Aksaray’ın Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu İlkokulu’nun öğrencileri İkra Ayla Kaman (11) ve Fatma Pelin Barcı (11), 2 yıl önce dağıtılan süt kutularından robot maketi yapıp, bahçede düzenlenen ’Bilim Fuarı’nda sergiledi. Öğrenciler, fuarı ziyaret eden Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir’e de okullarında robotik kodlama sınıfı olmasını hayal ettiklerini söyledi. Başkan Özdemir’in girişimiyle İkra Ayla ve Fatma Pelin’in hayalleri gerçekleştirildi ve okula robotik kodlama sınıfı yapıldı.
#TeknolojiYAŞAR Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencileri bitirme projeleriyle mühendislik becerilerini ortaya koydu. Yaşar Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında mali destek de gören gençler, bomba imha eden robot tasarladı. İnsan eli hassasiyetine sahip robot, bomba imha uzmanlarının artık güvenle hareket etmelerini sağlayacak.
#İzmirYaşar Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında mali destek de gören gençler, bomba imha eden robot tasarladı. İnsan eli hassasiyetine sahip olan robot, bomba imha uzmanlarının artık güvenle hareket etmelerini sağlayacak.
#BombaABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Consumer Electronics Show (CES) 2016’ya sensörler damga vurdu. Tanıtılan birçok cihaza yerleştirilen sensörler, teknolojik ürünlerin görmesini, duymasını ve hissetmesini sağlıyor. Buzdolaplarının kapakları dokunmadan açılıyor, robotlar evde güvenlik görevlisi gibi çalışıyor. Volkswagen'in Budd-e adındaki modeli ise tek bir şarjla 600 kilometre yol gidebiliyor.
#Ces 2016GİRİŞİMCİLERİN ihtiyacı olan parayı toplaması için kurulan kitlesel fonlama platformu Kickstarter’ın kurucusu Charles Adler, çıkan yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasındaki engellerin ortadan kalkması gerektiğini belirtti. Adler, asıl önemli olanın para değil, tutku olduğunu söyledi
#Türkiye İnovasyon HaftasıSilikon Vadisi’nde en üst düzeye yükselen kadın yöneticilerden biri olan Intel Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Türk gençlerinin üretken hale gelmesi durumunda ülkenin sıçrama yapabileceğini belirtti. İldeniçz, “Robotik derslerini 12 yaşındaki çocukların müfredatına koymalıyız. Geleceğin dünyası için gençlerimize robot yapmayı, yazılım yazmayı öğretmeliyiz” dedi.
Param olsa, hiç düşünmeden 250 bin lirayı götürür onlara veririm. Çünkü çok hayırlı bir iş yapıyorlar. Çünkü çocukları, gençleri, bilime yönlendiriyorlar, yaratıcılığa, takım olmaya, birlikte çalışmaya, üretmeye teşvik ediyorlar. Robert Kolej mezunu bir bankacının tutturukluğu sayesinde Bilim Kahramanları bugüne kadar geldi. Ama şimdi yardımınıza ihtiyacı var...