Kentin işlek arterlerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda (GMK) yasak olmasına karşın yol kenarında çift sıra park eden araçlar, trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Araçların ilerlemesi için 2 şeride sahip olan bulvarda trafik akışı gün boyunca tek şeritten sağlanabiliyor.
#Gmk BulvarıBüyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, Başkent’in otopark sorunu konusunda Meclis’te çağrıda bulundu: “Ankara halkı, yetkinin Valilik’te mi yoksa belediyede mi olduğuyla ilgilenmiyor. Ortak bir çalışma yapılmasını talep ediyorum.”
#Şerit İşgaliYılın en uzun tatili bugün bitiyor. Bu dokuz günü kimimiz şehirde sevdikleriyle, kimimiz memlekete giderek, kimimiz de seyahate çıkarak değerlendirdik. Bazılarımız çoktan döndü, bir kısmımız hâlâ yollarda. Peki bu ‘muhteşem dönüşümüz’de yollarda hangi noktalara dikkat etmeliyiz? Trafiğe takılmak istemiyorsak, nerelerde soluklanıp ‘lezzetli vakit’ geçirebiliriz? Tatil dönüşü sendromundan nasıl korunacağız, kapıldıysak çıkmak için ne yapmalıyız? Olağanüstü sahillerden ve doğadan birden bire kent hayatına girerken uyum sağlamamıza yardımcı olacak ara istasyonlar nereleri?
#İZMİROrta batı Etiyopya’dan başlayıp, Kenya’daki Turkana Gölü’ne akan Omo Nehri kurak topraklara can veriyor. 760 kilometrelik nehrin kıyısında yüzlerce yıldır geleneklerini değiştirmeyen kabileler yaşıyor. Okurumuz Selin Ekim, insanoğlunun beşiği, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Omo Vadisi’nde 10 günlük yolculuğun izlenimlerini yazdı.
Şamanların, efsanelerin gölü Baykal, Rusya’nın Sibirya bölgesinde 600 kilometre uzunluğundaki bir doğa anıtı. Yüksek dağların arasındaki yeryüzünün en büyük tatlısu kaynağı nisan sonuna kadar buzla kaplı. Temmuz, ağustosta doğa canlanıyor; kıyıları cennete dönüşüyor. Trans-Sibirya Demiryolu’nun en güzel manzaraları gölün güney kıyısındaki 250 kilometrelik rotada.
TEKİRDAĞ'da oto tamirciliği yapan Şenol Çelebi, ölen dedesinden miras kalan 2 dönümlük arizinin ortasından geçen sokak yolunu demir kazıklar diktikten sonra şeritle kapattı ve ‘Özel mülktür, girilmez’ tabelası astı. Sürekli kullandıkları yolun kapandığı görenler şaşkına döndü. Polis ekipleri ise şeritleri kaldırarak yolu tekrar ulaşıma açtı.
Bir Trabzonlu, Sarp Sınır Kapısı’nı ilk kez aşıp kardeş şehri Batum’a vardığında neler düşünür, neler hisseder? İşadamı, yazar, 16 yıldır dünyayı dolaşan gezgin Hilmi Köksal Alişanoğlu (51), mayısta iki günlük keşif turuna çıktı. Mizahi bir dille Batum izlenimlerini yazdı.
Osmanlılarla aynı dönemde doğup sonra ona komşuluk yapan ve 1. Dünya Savaşı’nın sonunda onunla birlikte yok olan Habsburg Hanedanlığı Viyana- Prag -Budapeşte sacayağı üzerine kurulmuştu. Dolayısıyla bu üçgende birbirine çok benzeyen mimari yapılar, sanat eserleri ve ortak kültür paydaları bulmak mümkün. Hem bu nedenle, hem de coğrafi yakınlıklarından dolayı çok kez bir turun üç bacağını oluştururlar.