Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Salim ÜnsalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Salim ÜnsalLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtlayan Ünsal, “Liselerle ilgili ön yargı taşımasınlar. Bir lisenin puanı veya yüzdelik dilimi yüksekse o lise daha iyidir, puanı biraz daha düşük olanın daha kötüdür şeklinde bir algı doğru değildir. Puan veya yüzdelik dilim üzerinden bir algı ile tercih yapmak çok doğru olmayabilir” dedi.
#Eğitim Uzmanı Salim ÜnsalOkulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye alışverişi başladı. Özellikle liseye yeni başlayacak 9. sınıflar defter alırken bazı konulara hassasiyet gösteriyor. Biyoloji, Fizik, Kimya, Coğrafya, Tarih defteri kareli mi olur, çizgili mi? sorusu da bu bağlamda merak ediliyor. Sözel dersler ile sayısal dersler arasında bazı farklılıklar, yazım teknikleri ve çizimler olabiliyor. İşte defter alacakların dikkat etmesi gereken hususlar…
#Biyoloji DefteriDefter, yaklaşık 2000 yıldır tüm dünyada sanatçılar ve yazarlar tarafından kullanılmaktadır. Lakin kitlelere hitap eden günümüz defterlerin hayatımıza girmesi, 19. yüzyıl ile birlikte gelişmiştir. Tüketicinin ihtiyaçları doğrultusunda A ve B tipi standartlarda defter boyutları üretilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar
#Defter BoyutlarıSayısal dersler, genellikle lise dönemlerinde karşımıza çıkan derslerden biridir. Özellikle yetenek ve çalışmayla bağdaştırılan sayısal dersler oldukça ilgi gösterilmesi gereken derslerdendir. Bu bakımdan sayısal dersler özellikle öğrenciler tarafından merak edilir. Buna göre sayısal derslerin neler olduğunu öğrenebilir ve rahatlıkla bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Peki, sayısal dersler nelerdir? Sayısal bölümlerde olan derslerin isimleri nelerdir detayları ile derledik.
#Sayısal DerslerHem geçmişte hem günümüzde dünyanın cazibe merkezleri arasında olan İstanbul’da yüzyıllardır farklı kültürler bir arada yaşıyor. Tarihi yarımada olarak da bilinen Fatih ilçesindeki İskenderpaşa İlkokulu’nda da 29 farklı milletten öğrenci, birlikte eğitim alıyor....
#İskenderpaşa İlkokuluMekatronik mühendisliği, makine elektronik yazılım alanlarını bünyesinde barındıran bir meslektir. Mekatronik mühendisliği nedir? Dersleri nelerdir? Mezunlarının iş Olanakları nelerdir? Gibi pek çok sorunun cevabını sizler için derledik.
#Mekatronik Mühendisliği Bölümü Nedir?İmalat mühendisliği, üretim sektörü için hayati önem taşır. Endüstriyel ürünlerin üretiminde pek çok aşamadan geçirilir. Bu aşamalarda uzmanlaşan kişiler imalat mühendisleridir. İmalat mühendisi nedir? Mezunları ne iş yapar? Sorularının cevabını sizler için derledik.
#İmalat Mühendisliği Bölümü Nedir?Sayısal bölümler üniversite tercih bölümünde en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Matematik bölümü de en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Lisans eğitimi verilen matematik bölümünde bütün sayısal dersler görülmektedir. Matematik bölümü mezunlarının ne iş yaptığı ve bu bölümün ne olduğu en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Matematik bölümünden iş imkanları da araştırılanlar arasındadır. Okuması son derecede zevkli olan bölümlerden olan matematik bölümü ek tercih döneminde de tercih edilmektedir. Ayrıca bazı kişiler bu bölümü yüksek lisanslarında da tercih etmektedirler. Tercih dönemi yaklaştığında bölüm araştırması yapan öğrenciler matematik bölümünü oldukça fazla araştırmışlardır. Peki, matematik bölümü nedir? Matematik bölümünden mezun olanlar ne iş yaparlar? Matematik bölümü hangi üniversitelerde yer almaktadır? Matematik bölümünün iş imkanları nelerdir? İşte matematik bölümüne dair tüm detaylar.
#Matematik Bölümü Nedir?Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü ülkemizde yaygın olarak tercih edilen bir bölümdür. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde ve derledik.
#Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü NedirÇok büyüyen ve gelişen ekonomi ve finans sektörü, finans konusunda uzmanlık sahibi insanlara daha fazla gereksinim duyar hale gelmiştir. Sizin için Finansal ekonometri bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları konularını detaylarıyla derledik.
#Finansal Ekonometri Bölümü Nedir?İngilizcede ''Lesson'' - ''Subject'' ve ''Lecture'' kelimeleri ''ders'' anlamına gelir. ''Class'' kelimesi ise hem sınıf hem de ders anlamında kullanılır. 5. sınıflar için School Subjects (Ders İsimleri) konusunu örnek kelimeler ve cümlelerle anlattık.
#5. Sınıf İngilizce School Subjects (Ders İsimleri) Konu Anlatımı2020-2021 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitimde ikinci kademe yarın başlıyor. İlkokul öğrencilerine ek 8 ve 12'nci sınıflar haftanın iki günü okula gidecek. Heyecan içinde pazartesi gününü bekleyen öğrenciler tüm hazırlıklarını tamamladı. Sınıflarına kavuşacakları anı iple çeken çocuklar kadar veliler de mutlu. Hem öğrenciler hem de ebeveynleri okulların bir an önce açılmasını istiyor.
#ÖğrenciÖğrencilerin üniversiteden önceki son durakları olan liseler, eğitim- öğretim hayatının en önemli basamaklarından birini oluşturmaktadır. Kendileri için en uygun liseyi seçen öğrenciler istedikleri üniversiteyi ve bölümü kazanmaya bir adım daha yaklaşıyor. Türkiye'nin en iyi 10 lisesi hangisi? Sizin için listeledik.
#LiseMilyonlarca öğrenci ve velinin geriye doğru saydığı LGS sınavı geldi çattı. Öğrencilerin sınav heyecanı hat safhada. En çok ihtiyaç duydukları konu, başarılarına katkı sağlayacak ipuçları. İşte bu ipuçları, LGS sınavını dereceyle geride bırakmış, Türkiye’nin en iyi 5 okuluna birincilikle girmiş öğrencilerden geliyor.
#LgsLiseye Geçiş Sınavı (LGS) için başvurular 14 Nisan’da bitecek. 1 Haziran’da yapılacak LGS sonucunda 1526 liseye 139 bin 120 öğrenci sınavla alınacak. Son iki aylık çalışmanın büyük fark yaratacağının altını çizen uzmanlar, öğrencilere bundan sonraki süreçte konu tekrarlarına başlayıp bol bol deneme sınavı çözmelerini öneriyor.
#GazetehaberleriSayısal dersleri sevdirmenin en önemli basamağı okul öncesi ve ilkokuldaki eğitimden geçiyor. Buradaki eğitimlerde temel olan okuma alışkanlığını kazandırma, okuduğunu doğru anlama çok önemli. Bu alışkanlık Türkçe dersinin yanında diğerlerininde iyi olmasına sebep olur. Bunun için temel öge öğretmen. Bu yüzden öğretmen adaylarını çok iyi seçmeli ve yetiştirmeliyiz.
#Matematikİyi bir üniversiteye girmek için uzun zamandır emek harcayan adaylar için heyecan dorukta. Maratonun ikinci ayağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), 10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılacak. Tarihin yaklaşmasıyla adaylar için stres de arttı. Uzmanlar, adayları sınav kaygısıyla baş etmeleri konusunda uyarırken, son haftanın eksikleri kapatmak için önemli bir şans olduğunu belirtiyor. Bu süreçte Hürriyet de adayların yanında yer almaya devam ediyor. Sizin için iki günlük yazı dizisi hazırladık. İlk gün için uzmanlardan sözel ve sayısal derslerde başarının ipuçlarını aldık. Kaygının nasıl yöneltileceğiyle ilgili tavsiyelere yer verdik. İkinci günde ise bu yıl LYS ile ilgili değişiklikleri ve açık uçlu sorulara yanıt verirken nelere dikkat edeceğinizi hatırlayın istedik. İşte rehberlik uzmanları Salim Ünsal ve Cihan Yeşilyurt’un son hafta için önerileri.
#GazetehaberleriTEOG çıkmış sorular aracılığıyla sınavlara olan hazırlıklarına devam eden öğrenciler, son birkaç gün kala Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı bu soruları gözden geçirecek. TEOG ne zaman sorusunu yönelten öğrenci ve veliler, tarihin yaklaştığını gördükten sonra geçtiğimiz yılın çıkmış 2. dönem sorularına yöneldi. İşte, TEOG çıkmış sorular ve kazanım testleri detayları
#MebYükseköğretime Geçiş Sınavı’nı (YGS) geride bıraktınız. Sırada 10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) var. YGS’de istediğiniz puanı elde edemediyseniz üzülmeyin, LYS bunu telafi etmek için iyi bir fırsat. Bunun için çalışmaya biraz daha hız verebilirsiniz, özellikle de sayısal derslere. Çünkü ÖSYM’nin YGS ile ilgili istatistiklerinin de gösterdiği gibi, adaylar özellikle sayısal derslerde zorlanıyor. 2017 YGS’de matematik netleri son beş yılın en kötüsü oldu. Uzmanlara göre, sayısaldaki başarısızlığın ilk sebebi öğrencilerin onlardan korkması. Ayrıca, daha ilkokul birinci sınıftaki ders işlenişi ve yapılan etkinliklerin yetersiz olmasının da bu durumu etkilediğini belirtiyorlar. Oysa sayısalda başarının sırrı basit: “Onları soyutluktan kurtarıp somutlaştırın.” Sizin için işin uzmanlarından tüyolar aldık.
#Dersİyi bir üniversiteye girmek için binlerce öğrencinin ter dökeceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 12 Mart’ta yapılacak. Adaylar heyecan, korku ve stres üçgeninde hazırlığa hız verdi. Biz de uzmanlara hangi derse nasıl çalışılması gerektiğini sorduk. Testlerde dikkat edilecek noktaları da anlattılar.
#YGSUluslararası sınavlarda Türkiye’den öğrencilerin sadece sayısal derslerde değil, tüm derslerdeki başarıları özellikle Batı’ya ve Uzak Doğu’ya göre daha düşük. Ancak sayısal derslerde başarısı diğerlerinden daha da az. Bu göstergeler ulusal düzeyde yapılan seçme sınavlarında da görülüyor. Üstelik PISA gibi sınavlarda ortaya çıkan bu başarısızlık, matematiğe yönelik olumlu tutumlara rağmen yaşanıyor. Bu durum matematiğin en fazla kaygı duyulan ders olması nedeniyle korkulanı sevme özelliği taşımasından kaynaklanabilir.
#Öğrenme