Butik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.
Eskiden dondurma yalnızca yaz aylarında yenirdi. Anneler çocukları hasta olmasın diye üstüne bir bardak su içirmeden bırakmazdı. Hazır kutu dondurmalar çıktığından beri mertlik bozuldu. Çünkü dondurma yaz kış bulunabiliyor. Ama yine de sadece yaz sıcaklarında deli gibi tüketiliyor.
<B>Yeni nesiller büyüyünce aşçı olacak</B><br>Aşçı deyince aklınıza 'çek ustaaa' diye bağıran, göbekli, kirli önlüklü, bıyıklı insanlar geliyorsa yanılıyorsunuz. Bu meslek büyük bir hızla kabuk değiştiriyor. Bir turizm ülkesi olan, mutfak geleneğiyle övünen ve yiyecek içecek sektörü büyük bir patlama yaşayan Türkiye'de aşçılık artık geleceği parlak, itibarı yüksek, star yaratmaya müsait, geliri yüksek bir iş.
Rüzgarı arkalarına almış, hızla ilerliyorlardı. Birden durdular, rüzgara karşı koydular. Hayatın onları getirdiği yoldan vazgeçtiler. Her şeyi göze alıp başka yollara saptılar. <br>Hepsinin nedenleri farklıydı. Kimi krizden etkilendi, kimi 'ben ne yapıyorum' dedi. Onlar 'kariyer değiştirenler' ve bunun sonuçlarına katlananlar... İşte ‘ikinci kariyer’ ve ilginç öyküler...<br>