Biri Isparta, diğeri Konya sınırlarında iki göl ve etrafında gelişen doğal, kültürel, tarihi birikim... Üzerlerinde belgesellere konu olan Mada, karaya incecik yolla bağlı Can ve Yeşil adalar ya da tamamen ıssız kayalıklar var. Dört mevsim turizme uygunlar: Kışın donan suların üzerinde yürüyüş ve keşif. İlkbaharda giderseniz yüzbinlerce leylekle müthiş fotoğraflar. Beyşehir ve Eğirdir göllerinin etrafındaki gastronomik çeşitlilik de kâşifleri bekliyor.
#Ferdi AKARSUUn helvası, yapılışının kolay olması ve tatlı ihtiyacını gidermesi dolayısıyla her dönemin favori tatlıları arasında yer alıyor. Çok fazla malzeme istemeyen tarifi ile merak konusu ola un helvası, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Peki, un helvası nasıl yapılır? İşte, evde yapabileceğiniz kolay un helvası tarifi ve tatlının yapılışına dair bazı bilgiler
#Un HelvasıFırında tarih helva nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşların ilgisini çeken konular arasında yer almaya başladı. Özellikle balık yemeklerinin ardından oldukça tercih edilen fırında tahin helvanın tarifi merak ediliyor. Peki, fırında tahin helva nasıl yapılır? İşte tarifi
#Fırında Tahin Helvaİslam dünyası için önemli olan kandil günlerinde gelenekselleşen lezzetlerden biri de un helvası. Türk mutfağında sıklıkla tercih edilen bir tatlı olan un helvası, hem kolay yapımı hem de lezzetli olması nedeniyle kandillerde sıklıkla tercih ediliyor. Peki, un helvası nasıl yapılır? Un helvasının malzemeleri neler? Pratik un helvası yapmanın püf noktaları neler?
#Un Helvası Nasıl Yapılır?Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor