Bain & Company, Kuzey Amerika ve Avrupa’da yerleşik 250’den fazla şirket üzerinde “Dijital liderlerin diğerlerinden farkı ne?” başlıklı bir araştırma gerçekleştirdi. Performans odaklı ‘Dijital Lider’ ile rakiplerinden daha yavaş hareket eden ‘Dijital Tembel’ gibi yeni teknoloji aktörlerin belirlendiği araştırma, dijital dönüşümün şirketlere BT harcamalarında yüzde 30 tasarruf sağladığını ortaya çıkardı.
#Serhan NadirKüresel Girişim Sermayesi Raporu’na göre 2010’da 600 trilyon dolar olan finansal varlıkların 2020’de 900 trilyon dolara çıkması beklenirken, Türkiye’de 2013’te 33 olan özel girişim sermayesi satın alımları sayısının geçen yıl 25’e gerilediğini açıklandı.
#Küresel Girişim Sermayesi Raporu13. Küresel Lüks Tüketim Malları Raporu açıklandı. Raporda uluslararası turizmin ve alım gücü artan orta sınıfın şekillendirdiği küresel lüks pazarının yüzde 5’lik büyüme oranı ile 2014’ü 223 milyar euro (276 milyar dolar) ile kapatacağı öngörülüyor. Lüks harcamaların büyüklüğü dünyada 38. büyük ülkenin milli gelirine kadar ulaştı.
'Lüks Ürünler Dünya Pazarı Bahar 2013' araştırması küresel lüks ürün pazarı 200 milyar dolara ulaştığını, gelecek 5 yılda ise bu rakamın 250 milyar dolara çıkmasının öngörüldüğü belirtildi. Araştırmanın en dikkat çeken noktası ise tüketicilerin artık logosuz, en kaliteli malzemeden yapılan ve emek isteyen lüks ürünlere ilgi göstermeye başladığının ortaya çıkması oldu.
Bain& Company'nin Antwerp Dünya Pırlanta Merkezi (AWDC) işbirliği ile hazırladığı "Küresel Pırlanta Endüstri Raporu"na göre, 2011 yılında 15,6 milyar dolar olan elmas tüketimi 2020'de 26,1 milyar ABD doları seviyesine erişecek. Bu artışta büyüyen Çin ve Hindistan orta sınıfının pırlanta tüketiminin önemli rol oynayacağı ifade ediliyor.
Şarkıları yüzeysel olmakla eleştirildi. Ama bir o kadar da sevildi, dinlendi. Serdar Ortaç’ın hitleri şimdi sevilen isimlere emanet. Peki, bu şarkıların sırrı nedir? Müzik yazarı Tolga Akyıldız: “Tahmin edilebilir ve basit akor dizilimleri, düzenlemeler ve yüzeysel sözlerle birkaç hit şarkı çıkarmak mümkündür. Ama emin olun, en zoru bu dar alanda etkili ve çok sayıda kısa pas atabilmektir.”
#Serdar OrtaçKasıp kavuran sıcaklar, ani hava değişimleri, ormanları küle çeviren yangınlar, kentleri boğan seller, kuruyan nehirler, tükenen türler, azalan tarımsal üretim derken ekolojik krizin uzak bir gelecekte değil, bizzat şu anda yaşanmakta olduğunu sert bir şekilde fark ediyoruz. Peki, iklim krizini çözmek elimizde mi? Karbon ayak izi ne demek? Bireysel olarak ne yapabiliriz? Yerel yöneticilerden, hükümetlerden ne tür taleplerde bulunabiliriz? İklime ve ekolojiye dair zihnimizi aydınlatacak, günlük hayatımızda bize yol gösterecek kitapları seçtik.
#En İyi İklim Kitapları