Günümüzde genç yaşlı demeden pek çok insan sırt ağrısından mustarip… Uzmanlar, modern yaşam tarzı, çalışma koşulları ve en önemlisi hareketsiz yaşamın bu yaygın sağlık sorununu tetiklediğini belirtiyor. Uzun saatler masa başında çalışmak, kötü duruş alışkanlıkları ve yetersiz fiziksel aktivite, sırt ağrısının başlıca nedenleri arasında. Bazen de burkulma, fıtık, siyatik vb. gibi sağlık sorunları nedeniyle sırt ağrıları yaşanır. Bu ağrılar yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Sırt AğrısıGünümüzde sırt ağrıları adeta bir salgın haline geldi. Kime sorsanız sırtı ağrıyor, belini tutuyor, geçmeyen ağrılarından şikâyet ediyor. Kimi bu ağrılarından kurtulmak için doktor doktor geziyor, kimi de doğal yöntemleri deniyor. Peki hangi ağrıları neden yaşıyoruz? Hangi ağrıya ne iyi gelir? İşte bilimsel araştırmalara dayanarak uzmanların sırt ağrınızı iyileştirmeye ya da tamamen kurtulmaya yönelik hazırladığı kılavuz…
#Sırt AğrısıGayet sağlıklı bir genç olan Madi Foster ,17 yaşındayken birden nefes darlığı ve halsizlik problemi yaşamaya başladı. Doktorlar bunu kaygı bozukluğu ve anksiyeteye bağladı, antidepresan kullanmasını önerdi. Daha sonra sırt ağrıları yaşamaya başladı ama bunu da idrar yolu enfeksiyonuna bağladılar. Genç kızın yaşadığı bu semptomlara aslında bu milyonda bir görülen bir kanser neden oluyordu. Teşhisi çok geç koyulduğu için kanser diğer organlarına da yayıldı. Doktorlar maalesef genç kıza 18 aylık ömür biçti.
#KanserLille'in savunma oyuncusu Thomas Meunier, yarın İstanbul'da Fenerbahçe ile oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanş karşılaşması öncesi Lille'de düzenlenen basın toplantısına yardımcı antrenör Dimitri Farbos ile katıldı.
#Şampiyonlar LigiHavuz suyunun neden olduğu vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanan birçok kadın, bugünlerde soluğu doktorda alıyor. Peki, vajinada kaşıntı, yanma ve akıntı ile kendini gösteren bu hastalığa karşı nasıl önlem almalıyız? Hadi gelin, bugün yaz tatilinizin bu can sıkıcı hastalık ile bölünmemesi için neler yapmanız gerektiğine bir göz atalım.
#AnkaraSon yıllarda hastalanmadan önce hastalıklara karşı önlem almanın giderek önem kazanmaya başladığını belirten Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Wellbeing uygulamaları adı verilen bu yöntemlerle kişiler artık hasta olmadan bazı hastalıklara karşı daha dirençli olabiliyor, sağlıklı, mutlu ve ağrısız bir hayat sürebiliyor” dedi. 1996 yılında uzmanlık eğitimini tamamladığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Kaçar, “Cerrahi hayatımın ilk 18 yılı organ nakli ile geçti. Bu tabii hem çok yorucu, hem çok yoğun, hem de vicdanen çok huzur verici ve rahatlatıcı bir işti. 18 yıl sonra biraz da yaş dolayısıyla yön değiştirmem gerekti. 2013 yılında İzmir'e geri döndüm ve obezite cerrahisi yapmaya başladım. Obezite cerrahisi yaptıkça post bariatrik estetik cerrahi işlemlere de ihtiyaç duyulmaya başlandı. Dolayısıyla 4 yıl önce Bayraklı’da 500 metrekarelik bir alan içinde ortak muayenehane olarak çalıştığımız bir kliniğimiz oldu. Burada diş hekimi, estetik ve plastik cerrahi uzmanı ve benimle beraber bir genel cerrahi uzmanı arkadaşımız daha var. Ayrıca bir sağlık turizmi ruhsatı olan firmamız var. Bu ortak klinikte her şeyi kendimiz yapıp hastalarımızın ameliyatlarını ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
#1Spor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, 2021 yılında Karşıyaka Bostanlı’da hayata geçirdikleri Spor Hekimliği Kliniği’nde modern ve etkili fizik tedavi yöntemlerini kullanarak hastaların ağrılarının giderilmesini ve sağlıkla ilişkili yaşam kalitelerinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Metin Ergün Spor Hekimliği Kliniği’nde spor hekimi, fizyoterapistler, spor psikoloğu, spor diyetisyeni, spor masörleri ve egzersiz uzmanlarından oluşan deneyimli bir ekip ve bütüncül bir yaklaşımla kişiye özel tedavi programları uygulanıyor.
#1Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, İzmir Alsancak’ta hizmete girdi. Altı katlı bin 200 metrekare alanda hasta kabulüne başlayan Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, üç fizik tedavi uzmanı, 10 fizyoterapist, üç hemşire ve fizik tedavi teknikerlerinden oluşan alanında uzman deneyimli sağlık personelleri ve ileri sistem teknolojileriyle kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dokumacı, “Tıp merkezimiz uzun yıllardır İzmir ve bölgemize kaliteli sağlık hizmeti veren Özel Gazi Hastanesi, İzmir Ege Laboratuvarı ve Egeli OSGB ortaklığında kurulmuştur. Fizik tedavi alanında böyle bir merkezi ülkemize ve İzmirimize kazandırmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.
#1Grip, genellikle kendi kendine iyileşme eğilimi gösterse de bazı durumlarda çok ağır sonuçlara yol açabiliyor. ABD’de yaşayan Allison Miller'ın hastalığı da başta sıradan bir gripti. Semptomları ağırlaşıp hastaneye kaldırılan Miller, birkaç günün sonunda sol bacağını kaybetti. Peki grip nasıl oluyor da ağır hastalıklara dönüşebiliyor? Gribin normal seyrinin dışına çıktığını nasıl anlarız? En çok kimler risk altında? İşte Allison Miller’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#Sağlık‘Çalışan Destek Programı’ kapsamında yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, çalışanların en çok tercih ettiği hizmet yüzde 45 ile psikolojik danışmanlık oldu. Çalışanların en çok talep ettiği ikinci hizmet ise yüzde 26 ile mevzuat danışmanlığı oldu.
#PsikolojiSüper Lig'in 31. haftasında evinde Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kalan Galatasaray'da maç sonu ortaya çıkan Bafetimbi Gomis krizinin yankıları devam ediyor. Maçın ardından Okan Buruk, Dursun Özbek ve Fransız golcüden peş peşe açıklamalar gelmiş, gözler yönetim kuruluna çevrilmişti. Yönetim kurulunun haftalık toplantısında Gomis konusu da ele alınacak ve bir karar verilecek. İşte Gomis krizinde son detaylar...
#GalatasarayBirbiri ardına ‘hit’ler çıkardı. Beş yıl önceki şarkısı ‘Aşkın Olayım’ son dönemde yeniden patladı. Futbolcu Icardi şarkıyı paylaştı, magazin gündeminden düşmedi. Simge’yle ‘Harcandıkça’ isimli yeni şarkısı vesilesiyle buluştuk. Başarısını, Icardi olayının perde arkasını, eski aşkıyla dostluğa dönüşen ilişkisini ve bilinmeyenleri konuştuk; “‘Aşkın Olayım’ı söyleyen kadının aşkının olmamasına inanamıyorum!”
#Simge SağınSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, özellikle solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş hastalarda geçmeyen öksürüğe ilişkin, "Bu inatçı bir öksürüktür ve klasik alıştığımız öksürük giderici şuruplarla, haplarla geçmez. Çünkü buradaki asıl mekanizma; hava yollarındaki aşırı duyarlılık. Bu öksürüğü araştırmak lazım. Bunu ihmal etmemek lazım" dedi.
#ÖksürükKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Bu grip sezonunda böyle kronik hastalıklarda aniden bir bozulmanın ortaya çıkması bir akut alevlenme tablosunun gözlenmesinin altında bir solunum yolu enfeksiyonu, bir grip olabilir. Bu durumda tipik kalp yetmezliği tablosuyla karşımıza çıkabilir. Grip her zaman alıştığımız gibi ateş ve öksürükle üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla karşımıza gelmeyebilir; gizli atipik seyirleri unutmamak lazım” dedi.
#VirüsRUHSAL rahatsızlıklarla sağlıksız yaşam alışkanlıklarının yan yana ilerlediğini söyleyen Psikiyatrist Dr. Ali Hilmi Yazıcı, açıklanamayan bedensel yakınmaları anlattı. Baş ve sırt ağrıları, yorgunluk, kas spazmları, uyuşmaların kimi zaman bir çok tıbbi incelemeye rağmen altta yatan belirgin bir fiziksel bulgu ile açıklanamadığının altını çizen Yazıcı, bu durumun gereksiz ve yıpratıcı bir çok tıbbi sürecin içinde savrulmaya da yol açtığını kaydetti. “Özellikle uzun süreli, görünürde sebepsiz ağrı ve bedensel yakınmalar eşlik eden depresyon veya kaygı bozukluğunun, bedensel (somatik) belirtilerle karşımıza çıkan farklı bir dışavurumu olabilir” diyen Dr. Yazıcı şöyle konuştu:
#1Kraken varyantı belirtileri, virüsün yayılma hızı artarken öne çıkan başlıklardan oldu. 'Kraken' olarak da bilinen XBB.1.5 varyantı dünya genelinde 29 ülkede görüldü. Omikron’un bir alt varyantı olarak uzmanlar tarafından açıklanan kraken yeni bir dalga endişesine yol açtı. Boğaz ağrısı, baş ağrısı burun tıkanıklığı görülebilirken kraken varyantının en dikkat çekici semptomları arasında ise kas ve sırt ağrıları gösteriliyor. Peki, kraken varyantı belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte, XBB.1.5 yani kraken varyantıyla ilgili merak edilenler.
#KrakenKraken varyantı belirtileri, virüsün yayılma hızı artarken öne çıkan başlıklardan oldu. 'Kraken' olarak da bilinen XBB.1.5 varyantı dünya genelinde 29 ülkede görüldü. Omikron’un bir alt varyantı olarak uzmanlar tarafından açıklanan kraken yeni bir dalga endişesine yol açtı. Boğaz ağrısı, baş ağrısı burun tıkanıklığı görülebilirken kraken varyantının en dikkat çekici semptomları arasında ise kas ve sırt ağrıları gösteriliyor. Peki, kraken varyantı belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır? İşte, XBB.1.5 yani kraken varyantıyla ilgili merak edilenler.
#KrakenSon günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? Uzmanlara sorduk; işte yanıtları...
#GripŞiddetli baş ve sırt ağrısı çeken hamile bir kadına, acil servise her gittiğinde sorunlarının hamilelikle ilgili olduğu söylendi ve evine geri gönderildi. 29 yaşındaki genç kadın doğum yaptıktan sadece bir hafta sonra kanser teşhisi aldı. Şimdi ailesi ihmal nedeni ile yasal işlem başlatmaya hazırlanıyor. İşte İngiltere'nin konuştuğu olay...
#İngiltereİngiltere'de yaşayan 32 yaşındaki yoğun bakım hemşiresi Raad Islam, yıllardır devam eden sırt ağrılarının sebebinin akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Kanserin beynine ve omurgasına yayılarak ölümcül bir hale gelmesi ile genç yaşında vasiyetini yazıp kendi cenazesini planlayan Islam, insanları hastalığın belirtilerine karşı daha dikkatli olmaya çağırdı.
#İngiltere