Sismoloji ve sismograf terimleri uzmanların açıklamaları ardından gündeme geliyor. Sismoloji , yeryüzünde yapılacak olan her tür sanatsal yapının hesaplarında kullanılacak paremetrelerin belirlenmesinde ve yeraltı zenginliklerinin belirlenmesinde de kullanılmaktadır. Peki, sismoloji ve sismografi nedir? Sismoloji ve sismografi terimleri hakkında bilgiler
#SismolojiDünya genelinde oluşan depremlerin kaç şiddetinde olduğunu hesaplamak için bazı araç gereçler kullanılmaktadır. Bu araçların en başında ve en yaygın olarak kullanılanı sismoloji depremlerinin değerini hesaplayan richter ölçeğidir. Richter ölçeği nedir? Neyi ölçer? Richter ölçeği hesabı nasıl yapılır detayları ile derledik.
#Richter Ölçeği Nedir19. yüzyılda, İngiliz bilim adamı Robert Hooke, yayları ve esnekliği incelerken, birçok malzemenin benzer bir özellik gösterdiğini fark etti. Böylece Hooke Kanunu ortaya çıktı. Peki, Hooke Kanunu nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hooke KanunuJeofizik, atmosferi etkileyen doğal olayları ve yer kürenin durumunu inceleyen bilim dalı olarak tanımlanır. Bu bilim dalında inceleme yapan kişilere jeofizik mühendisi denir. Jeofizik nedir, neyi inceler, jeofizik bilimi hangi alanları kapsar gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Jeofizik Nedir Ve Neyi İnceler?Manisa'da meydana gelen şiddetli depremin ardından, depremin oluşu ve deprem türleri bir kez daha gündeme geldi. Deprem kuşağı Türkiye'de her geçen gün meydana gelen depremlerle beraber deprem nedir sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Peki, depremler nasıl oluşur? Depremler kaça ayrılır? İşte, kısaca deprem oluş nedenleri ve deprem türleri hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Deprem Nasıl OluşurFilipinler’in başkenti Manila’nın güneyindeki Taal Yanardağı harekete geçti. Dumanın yaklaşık bir kilometre yüksekliğe ulaştığı belirtilirken, çevre bölgelere kül yağışının olduğu bildirildi. Amatör kameralarca kaydedilen görüntülerde, dumanın içerisinde yoğun şimşek çakmaları görüldü.
#FilipinlerDeprem nedir? sorusu vatandaşlar tarafından yeniden gündeme geldi. Marmara'da yaşanabilecek olası depremle ilgili uzmanlar açıklamalarını sürdürürken, depremin oluşma koşulları da vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, deprem neden meydana gelir? Depremin oluş nedenleri ve türleri nelerdir? İşte, o konular hakkında merak edilen soruların yanıtı.
#Deprem Nedir?Denizli Belediyesinin 4 yıl arayla hazırlattığı fay hatlarıyla ilgili 2 ayrı raporda, 2 ayrı sonuç ortaya çıktı. Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) raporunda 14 fay hattından söz edilirken, özel bir şirketin hazırladığı raporda ise 3 fay hattının olduğu ve bunların ciddi bir risk taşımadığı savunuluyor.