Tepsi kebabı, Antakya mutfağının ününü sınırlar dışına çıkaran meşhur yemekleri arasında yer alıyor. Hem kolay hem de çok lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isteyenler seçimlerini tepsi kebabından yana kullanabilir. İşte, tavuklu tepsi kebabı için gerekli malzemeler ve adım adım yapım aşaması
#Tepsi KebabıTepsi kebabı, Antakya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Sini kebabı olarak da bilinen bu nefis yemek fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Ufak ufak doğranan sebzeler de ete ayrı bir tat katıyor. Dilerseniz yanında ayran da servis edebilirsiniz. Peki tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tepsi kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Tepsi Kebabı Nasıl YapılırRamazanda aile üyeleriyle birlikte iftar sofrasının başında toplanmak büyük bir keyif. Hele bir de o sofralar leziz yemeklerle donatıldıysa iftarın tadı bir başka oluyor. Ramazanın beşinci gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırladık. İşte 28 Nisan iftar menüsü…
#İftar MenüsüÇorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.
Geçen hafta, KKTC’ye yaptığım gezinin Lefkoşa ve Girne bölümlerini anlatmıştım. Bu hafta sizi Güzelyurt’un limon, greyfurt bahçelerinden başlayan bir tura çıkaracağım. Aşkla kurulan, Arapların, Cenevizlerin, Osmanlı’nın izlerini taşıyan Gazi Mağusa’ya uğrayacağız. Karpaz’ın kilometrelerce uzanan plajlarından geçip, özgür eşeklerin dolaştığı ıssız noktalarına uzanacağız.
Filetosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.