gölge düşüren bir durumdur. Peki sivilceler sosyal hayatımızı ve ruh sağlığımızı nasıl etkiliyor? Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın anlatıyor.
#Sivilcelerin EtkisiCovid-19’dan korunmak amacıyla takılan yüz maskeleri, ciltte istenmeyen sivilcelenmelere, kızarıklık ve kaşıntılara neden olabiliyor. Maske takma sonrası ciltte oluşan yağlanma, tahriş ve sivilce oluşabiliyor. Vücudumuzun en hassas organı olan derimizin bu dönemde bakımı oldukça önem taşıyor. Bütün gün maske takma zorunluluğu olanlar, ciltlerini nasıl daha etkili bir şekilde koruyabilir? Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Akın anlattı.
#MaskeHalk arasında ‘sivilce’ diye bilinen, yağ bezlerinde iltihaplanmalara yol açan hastalık, tıp dünyasında ‘akne vulgaris’ veya kısaca ‘akne’ diye anılır. Yani sivilce ve akne, aynı hastalığa verilen farklı isimlerdir. Peki sivilceler neden oluşur? Yediklerimiz sivilce yapar mı? Hangi vitaminlerin eksikliğinde görülür? İşte yanıtları...
#Sivilce