seyahat kitapları haberleri sayfasında seyahat kitapları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 712 seyahat kitapları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kimi Anadolu’nun 100 yılı aşkın süredir barındırdığı gizli tarihi zenginliklere, kimisi de Ruanda’dan yağmurun hiç yağmadığı Somali’ye kadar dünyanın keşfedilmeyi bekleyen yerlerine ışık tutuyor... Uzak diyarlara gitmeyi hayal edebileceğiniz, yakın zamanda raflarda yerini alan seyahat kitaplarını derledik.
#Seyahat KitaplarıBu yıl, seyahat kitapları açısından oldukça verimli geçiyor. Hemen her ay bir seyahat kitabı raflardaki yerini alıyor. Yakın zamanda yayımlananları bir araya getirdik. Kimi Amerika Kıtası’nda keşfe çıkarıyor kimi Türkiye’nin kültür hazineleri hakkında bilgi sunuyor.
#Seyahat KitaplarıYakın zamanda yayımlanmış seyahat kitaplarını bir araya getirdik. Kimi Mavi Yolculuk’un inceliklerini, kimi Svalbard’ın çorak topraklarında bile keşfedilecek şeyler olduğunu anlatıyor. İstanbul’dan başlayıp Kuzey Kutup Dairesi’ne varan bir okuma yolculuğu.
#SeyahatKitap okurken hayal dünyamızda bir yolculuğa çıkarız. Okuduğumuz kitabın karakterinin hayatına konuk olur, onun yürüdüğü yolları yürür ve gezdiği yerleri görürüz. Evimizin en güzel köşesinde kitabımızı okurken aslında dünyayı gezeriz ve yolculuğumuz asla bitmesin isteriz. Kitabı bitirip kütüphaneye koyduktan sonra da okurken gezdiğimiz yerleri yerinde görmek için seyahat planları yaparız. Gelin hep beraber içinizde seyahat etme isteği uyandıracak kitaplara bakalım.
#Seyahat KitaplarıSeyahati bir sanat olarak gören Nazlı Gürkaş’ın kaleme aldığı 'Zeytin Ağacının Gölgesinde Yunanistan' “Daha az turistik, daha fazla yerel deneyim” diyenlerin yol arkadaşı olacak türden bir kitap. Yazarın ilk seyahat kitabı olma özelliği de taşıyan Zeytin Ağacının Gölgesinde Yunanistan, cep yakmayan bol mavili-yeşilli bir rota çizmek ve Yunanistan’ın en güzel yemeklerini yemek isteyenler için harika bir rehber...
#Seyahat KitaplarıHürriyet Seyahat ekibi tarafından hazırlanan ‘Dünya Turuna Nasıl Çıkılır?’ kitabı Hürriyet Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Editörlüğünü Serkan Ocak, Yücel Sönmez ve İsmail Sarı’nın yaptığı kitap 50 gezginin maceraları üzerine yapılan söyleşi ve röportaj yazılarından oluşuyor.
#Hürriyet Seyahat KitabıHürriyet Seyahat ekibi tarafından hazırlanan ‘10’lar Türkiye’nin En İyileri’ kitabı henüz bir ay önce yayımlanmasına rağmen büyük bir ilgi görerekkısa sürede üçüncü baskısını yaptı. Her biri kendi alanında uzman olan Türkiye’nin tanıdığı 166 kişilik dev jürinin seçimlerini toplayan kitap, farklıkategorilerde seyahat tutkunları için rehber olma özelliği taşıyor.
#Türkiyenin En İyileri KitabıDünyaca ünlü seyahat içerikleri yayıncısı Lonely Planet, 2024’te mutlaka ziyaret edilmesi gereken ülke ve şehirlerini sıraladı. Görülmesi önerilen ülkelerde Moğolistan ve Hindistan ilk sıralarda yer alırken, İzmir de keşfedilmesi gereken şehirler listesinde ilk 10'da yer aldı. Biz de buradan hareketle uzmanlarımıza “İzmir’in sonbaharda görülmesi gereken güzellikleri neler?” diye sorduk. İşte ‘Güzel İzmir’in keşfedilmeyi bekleyen 8 adresi…
#RotaTek başına trenle 30 günde 15 ülkeyi gezen Ayaz Ceylan, henüz 18 yaşında. Ünlü yönetmen ve senarist Nuri Bilge Ceylan ile oyuncu ve senarist Ebru Ceylan’ın oğlu. “Farklı hayatlarla karşılaşmak kendinizi de keşfedebilmenizi sağlıyor” diyerek seyahat tutkusunu anlatıyor. Japon manga ve anime sanatçısı Hayao Miyazaki’nin filmlerinden çok etkilendiği için Uzakdoğu kültürüne ayrı bir ilgisi olduğunu söylüyor. Ceylan’la en sevdiği ülkeleri, seyahatinden izlenimlerini ve hayallerini konuştuk.
#SeyahatYedi gün boyunca sabahtan geceye İstanbul’da sıradışı deneyimler sunmayı vaat eden ‘Monday to Sunday Istanbul’ kitabı basit bir turist rehberi değil. Gezilecek tarihi ve sanatsal yerlerin yanında en iyi yeme-içme, eğlence, alışveriş mekânları hakkında da öneriler veren, şehri tadına vararak gezmemizi sağlayan bir kaynak…
#Monday To Sunday IstanbulHürriyet Seyahat gezginlerimizden Serda Büyükkoyuncu, ‘Antik Yunan Mitolojisi: Tanrıların Aşk Hayatı’ adlı ilk kitabının heyecanını yaşıyor. Lisansta bilgisayar mühendisliği, yüksek lisansta istatistik okuyan ve on parmağında on marifet olan gezgin yazarımızla kitabını konuşmak için buluştuk. Bize ‘bu kadar meraklı nasıl olunur’u anlattı.
#HeraklesMelih Uslu’nun altıncı kitabı ‘Arabayla Anadolu’ geçen hafta yayımlandı… Hürriyet Seyahat’in de yazarlarından olan Uslu’yla kitap için dört teker üzerinde yaptığı 22 bin 200 kilometre yolu, sevdiği rotaları, arabayla seyahatin inceliklerini ve yolda olmanın güzelliklerini konuştuk.
#Melih Uslu10 yılda 50 ülkeyi gezen tarih öğretmeni Temel Kahveci “Gezginlik turistik bir faaliyet değildir. Parayla yapılmaz, istekle yapılır!” diyor. Farklı kültürleri tanımanın fikirlerini zenginleştirdiğini ve dahası mesleğine de katkısı olduğunu söyleyen Kahveci, birçok öğretmen ve öğrenciye ilham vermiş.
#Temel KahveciNew York Times'ın film eleştirmeni A.O. Scott’ın sözlerini ödünç almam gerekirse bu şehri eşsiz kılan şey “farklı kültürlerden gelen ve farklı değerlere sahip insanları benimseyip yontulmamış ve sofistike bir ahenge dönüştürme kabiliyetidir.” Yakın zamanda Scott ve bir meslektaşına tüm New York sakinlerini bir araya getiren tek bir film bulma görevi verildi; en kibar ifadesiyle bu bir delilik. New York’u, ABD’deki birçok kente direkt uçuşlar gerçekleştiren ve 25 Mayıs’ta bu rotalara Newark’ı da ekleyecek olan Türk Hava Yolları ile keşfedin…
#New YorkKimi Anadolu’nun 100 yılı aşkın süredir barındırdığı gizli tarihi zenginliklere, kimisi de Ruanda’dan yağmurun hiç yağmadığı Somali’ye kadar dünyanın keşfedilmeyi bekleyen yerlerine ışık tutuyor... Uzak diyarlara gitmeyi hayal edebileceğiniz, yakın zamanda raflarda yerini alan seyahat kitaplarını derledik.
#Seyahat KitaplarıBu yıl, seyahat kitapları açısından oldukça verimli geçiyor. Hemen her ay bir seyahat kitabı raflardaki yerini alıyor. Yakın zamanda yayımlananları bir araya getirdik. Kimi Amerika Kıtası’nda keşfe çıkarıyor kimi Türkiye’nin kültür hazineleri hakkında bilgi sunuyor.
#Seyahat KitaplarıYakın zamanda yayımlanmış seyahat kitaplarını bir araya getirdik. Kimi Mavi Yolculuk’un inceliklerini, kimi Svalbard’ın çorak topraklarında bile keşfedilecek şeyler olduğunu anlatıyor. İstanbul’dan başlayıp Kuzey Kutup Dairesi’ne varan bir okuma yolculuğu.
#SeyahatGürültücü, hülyalı, gizemli, biraz şımartılmış, kimi zaman rahatsız edici ve büyüleyici... Geçmişte Roma’nın tarihi bölgelerinde yoğunlaşan turist kalabalıkları artık merkezin dış çeperlerinde yeniden yapılanan hayat alanlarına kayıyor. Turistik rotaların dışında bir tatil hayal ediyorsanız ‘centro storico’nun dışında dolaşın. Testaccio pazarındaki tezgâhlarda pizza tadın, pazar günü kurulan Porta Portese bit pazarında turlayın, San Lorenzo ve Tiburtina semtlerinin gece kulüplerinde eğlenin, Neve di Latte ve La Mucca Bianca gibi semt dondurmacılarında ağzınızı tatlandırın. İyi bir planlamayla şehrin önemli bölümünü 2,5 günde keşfedebilirsiniz.
#Roma Gezi RehberiKitap okurken hayal dünyamızda bir yolculuğa çıkarız. Okuduğumuz kitabın karakterinin hayatına konuk olur, onun yürüdüğü yolları yürür ve gezdiği yerleri görürüz. Evimizin en güzel köşesinde kitabımızı okurken aslında dünyayı gezeriz ve yolculuğumuz asla bitmesin isteriz. Kitabı bitirip kütüphaneye koyduktan sonra da okurken gezdiğimiz yerleri yerinde görmek için seyahat planları yaparız. Gelin hep beraber içinizde seyahat etme isteği uyandıracak kitaplara bakalım.
#Seyahat KitaplarıSeyahati bir sanat olarak gören Nazlı Gürkaş’ın kaleme aldığı 'Zeytin Ağacının Gölgesinde Yunanistan' “Daha az turistik, daha fazla yerel deneyim” diyenlerin yol arkadaşı olacak türden bir kitap. Yazarın ilk seyahat kitabı olma özelliği de taşıyan Zeytin Ağacının Gölgesinde Yunanistan, cep yakmayan bol mavili-yeşilli bir rota çizmek ve Yunanistan’ın en güzel yemeklerini yemek isteyenler için harika bir rehber...
#Seyahat KitaplarıAkademisyen eşimin araştırma izni nedeniyle, bu yılın altı ayını Kaliforniya’da geçirdik. İkinci altı ayımız içinse Japonya’nın Sapporo şehrindeyiz. Japonlarla hem benzer hem de farklı yönlerimiz var. Ama asıl önemlisi, dünyaya Batı perspektifi dışında, başka bir pencereden bakmak insanı çok tazeliyor.
#JaponyaRomantik filmlerde izlediğimiz aşk hikayelerinin başrolünde ki şehirler, beyaz perdede olduğu kadar gerçek oldukça hayatta da etkileyici. Beyaz perdenin unutulmaz aşk filmleri, hikayeleriyle olduğu kadar, bu hikayelerin yaşandığı şehirlerle de hafızalarımıza kazınıyor. Peki bu seyahatinizi de en sevilen romantik filmlerin çekildiği gerçek mekanlarda biraz dolaşmaya var mısınız? İşte size aşk filmlerinin unutulmaz şehirleri…
#Aşk Filmlerinin Unutulmaz ŞehirleriTren garında bilet alıp peronlarını buluyor; havaalanında pasaport kontrolüne giriyor, ‘check-in’ işlemlerini yapıyorlar... Pelin ve Çınar sadece kendilerini değil, ilk tren ve uçak seyahatleriyle tüm çocukları gezdiriyor... ‘Kemal’in Günlükleri’ serisiyle oğlu Kemal’den ilhamla çocuklar için Brüksel, Londra ve Roma seyahat kitapları hazırlayan Özge Lokmanhekim, şimdi de ‘Pelin ve Çınar’ın Gezi Rehberi’ serisiyle çocukları ve aileleri seyahate davet ediyor. Özge Lokmanhekim ile rengârenk detaylı çizimler ve bilgi notları eşliğinde hazırladığı bu seriyi ve çocukların seyahatle ilişkisini konuştuk.
#Özge LokmanhekimHürriyet Seyahat ekibi tarafından hazırlanan ‘Dünya Turuna Nasıl Çıkılır?’ kitabı Hürriyet Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Editörlüğünü Serkan Ocak, Yücel Sönmez ve İsmail Sarı’nın yaptığı kitap 50 gezginin maceraları üzerine yapılan söyleşi ve röportaj yazılarından oluşuyor.
#Hürriyet Seyahat KitabıHürriyet Seyahat ekibi tarafından hazırlanan ‘10’lar Türkiye’nin En İyileri’ kitabı henüz bir ay önce yayımlanmasına rağmen büyük bir ilgi görerekkısa sürede üçüncü baskısını yaptı. Her biri kendi alanında uzman olan Türkiye’nin tanıdığı 166 kişilik dev jürinin seçimlerini toplayan kitap, farklıkategorilerde seyahat tutkunları için rehber olma özelliği taşıyor.
#Türkiyenin En İyileri KitabıItalo Calvino, öldükten 30 yıl sonra yayımlanan ‘Amerika’da Bir İyimser’ kitabında, 156 başlıkta ‘imge’sini bilip ‘gerçekliği’ ile yüzleştiği Amerika’yı anlatıyor. Bir taraftan kabuğundan çekirdeğine kadar soyduğu ülkeyi anlatırken diğer taraftan kendi hayatından altı aylık bir kesit sunuyor.
#Kitapsanat