Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanTepsi oruğu sini köfte olarak da bilinmektedir. Hatay yöresine ait olan tepsi oruğu, içli köftenin tepsiye basılarak pişirilmiş ve dilimlenmiş hali olarak özetlenebilir. İster baklava dilimi, ister üçgen, ister havuç dilimi olarak sunulabilir. Peki, tepsi oruğu nasıl yapılır? İşte adım adım tepsi oruğu tarifi...
#Tepsi Oruğu Nasıl Yapılır?Bahar yolculuklarının tadına doyum olmaz. Bir yanda çiçeklenen, yapraklanan ağaçlar, diğer yanda boz toprakların yeşile boyanması, sarılı, beyazlı, morlu, kırmızılı çiçeklerin kendini göstermeye başlaması, kuşların sevinç çığlıkları, mis gibi toprak, taze ot, çiçek, ağaç kokan hava... Bahar, insanın içine yaşama sevinci doldurur. Size önerim, hafta sonlarında bulunduğunuz kentin yakın çevresine geziler yaparak, doğanın canlanmasını gözleyin.