Bennu Gerede’nin aile kökleri Bosna Hersek’e uzanıyor. Büyük dede Hüsrev Gerede, Atatürk’ün yaveri. Dede, Türk sinemasının ilk akla gelen yönetmenlerinden biri, aynı zamanda uzun yıllar başkonsolosluk yapmış Cemil Vafi. Eşi Reşiha Vafi, ilk tiyatro çevirmenlerinden. Anne Canan Gerede, bir tiyatrocu ve sinemacı. Baba Selçuk Gerede, Birleşmiş Milletler’de başhekim. Doğal güzellik tanımının sahibi bir kadın, başarılı bir fotoğraf sanatçısı, kendi kurallarına sahip çıkan bir anne ve bir asi olan Bennu Gerede, işte böyle bir kronolojiyi taşıyor. Sadece aile ağacında değil, evinde de. Elle Decoration dergisi, Gerede’yi dört oğluyla yaşadığı Teşvikiye’deki evinde ziyaret etti.
Parklar, şehirlerin akciğerleri gibi. Yüksek binalar ve gri tonlarla kuşatılmış metropol hayatına azıcık yeşil katmaya, insanlara nefes alacak alanlar yaratmaya çalışıyorlar. Şimdi bahar mevsimindeyiz. Açık havaya çıkmanın, temiz hava almanın, doğanın tadını çıkarmanın tam zamanı.
Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde Prens Sabahattin’in yakın çevresinden ve dönemin en zenginlerinden Satvet Lütfi Tozan’ın Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi’ndeki köşkü bugün modern bir tıp merkezi olarak hizmet veriyor. Harabe halindeki köşkü kiralayan Dr. Murat Dinçer, aslına sadık kalarak restore ettirip sağlık merkezi haline getirdi.
İstanbul’un stresli havasından, yorucu trafiği sıkıldıysanız, doğayla iç içe, mavinin ve yeşili bir arada görebileceğiniz bir yer bulmak için aslında çok uzaklara gitmenize gerek yok. Bir otobüsle ya da bir vapurla kolaylıkla ulaşabileceğiniz, yeşilin bin bir tonunun, birbirinden güzel lalelerin ve 3 güzel köşkün size ev sahipliği yapacağı Emirgan Korusu, güzel bir gün geçirmeniz için sizleri bekliyor. İşte hurriyet.com.tr sizin için Emirgan Korusu'nu gezdi ve fotoğrafladı.