İşletmelerin dijital iş ortağı Vodafone Business, KOBİ’leri geleceğin dünyasına hazırlıyor. Vodafone Business, KOBİ’lere dijitalleşme yolunda verdiği desteği eğitim platformu ile güçlendiriyor. Vodafone Business, KOBİ’lerin dijital dönüşümünü destekleyecek, e-ticaret faaliyetlerinde yönlendirici olacak ve farklı uzmanlık seviyelerinde sürekli güncellenecek eğitim platformunu hayata geçirdi. Vodafone Business Dijital KOBİ Eğitim Platformu’nda 100’e yakın eğitim ücretsiz sunuluyor. Platformda e-Ticaret’ten dijital tarıma, e-ihracattan dijital pazarlamaya, dijital ve finansal okur yazarlıktan girişimciliğe birçok başlıkta KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu sektörel ve temel bilgiler veriliyor.
#Vodafone BusinessTarım ve Orman Bakanlığı ile YÖK Başkanlığı arasında, işbirliği için protokol imzalandı. Törende konuşan YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Protokol, ülke için fevkalade yararlı, görülebilir sonuçlar oluşturacak. Bu neredeyse tarım eğitiminin yeni bir modellemesi süreci" dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, "YKS’de ilk 10 bine girip tercihleri doğrultusunda bakanlığımızın asli görevlerini yürüten ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendislikleri, veterinerlik gibi fakülte ve bölümlere yerleşenlere burs verilmesini planlıyoruz" diye konuştu.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTeleperformance Türkiye’nin çağrı merkezi sektörüne yönelik mesleki eğitimi Balıkesir’de istihdama katkı sağlamayı hedefliyor. Eğitimleri ziyaret eden Türkiye İŞKURUMU Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Balıkesir İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı ve Balıkesir İŞKUR Şube Müdürleri, Teleperformance Türkiye yetkilileriyle yeni istihdam fırsatlarını konuştu.
#TeleperformanceAmbalaj Sanayicileri Derneği'nin (ASD) ASD Ambalaj Akademisi markasıyla düzenlediği 2018 yılı eğitim programı, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından desteklenen "ASD Packaging Technology Training" başlıklı İngilizce eğitim ile sona erdi.
#ASD Ambalaj AkademisiGüneydoğulu ihracatçıların 2018 yılında 165 ülke ve bölgeye 2 milyar 86 milyon 596 bin dolarlık ihracat yaptığını ifade eden Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Bu başarıya katkı sağlayan tüm ihracatçılarımızı kutluyorum. 2018 yılı birçok olumsuzluğa rağmen sektörümüz için iyi sonuçlanmış olup 2019 yılında mevcut pazarlarımızı koruyarak yeni pazar arayışlarımızı sürdüreceğiz" dedi.
#PazarGYODER, sektörün gelişimi için ihtiyaç duyulan konuları tespit etmek ve sektöre nitelikli personel yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği ‘GYODER Akademi’ ile sektör profesyonelleri ve sektöre yeni gireceklerin eğitim ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca GYODER, Bahçeşehir ve Özyeğin Üniversiteleri işbirlikleri ile başlattığı ‘MBA in Real Estate’ programlarına avantajlı katılım sağlıyor.
#Sektorel Eğitimİyi bir üniversiteye kapağı atmak, çok yüksek dereceyle mezun olmak iyi bir iş bulmak için artık yeterli değil. Günümüz iş dünyası, eğitim hayatınız boyunca kendinizi çalışma hayatına nasıl hazırladığınıza bakıyor. Üniversiteler de son yıllarda sundukları staj olanakları, şirketlerle ortak oluşturdukları ders programları ve kariyer merkezleri vasıtasıyla öğrencilerini iş hayatına hazırlıyorlar.
#İş HayatıÖzyeğin Üniversitesi, University of Oxford, Harvard University, Princeton University, Yale University, University of California-Berkeley, University of British Columbia, Technical University of Denmark, Hong Kong University of Science and Technology gibi dünyanın saygın üniversiteleri ile beraber, ‘sürdürülebilir üniversite’ konusunda örnek teşkil eden uygulamasıyla, uluslararası alanda kabul gördü. İlk defa bir Türk üniversitesi Küresel Üniversite Liderleri Forumu’nun en iyi örnek vaka çalışmalarının yer aldığı yıllık raporun bir parçası oldu.
#Özyeğin ÜniversitesiTÜRKİYE, dünyada en çok turist çeken 6'ıncı ülke olmayı başarsa da yıllardır dünya turizm gelirlerinde ilk 10'a giremiyor. Dünya ortalaması kişi başına 1066 dolar olan uluslararası turist harcamasının ülkemizde 750 doları aşamadığına dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, Türkiye'nin turizmde ucuza gittiğini savundu.
Üniversiteye kapağı attık, artık rahatız deme dönemi biteli çok oluyor. Üniversite lise sonrası rahatlama değil iş hayatına adım atma süreci olarak görülüyor. Kariyer planlamasının üniversitenin ilk yıllarında yapılması ve harekete geçilmesi gerekiyor. Üniversite hayatını hem akademik hem de sosyal olarak iyi bir şekilde geçirmek; derslere girmenin yanında seminer ve sertifika programlarına katılmak, iş ve staj fırsatlarını değerlendirmek gerekiyor. Bu aynı zamanda sektörler hakkında fikir vereceği için iş dünyasına da giriş yapılmış olunuyor. Şirketlerin de istediği bu: İş hayatını biraz da olsa bilen genç mezunlar.
Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘Tarım ve Gıda Sektörlerinde Yapay Zeka ve İş Zekası’ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, “Gıda ve tarım sektörleri için sosyal sermayeye çok ihtiyacımız var. Bunun için de sektördeki herkesi bilinçlendirmeli ve geliştirmeliyiz” dedi.
#Tarım Ve Gıda Sektörlerinde Yapay Zeka Ve İş Zekası