sazan balığı haberleri sayfasında sazan balığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 548 sazan balığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balık pişirmek büyük bir özen gerektirmektedir. Her bir balığın pişirme yöntemleri farklılık gösterebilir. Sazan balığı da lezzetli tatlı su balıklarından bir tanesidir. Sazan balığı nasıl pişirilir? Aynalı tatlı su sazan balığı nasıl kızartılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sazan BalığıKocaeli'nin Kartepe İlçesi Eşme sahilinde 9. Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması yapıldı. En büyük balık kategorisinde Foks Lodos Takımı 16 kilo 200 gram ağırlığında ve 1 metre boyundaki tuttukları sazan balığı ile birinci oldu. Yarışma için tutulan sazan balıkları kilo tartımı ve boy ölçümü yapıldıktan sonra yeniden göle bırakıldı. Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (KAMADER) ortaklaşa düzenlediği 9.Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması Sapanca Gölü'nün Eşme Sahili'nde 52 takımdan oluşan 156 profesyonel balıkçının katılmasıyla 4-8 Kasım tarihleri arasında yapıldı. Yarışma çevre bilincinin yaygınlaştırılması, usulsüz avcılığın önüne geçilmesi ve doğal hayatın korunmasına katkı vermek amacıyla yapılıyor. ERGÜN AYAZ-İZMİT-DHA
#Sapanca GölüKastamonu'nun Devrekani İlçesi'nde, yasak olmasına rağmen Beyler Barajı'na atılan ağlar, jandarma ve AFAD ekiplerince toplandı. Ağlara takılan 5-10 kiloluk 380 sazan balığı kurtarılıp tekrar baraja bırakıldı. İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri, Beyler Barajı'nda kaçak balık avcılığı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, botlarla barajda tarama yaparak ağları tespit etti. 6 balık ağı toplanıp kıyıya çıkarıldı. Ağlara takılan 5-10 kiloluk sazan balıkları tek tek toplanıp yeniden suya atıldı. Ekipler, kimliği belirsiz kişilerce atılan ağlardan toplam 380 sazan balığını kurtarıp yeniden barajla buluşturdu. Ağları atan kişilerin bulunması için de çalışma başlatıldı. Gürkan YILMAZ/KASTAMONU DHA
#Kaçak Avcıİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına yönelik iftiraya varan bilgi kirliliği yaratıldığını belirterek, "Bizim 26 uçak, 105 helikopter, 14 insansız hava aracı (İHA), 25 bin bu ateşlerle, alevlerle savaşan profesyonel arkadaşımız, kardeşimiz, 122 bin gönüllümüz var. Dünyada bu konuda otorite kabul edilen ve nasıl yaptığımızla ilgili yardım alınan, istenen bir ülkeyiz biz" dedi.
#İbrahim YumaklıSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
‘James Bond’ filminde görüp özendiğim Matera’ya gittim. Adeta zaman durmuş, Ortaçağ’a geri gidiyorsunuz. Burada hem çok iyi hem de fiyatları turistik olmayan bir lokanta bulduk: L’Abbondanza Lucana. Tarihi avlusuna kurulduk. Çok güzel bir meze ya da antipasti tabakları var. Kuru domatesle gelen fırında ısıtılmış ricotta peyniri nefis.
#MateraIsparta Eğirdir yöresine ait sazan dolması MasterChef programı ile aranan tariflerden biri oldu. İç pilavı ile muhteşem bir lezzet olan sazan dolması kışa hazırlandığımız bu aylarda akşam yemeği için harika bir alternatif. Peki, sazan dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef sazan dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sazan DolmasıDünya turizm pazarında niş bir paya sahip peynir rotaları, aynı zamanda kırsaldan kente göçün önüne geçen önemli bir geçim kaynağı. Artizan peynirleriyle tamamen bölgeye özgü bir üretim yapan Kars, artık dünyanın 18’inci peynir rotası olarak tescilli. Köyler, mandıralar, yöresel tadımlarla dolu dolu yapılandırılan rotanın en önemli ayaklarından biri de Kars Peynir Müzesi...
#Gravyerİstanbul’un Trakya’dan su ihtiyacını önemli oranda karşılayan, Kazandere ve Pabuçdere ile Istrancalar barajlarındaki doluluk oranları yüzde 25’in altına düştü. Su seviyesi 3.35’e düşen Pabuçdere Barajı kuruma noktasına gelirken, İstanbul’un su ihtiyacının sağlandığı 10 barajın genel doluluk oranı ise yüzde 36.87’ye indi.
#İstanbulİstanbul'un Trakya'dan su ihtiyacını önemli oranda karşılayan, Kazandere ve Pabuçdere ile Istrancalar barajlarındaki doluluk oranları yüzde 25'in altına düştü. Su seviyesi 3,35’e düşen Pabuçdere Barajı kuruma noktasına gelirken, İstanbul'un su ihtiyacının sağlandığı 10 barajın genel doluluk oranı ise yüzde 36,87'ye indi.
#Trakyaİstanbul'un Trakya'dan su ihtiyacını önemli oranda karşılayan, Kazandere ve Pabuçdere ile Istrancalar barajlarındaki doluluk oranları yüzde 25'in altına düştü. Su seviyesi 3,35’e düşen Pabuçdere Barajı kuruma noktasına gelirken, İstanbul'un su ihtiyacının sağlandığı 10 barajın genel doluluk oranı ise yüzde 36,87'ye indi.
#TrakyaEdirne'de Meriç ve Tunca nehirlerinin kolu olan Bayır Deresi, atıklarla kirlenip, büründüğü yeşil renkte akarken, çöplüğe döndü. At ölüsünün de görüldüğü derenin çevresindeki evlerde oturanlar, kirliliğe tepki gösterdi. Derede daha önce balık tuttuklarını söyleyen Ramiz Millet, "Sinektir, pisliktir, her şey burada. Temiz olursa daha iyi olur. Sinekten akşamları uyunmuyor" dedi.
#EdirneBalık pişirmek büyük bir özen gerektirmektedir. Her bir balığın pişirme yöntemleri farklılık gösterebilir. Sazan balığı da lezzetli tatlı su balıklarından bir tanesidir. Sazan balığı nasıl pişirilir? Aynalı tatlı su sazan balığı nasıl kızartılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sazan BalığıTürkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü kenarındaki Milli Park sahasında bulunan sulak alan kururken, içindeki yüzlerce balık telef oldu. Kuruyan alanda 2-3 kilogram ağırlığa sahip onlarca balık ölüsü görülürken, sığlaşan kesimlerde sıkışan küçük balıklar balıkçıllara yem olmaya başladı. Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, "Aşırı kuraklıktan dolayı bu çukurun gölle irtibatı kesildi, balıklar, içindeki canlılar öldü. Buradan 500 metre gitsen gölü öyle görürsün" dedi.
#KonyaÜlkeden ülkeye sofralar değişse de yeni yıla girerken herkes bereketi simgeleyen, kendi kültüründe şans getireceğine inandığı yemekleri yer. Dünyada bu özel günde kurulan sofraların bazıları uzun hayatı simgeliyor, bazılarında da dertler arkada kalsın diye tabaklar kırılıyor.
#Ebru ErkeTARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri sektörüne 2003 yılından bu yana toplam 1 milyar 350 milyon lira destek verdiklerini belirterek, "Bu destekle yetiştiricilik tesisi sayısı yüzde 70 artışla 2 bin 127ye, üretim miktarı da yüzde 511 artarak 373 bin tona yükseldi" dedi.
#Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme TebliğiTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Alabalık üretimine kilogram başına 0,75 lira, yeni türler, kapalı sistem ve kilogram üstü alabalık üretimine kilogram başına 1,5 lira, midye üretiminde kilogram başına 0,1 lira, toprak havuzlarda balık üretiminde kilogram başına 1 lira ve sazan balığı üretiminde kilogram başına 0,5 lira destekleme yapılacak" dedi.
#Bekir Pakdemirli