Son günlerde en çok konuşulan konuların başında yükselen gıda fiyatları geliyor. Hububattan yumurtaya, süt ürünlerinden tavuk etine kadar birçok üründe fiyat artışları yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda maliyetleri düşürmek ve fırsatçılarla mücadele ederek en kısa sürede enflasyonu kontrol altına alacaklarını, etiketlerdeki fahiş fiyat artışının önüne geçeceklerini söyledi. Ticaret Bakanlığı marketlerde ve perakende satış noktalarında yaptıkları denetimi arttırdı. Hükümet cephesinde yüksek fiyatlarla mücadele bu şekilde ilerlerken, biz de fiyat yükselişinin nasıl önleneceğini, vatandaşın daha ucuz ürünlere nasıl ulaşabileceğini uzmanlara sorduk.
#Fahiş FiyatTürk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) arasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası güvenli üretim belgelendirme ve standardizasyon konularında iş birliğine gidildi. Söz konusu iş birliğine ilişkin protokolün imza töreni, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.
#Türk Standardları EnstitüsüTÜRKİYE Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, "2017 yılının 10 ayında gıda ve içecek ihracatının 8 milyar 715 milyon dolara ulaşırken, ithalat tutarının 3 milyar 942 milyon 971 bin dolar oldu. Gıda ve içecek sanayi, 2017nin Ocak-Ekim döneminde, 4 milyar 772 milyon 419 dolar dış ticaret fazlası verdi" dedi.
#GıdaBazı gıda perakendecilerinin hallerden ucuza ürün alıp 2-3 katı fiyatla sattığını ifade eden Gıda Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, “Hallerde kontrol ettim, şahit oldum. Çok paraları olduğu için malları topluyorlar. Tefecilik yapıyorlar. Bunlara meydan vermemek gerekiyor” dedi.
#Tefecilik