Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MODSİMMER TRUBA Veri Merkezi Açılışı ve ARF Süper Bilgisayarı Tanıtım Töreni’ne katıldı. Kacır, “35 bin dizüstü bilgisayara eşit bilgi işlem kapasitesiyle dünyanın en kuvvetli 313’ncü süper bilgisayarı olan ARF ile ülkemiz bazı önemli yeteneklere de sahip oluyor” dedi
#Mehmet Fatih KacırMODSİMMER TRUBA Veri Merkezi Açılışı ve ARF Süper Bilgisayarı Tanıtım Töreni’ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "ARF, dünyanın en güçlü bilgisayarlarından biri. Ülkemiz önemli yeteneklere sahip oluyor. Stratejik alanda simülasyonlar eş zamanlı yapılacak" dedi.
#Fatih KacırMODSİMMER TRUBA Veri Merkezi Açılışı ve ARF Süper Bilgisayarı Tanıtım Töreni’ne katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "ARF, dünyanın en güçlü bilgisayarlarından biri. Ülkemiz önemli yeteneklere sahip oluyor. Stratejik alanda simülasyonlar eş zamanlı yapılacak" dedi.
#Fatih KacırSKK, BAĞKUR emekli maaşı hesaplama ekranı, 49.25'lik yeni zamla beraber araştırılıyor. 4A,4B,4C en düşük emekli aylığı bilgisi güncel ve yeni zamla beraber araştırılıyor. SSK, Bağ-Kur, tarım emeklilerinin ocak ayı zamları yüzde 49.25’e yükseltildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarında revizeye gidildiğini ve zam oranının artırıldığını açıkladı. Ayrıca Bakan Işıkhan, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra farkların 1 haftada hesaplara yatırılacağını da ifade etti. Son dakika açıklamaya göre ,şçi ve emekli aylıklarına yapılacak artışın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen maddesi TBMM'de kabul edildi. Peki % 49,25 zamla SSK, Bağkur en düşük emekli aylığı ne kadar arttı? 4A, 4B, 4C emekli maaşı nasıl, nereden hesaplanır? İşte SGK emekli aylığı hesaplama robotu...
#Emekli Maaş ZammıHatay Mustafa Kemal Üniversitesi akademisyenleri, büyük felakete rağmen 3 patent aldı, nitelikli bilimsel dergilerde tam 143 yayın yaptı. Hatay’a giderek akademisyenleri gösterdikleri bilimsel çaba için kutlayan YÖK Başkanı Erol Özvar, “Hocalarımız mazeret üretmedi, bilim üretti. Acıyı bal eylemişler” dedi.
#HatayYaşar Üniversitesi’nden altı akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer aldı. Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı, farklı alt disiplinlerde dünyadaki bilim insanları arasında yüzde 2’lik dilime giren 210 bin 198 kişiden oluşan çalışmada Türkiye’den 1395 bilim insanı listelendi.
#AMERİKA Birleşik DevletleriYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Türkiye orijinli makale sayısının gün geçtikçe artıyor olması fevkalade önemli olmakla birlikte; Türkiye'deki üniversitelerin kendi dilimizde yayın yapmaları da en az uluslararası yayın dilinde yapılan makaleler kadar önemlidir. Kendi dilini işlemeyen, zenginleştiremeyen, bilimsel bir yayın aracı olarak kullanmayan üniversitelerin uzun vadede dünyaya bir söz söyleme imkanı olmayacaktır" dedi.
#TÜBİTAKYÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Türkiye orijinli makale sayısının gün geçtikçe artıyor olması fevkalade önemli olmakla birlikte; Türkiye'deki üniversitelerin kendi dilimizde yayın yapmaları da en az uluslararası yayın dilinde yapılan makaleler kadar önemlidir. Kendi dilini işlemeyen, zenginleştiremeyen, bilimsel bir yayın aracı olarak kullanmayan üniversitelerin uzun vadede dünyaya bir söz söyleme imkanı olmayacaktır" dedi.
#YÖKOkul öncesi dönem, çocukların çok hızlı bir değişim, gelişim ve zihinsel yapılanma gösterdiği bir süreçtir. Bu süreçte çocukların gelişimi, bütün duyularıyla doğaya hassas dokunuşlar gerektirir. Nesnelere dokundukça çocuğun duyuları gelişir ve her yeni dokunuşta aynı nesneden daha çok şey algılamaya başlar. Bu algılar çoğaldıkça, çocuklar için doğa ve yaşam daha anlamlı olur.
#Konuk YazırAkademik teşvik ödeneği kanuna göre incelenmektedir. Bu ödeneğin ödenmesinde bireyin yurt içinde ve yurt dışında tamamladığı projeler, teknoloji ya da sanata katkısı gibi özellikler önemlidir. Bu özellikler neticesinde akademik teşvik puanının hesaplanmasıyla yapılan ödemeye akademik teşvik tutarı denmektedir. Akademik teşvik ödeneğinden Türk Silahlı kuvveti kadrosu, öğretim görevlisi gibi meslek dalları yararlanmaktadır. İşte, akademik teşvik tutarının nasıl hesaplanacağını ayrıntıları ile derledik.
#Akademik TeşvikYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan rapora göre, 2020 yılında öğrenciler tarafından 8 bin 674 sosyal sorumluluk projesi yapıldı. Bu rakam uzaktan eğitim koşullarının geçerli olduğu 2020 yılı verilerine dayanıyor. YÖK önümüzdeki yıl rakamların daha da yükselmesini bekliyor.
#Yükseköğretim KuruluOyun Erbaş, son günlerde pek çok kişinin kariyeri ve hayatı ile araştırdığı isimler arasında yer almaktadır. Tıp eğitimini psikiyatri alanında ilerleten Oytun Erbaş, Alzheimer gibi beyin hastalıkları üzerine de çalışmalar yapmıştır. Peki, Oytun Erbaş kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Oytun ErbaşBirbirini tanımayan yedi farklı kişinin sağlık sorunları ve hayata tutunma çabalarının ekrana geldiği “Yüzleşme”, ekran macerasında bir haftayı tamamladı. Yüzleşme katılımcılarının örnek sorunları arasında bağımlılık, panik atak, fazla kilonun yol açtığı psikolojik rahatsızlıklar, yeme bozukluğu, sıfır beden olma takıntısı ve uykusuzluk yer alıyor.
#Yüzleşme Programının FormatıDoç. Dr. Oytun Erbaş’ın moderatörlüğünü yapacağı Yüzleşme programının tanıtımı yayınlandı. Birbirinden farklı 7 kişinin hayat hikayesinin anlatıldığı ve Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın moderatörlüğünü yaptığı "Yüzleşme" programı yakında Kanal D ekranlarında olacak. Peki, Oytun Erbaş kimdir?
#Oytun Erbaş Kimdir?İnsan vücudunda her gün serbest radikaller yani hücre atıkları oluşur. Serbest radikallerin vücutta birikmesi sağlık açısından önemli sorunlara yol açabilir. Bunlar arasında, gastrointestinal hastalıklar, infertilite, kardiyovasküler hastalıklar, solunum ve sindirim sistemi bozuklukları sayılabilir. Yeterli miktarda antioksidan alımı ile serbest radikallerin olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkündür.
#AntioksidanStanford Üniversitesi’nin koordinasyonunda PLOS Biology Dergisi’nde yayımlanan dünya çapındaki akademisyenler sıralamasında yer alan Türk bilim insanları göğsümüzü kabarttı. 7 milyon bilim insanı üzerinden yürütülen araştırmanın sonucuna göre, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 614 akademisyen listeye girdi.
#GazetehaberleriÜniversite sıralama sistemleri, dünyadaki 30 bin civarında üniversiteyi akademik-sektörel tanınırlık, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, doktora öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısına oranı, uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi oranı gibi farklı ölçütlere göre sıralayarak üniversite tercihlerinde öğrencilere ve ailelerine, yükseköğretim kuruluşlarında eğitimin, araştırmanın kalitesini ve girişimcilik performansını izleyen kurum ve kuruluşlara yön vermeyi amaçlıyor.
#ÜniversiteSinan Adıyaman, ekran başındaki pek çok kişinin biyografisini araştırdığı isim olmaya başladı. Ortopedi ve Travmatoloji, El Cerrahisi alanında uzmanlığı bulunan Sinan Adıyaman, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Peki TTB Başkanı Sinan Adıyaman kimdir? İşte, Prof. Dr. Sinan Adıyaman hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Sinan AdıyamanMustafa Verşan Kök, ODTÜ Rektörü olarak atanmasının ardından araştırılan isimler arasında yer almaya başladı. Akademik kariyerinde pek çok başarıya imza atan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, 14 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete kararı ile ODTÜ Rektörü olarak görev alacak. Peki, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök kimdir nereli ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında merak edilen bazı bilgiler
#. Mustafa Verşan Kök KimdirYÖK tarafından, beş ana gösterge ve 45 alt gösterge doğrultusunda Türkiye'deki 172 üniversiteye ait ‘Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’ erişime açıldı - Rapora göre; geçen yıl 115 üniversite 1683 patent faydalı model veya tasarım başvurusu yaptı, 152 üniversite ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarca desteklenen 5 bin 770 Ar-Ge projesi yürüttü. Öğrenci başına yapılan cari harcama miktarı ortalaması 12 bin 735 lira oldu. 152 üniversite, bütçelerinin ortalama yüzde 4'ünü Ar-Ge kapsamında harcadıklarını beyan etti.
#YökDoç Dr. Oytun Erbaş, yaptığı açıklamalar dolayısıyla pek çok vatandaşın araştırdığı isimler arasında yer alıyor. Yapmış olduğu deneysel çalışmalarla ödüller alan Oytun Erbaş, bazı bilim dergilerinde de editörlük yapmaktadır. İnflamasyon ve psikiyatrik ilişkiler, oksitosin etkileri, epilepsi mekanizmaları ve tedavisi, nörogelişimsel bozukluklar (otizm) ve tedavisi, diyabetik nöropatide nöroprotektif ilaç denemeleri, Oytun Erbaş'ın çalışma alanlarını oluşturmaktadır.
#Oytun Erbaş