İlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana Mutfağıİlk Adana seyahatimizde otogardaki Onbaşılar Kebapçısı’nda hayatımızın ilk şalgam suyunu içip, sumaklı közlenmiş soğan salatasını tatmıştık. Neşeli, eğlenceyi seven ve ağzının tadını bilenlerin şehri Adana’yı, sonrasında pek çok kez ziyaret ettim. Bu hafta size Adana’dan sesleniyorum.
#Sahrap SoysalAdana artık bir festivaller şehri oldu. Eşsiz tatlarını yemekseverlerle buluşturmak için 1. Lezzet Festivali’ni düzenlediler. Festival programındaki hasat etkinlikleri çok ilgi çekti. Türkiye’nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar; pamuk, zeytin ve narenciye hasatlarını belki de hayatlarında ilk kez deneyimledi.
#Sahrap SoysalAdana her ne kadar gastronomi turizmiyle öne çıksa da gittiğinizde kebapçılar dışında da ziyaret edeceğiniz çok şey var. Ben içlerinden 10 adımı seçtim ama daha çok detay merak edenler genişletilmiş halini yarından itibaren Instagram hesabımdaki (@saffetemretonguc) 'Adana keşfi paylaşım dizisi'nden takip edebilirsiniz. İşte size Adana gezi rehberi...
#Adana