haberleri sayfasında hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 25 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
28 Mayıs Dünya Burger Günü’ydü. Bulutsu ekmeği, kaliteli köftesi, çeşit çeşit sos ve eşlikçileriyle artık her şefin kendine has bir formülü var. Jürimize İstanbul’da en iyi burger yapan yerleri sorduk. Klasik cheddar yerine brie kullananlardan vişne soslusuna öyle yenilikler var ki okurken ağız sulandırıyor…
#Gizem DinçbaşMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#MangalTasarım ve gastronomiyi buluşturan etkinlik Food And Travel - GastroWeekend bugün ve yarın Akaretler Sıraevler’de gerçekleşiyor. Yeme-içme ve tasarım tutkunlarını bir araya getiren organizasyonda hafta sonu boyunca workshop ve seminerlerin yanı sıra sergiler ve tasarımcı sofraları olacak.
#Hürriyet CumartesiYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiKanal D’de 10 Temmuz Pazartesi günü yepyeni bir yemek programı başlıyor, Evim Lokanta.. Genç şef Burak Zafer Sırmaçekici’nin hem yemek tariflerini geliştirdiği hem de dünya mutfaklarından geleneksel tariflere kadar pek çok yemeğin tarifini verdiği programda annesi Havva Hanım ve Ayşe Hanım’da kendisine eşlik edecek.Hafta içi her gün ekrana gelecek olan “Evim Lokanta” da sadece yemek tarifleri olmayacak. Programda, kimi zaman bir ev hanımı olan anne Havva Hanım profesyonel olan oğluna müdahale edecek, kimi zaman ise Burak Şef’in annesine verdiği pratik bilgiler eğlenceli anlara sahne olacak. Mahallelinin çat kapı gelebildiği, komşuların yemekle ilgili her türlü konuyu Burak Şef ile konuşabildiği, bazen Burak Şef’in, bazen de komşuların yeni bir şeyler öğrendiği, hayata dair sohbetlerin yer aldığı, arkadaşlık, komşuluk ilişkileri ile örülmüş sıcacık bir program olan “Evim Lokanta” 10 Temmuz Pazartesi günü saat 10.45’de Kanal D’de.
#Htvekranİtalyan mantısı olarak da anılan ravioli bizim damak tadımıza son derece uygun bir yemek. Makarna yapmanın tüm inceliklerini öğreten Şef Burak Zafer Sırmaçekici, ıspanak ve lor peyniri katarak zenginleştirdiği bu nefis İtalyan makarnasını detaylarıyla anlatıyor.
#MakarnaDışarıda yeme alışkanlığımızı meyhane kültüründen bağımsız düşünmek mümkün değil. Ancak onu doğru yaşatmak, sofraya konan mezelerin çeşidi ve lezzetinden personele, aydınlatmadan dekorasyona çok derin bir mevzu... Bir haftadır elimden bırakmadığım ‘Meyhane İhtisas Kitabı’ tüm yönleriyle anlattığı meyhane kültürünü geçmişten bugüne geleneğiyle taşımak için önemli bir kaynak.
#MeyhaneOnlar Türkiye’nin en ünlü şefleri. Hepsinin mutlaka şık bir restoranı olmuş ya da halen var. Ama şu anda hepsinin baş tacı sokak lezzetleri; artık kimi dürümcü, kimi burgerci... Peki sokak yemekleri, şef restoranlarının tahtını sallıyor mu? ‘Fine dining’ diye bilinen üst düzey mutfağın pabucu dama mı atıldı, yoksa gönüllerinde, planlarında hâlâ yer tutuyor mu? Dürümde, burgerde, taco’da farkı nasıl yaratıyorlar? Zincirleşmek istiyorlar mı? Yakın zamandaki yeni projeleri neler? Akımın öncüsü şeflerle bir sofraya oturup enine boyuna konuştuk.
#Şef