Şef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEEn üst çizgideki müşteri kitlesine hitap eden global bir otel grubunun önem verdiği şeylerin başında mutfağı gelir. Mutfak deyince; fine dining restorandan kahvaltı ve oda servisine kadar her şeyi kapsar. Şefler için de otelde çalışmakla normal bir restoranda çalışmak arasında büyük farklar vardır. Yıllardır yeteneğiyle dikkatimizi çeken ama sabır ve sükûnetle sırasını bekleyen şef Görkem Özkan’ın Four Seasons Hotel grubunun baş şefi olması, mutfak yeteneği kadar, idare kabiliyetini de kanıtlıyor...
#Görkem ÖzkanÇırağan’daki Four Seasons otelinin başaşçısı Sebastiano Spriveri’nin şu sıralar çok ağır bir misafiri var: Sicilya’dan çocukluk arkadaşı şef Prof. Guiseppe Pappalardo (sağda). İki eski dost kafa kafaya verdi, Aqua Restaurant için Sicilya yemekleriyle özel bir mönü ve brunch tasarladı.
#Sicilya Domatesi