Romanya tarihinin Dacia dönemini destekleyen arkeolojik eserler, geçtiğimiz günlerde Hollanda’nın bilinmedik bir şehrinde, yetersiz güvenlik önlemleriyle sergilenirken, hırsızlar tarafından kolayca yağmalandı. Bu nedenle, ehliyetsiz Avrupa müzeleriyle kültürel mübadelelerden kaçınılmalıdır. Bu tür işlerle ilgilenen amatör küratörlerden uzak durulmalıdır.
#Romanya Tarihiİstanbul Kanlıca’da aile sağlığı merkezi olarak kullanılan bina, 6 Şubat depreminden sonra, riskli bulunarak boşaltıldı. Kanlıcalılar, 60 yıldır hizmet veren sağlık merkezinin yeniden eski yerine taşınmasını istedi.
#İstanbulNice kadın onun tasarladığı elbiseleri giydi. 40 yıldır eskimeyen, hâlâ kullanılan tasarımları var. Yıldırım Mayruk mesleğinde 65 yılı geride bırakırken şimdi bir de bir parfüm koleksiyonuna imza attı. Ünlü modacıyla modayı, yeni markasını konuştuk.
#Yıldırım MayrukTürk edebiyatının önde gelen isimlerinden Selçuk Altun, Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün desteğiyle Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri Birliği’nin düzenlediği, Avrupa Yazarlar Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek.
#Selçuk AltunMuhlis Bey, Arap Kadri, Canavar Koyun Orhan, Press Bey, Yavlum Mithat ve Mirsat... Duayen karikatürist Latif Demirci’nin çizgi karakterleri ve yarım asırlık sanat hayatı, kapsamlı bir arşiv çalışması sonucu açılan ‘Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ’ sergisiyle İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde.
#Uygar TaylanÇankaya'nın Güzeltepe Mahallesi muhtarı Nurten İșçi, mahallelerinde yayaların ve araç trafiğinin yoğun olduğu Hoșdere Caddesi'ne MOBESE talebinde bulunarak, “MOBESE, muhtarlığı da görecek şekilde birkaç noktaya konulabilir. Hem meydana gelen trafik kazalarının tespitinde hem olası olumsuz durumlarda oldukça etkili olacaktır” dedi.
#Mahallenin NabzıOsman Hamdi Bey’in ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ eserinin ikincisi, Belma Simavi koleksiyonundan satın alınarak Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. İlkine çok benzeyen ikinci resimde altı kaplumbağa yer alırken, duvardaki farklı motifler dikkat çekiyor.
#Osman Hamdi BeyGÜNEŞLİ ama karanlık bir şubat sabahına uyandık dün. Türk edebiyatının kimsesiz çocukları, ezilmişleri, yoksulları, yurt dışına işçi olarak giden gurbetçileri, darbe döneminde işkence gören kadınları, göç etmek zorunda kalan çaresizleri, azınlıkları bir kez daha öksüz kaldı. Onları en iyi anlatan bir büyük yazarı, Füruzan’ı kaybettik çünkü.
#Feruze Çerçi