Sarımsaklı haberleri sayfasında Sarımsaklı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1676 Sarımsaklı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sadece Türkiye'nin değil ayrıca dünya çapında en iyi plajlar arasında yer alan Sarımsaklı, yaz ayları geldiğinde en çok tercih edilen kumsallar arasında geliyor. Peki, Sarımsaklı Plajı nerede ve nasıl gidilir? Sarımsaklı Plajı özellikleri, kamp ile konaklama detayları ve giriş ücreti (2023) hakkında detayları derledik.
#SarımsaklıAyvalık, sonu ille denize kavuşan daracık taş sokaklarından Çamlık’a, Sarımsaklı’dan Cunda’ya hayallerdeki Ege kasabası. Girit’ten ve Midilli’den esen lezzet rüzgârıysa zeytinyağına ve balığına meftun. Tabak tabak Ayvalık-Cunda turumuzda gelenekseli de var, modern adresler de....
#YAZARAyvalık'ta gittikleri bir eğlence mekânında annesi ile birlikte darp edildiğini iddia eden 21 yaşındaki Açelya Çelik, mekânın işletmecilerinden şikâyetçi oldu. Darp raporunda burnunda kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler olduğu belirtilen genç kız, "Kadına şiddet artık son bulsun. Başka kimsenin başına gelmesini istemiyorum" dedi.
#AyvalıkSarmısak Yarımadası'nın batı ucundaki yaklaşık 1,5 kilometrelik sakin Badavut sahili geçen hafta tam koruma kapsamına alınmasıyla haber bültenlerine konu oldu. Çamlıklarla altın kumların birleştiği sahil Ayvalık'ta yaz boyunca esen kuvvetli poyraza kapalı konumu ve sığ deniziyle tanınıyor.
#SeyahatBALIKESİR'in Ayvalık ilçesindeki dünyaca ünlü Sarımsaklı sahilinde denizin kapkara bir renk alması yöre halkını endişelendirdi. Denizde görülen kirlilik, gözleri Sarımsaklı'da denize dökülen Nikita deresine çevirdi. Bölge halkı, son olarak 2013'te balık ölümleriyle gündeme gelen Nikita deresinden, denize akan zeytin karasuyu kaynağının tespit edilmesini istiyor.
#SarımsaklıBalıkesir'in Ayvalık ilçesindeki dünyaca ünlü Sarımsaklı sahilinde denizin kapkara bir renk alması yöre halkını endişelendirdi. Denizde görülen kirlilik, gözleri Sarımsaklı'da denize dökülen Nikita Deresi'ne çevirdi. Bölge halkı, son olarak 2013'te balık ölümleriyle gündeme gelen dereden denize akan zeytin karasuyu kaynağının tespit edilmesini istiyor.
#BalıkesirBALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’nin 17 kilometrelik kumsalıyla dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da, Ramazan Bayramı’yla birlikte başlayan turizm sezonundaki nüfus yoğunluğu nedeniyle aşırı enerji yüklenmesini kaldıramayan elektrik trafosu sekiz kez patladı.
#SarımsaklıBALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, sahilde demirli bulunan "Özman" isimli tur teknesi, mutfak bölümünde çıkan yangında tamamamen kullanılmaz hale geldi. Yangın sırasında teknede kimsenin bulunmadığı öğrenildi.Öğlen saat 14.00 sıralarında Sarımsaklı Sahili, Karayolları Kampı karşısında demirli Oktay Sarp'a ait "Özman" isimli tur teknesinden alevler yükselmeye başladı. Plajda denize girenler alevleri farkedip, durumu itfaiyeye bildirdi. Mutfak bölümündeki patlamayla birlikte, alevler kısa sürede 200 kişi kapasiteli tur teknesini tamamen sardı. İtfayi ekipleri, kıyıdan birkaç metre açıkta yanan tur teknesine başka bir tekne yardımıyla hortumlarını uzatarak yangına müdahale etti. İçinde kimsenin bulunmadığı öğrenilen teknedeki alevler, yaklaşık 1 satte güçlükle söndürülürken, tekne kullanılmaz hale geldi. Sahildeki kalabalık, korku ve heyacanla söndürme çalışmalarını izledi. Görgü tanıkları, yangının başlamasından kısa bir süre önce jet-ski ile gelen iki kişinin teknenin etrafından dolaştığını söylemeleri sabotaj ihtimalini akıllara getirdi. Polis, yangınla ilgili soruşturmanı sürdüğünü bildirdi.
#AyvalıkLif ve protein zengini baklagil makarnaları, klasik makarnaya sağlıklı bir alternatif olarak yükselişte. Edamame spagetti, içerdiği yüksek besin değerleriyle dikkat çekiyor: Bir porsiyonda 12 gram lif ve 24 gram protein sunuyor; bu, iki kâse brokoli ve dört yumurtaya denk! Glütensiz yapısıyla ve demir, potasyum, kalsiyum gibi minerallerle dolu bu besin, sağlıklı yaşamın yeni favorisi olmayı hak ediyor.
#EdamameLabada, arapsaçı, cibes... Ege’nin otları saymakla bitmiyor. Bu otlarla çok farklı lezzetler hazırlamak mümkün. İster geleneksel tarifleri kullanın isterseniz farklı malzemelerle çeşitlendirin; poşe yumurtayla ya da karidesle servis edin. Şef Altuğ Sezer bizim için Ege otlarıyla hazırlanan, sofralarımızı şenlendirecek tarifler paylaştı.
#EgeGaziantep mutfağının özellikle sabahları içilen yöresel lezzeti beyran çorbası sadece Güneydoğu’nun değil, büyük şehirlerin de aranan tatları arasında. Kimi bol sarımsaklı sever, kimi bol acılı... Şeflerin ve gurmelerin yorumlarıyla Türkiye’nin en iyi beyran duraklarını derledik.
#Pınar TAHİRLERBaharın müjdecisi çağla çıktı. Yeşil kadife dokusu sertleşip bambaşka bir mucizeye dönüşmeden önce, kısacık mevsiminde tuza banıp çıtır çıtır yediğimiz çağlayı en çok cacığa yakıştırıyorum. Cacık da ayran gibi Türk mutfağının alameti farikası olabilecekken nedense öne çıkarılmayan bir lezzetimiz olageldi. Salatalıkla yapılanın yeri ayrı ama çağla ve marulla yapılabilen cacıklardan da bahsedeceğim bu hafta size.
#Gülay Barbaros AltanUsta oyuncu Perihan Savaş, oğlu Savaş Zafer ve gelini Melis Ketenci’yle bayram vesilesiyle bir araya geldik. Savaş Zafer, röportajımız için İstanbul’daki evinin kapılarını açtı. Sadece bayramda değil her fırsatta bir araya geldiklerini belirten aile, hem bayramları nasıl geçirdiklerini hem de aile yaşamlarını anlattı.
#Perihan SavaşEtli-sebzeli pilavlar tek tabakta pratik bir ana yemek oluyor ayrıca gözümüzü, karnımızı doyuruyor ve bence ramazana da çok yakışıyor. Geçen haftaki Şanlıurfa ziyaretimde ilk kez tattığım üzlemeli pilavdan ilham aldım ve tek tabaklık tarifleri bir araya getirdim.
#PilavPınar Labne, 2024 yılında Fransa, İsviçre, İrlanda, Finlandiya, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek’e ihraç edilmeye başlandı. İlk kez 1984 yılında tüketicileri ‘labne’ lezzetiyle buluşturan Pınar Labne, 2024 yılını yüzde 26.4’lük pazar payıyla lider olarak tamamladı.
#Pınar LabneŞanslıyız çünkü ülkemizin doğası bize dört mevsim tatil yapma imkânı sunuyor. İnsanı bir anda masalsı, bembeyaz bir dünyaya davet eden kar seyahatlerinin de heyecanı başka oluyor. Eğer bu kış Bursa, Kars, Kayseri, Bolu, Erzurum gibi ülkemizde kış sporlarının yapıldığı illerimize bir tatil planlıyorsanız sizler için derlediğim yöresel gastronomi rehberine göz atabilirsiniz.
#Ebru ERKEDeniz ürünlerini hazırlamak ustalık ister. İyi yapılanın da tadına doyum olmaz. Fakat bu lezzetleri hazırlamak doğal olarak zaman alıyor. Bu noktada hazır marine edilmiş ürünler kullanmak büyük kolaylık sağlıyor. Hazır ürünleri soğuk meze yapımında da sıcak yemeklerde de kullanabilirsiniz.
#Metro MarketYılbaşı menüsü 2025 yılına girmeye sayılı zaman kala, sevdiklerine sofra hazırlamak isteyenler için araştırmalar arasında yer alıyor. İşte sizler için hazırladığımız, hindi tarifi, balkabağı dolması, zencefilli tarçınlı kurabiyesi ve tam anlamıyla mükellef bir yılbaşı menüsü tarifleri...
#Yılbaşı MenüsüBafa Gölü kıyısındaki 10 odalı Agora Pansiyon, Yeşil Yıldız alarak Michelin Rehberi’ne dahil oldu. Birçok gurmenin ilk kez adını duyduğu bu minik pansiyonun yemekleri nasıl oldu da Michelin dedektiflerinin radarına girdi, merak ettik, yola çıktık. Yıldız heyecanını hâlâ yaşayan Serçin ailesi ile o ünlü sofralarına oturduk.
#Ebru ERKEYeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
#Gülay BARBAROS ALTANBrokoli sağlıklı besinlerden biri. Kış aylarında tezgahları süsleyen bu güzel sebzenin salatası da özellikle et yemeklerinin yanında en güzel eşlikçilerden biri. Üzerine eklenen sarımsaklı sosla da daha lezzetli oluyor. Üstelik tak başına öğün olarak da tüketebilirsiniz. Eğer akşam sofranızda pratik bir şeylere yer vermek isterseniz, brokoli salatası tarifiniz sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Brokoli SalatasıEv yapımı mantı tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Dışarda satılan mantılar pratik olsa da, el açması mantı lezzeti bir başkadır. Yapımı gerçekten ustalık gerektiren Kayseri mantısı sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosuyla tadına doyulmaz bir hal alır. Peki, evde mantı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, ev yapımı mantı tarifi
#MantıEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizMasterchef Alinazik kebabı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik kebabı nasıl yapılır? İşte, etli ve kıymalı Alinazik tarifi ve püf noktaları...
#Alinazik YapılırKayseri yağlaması malzemeleri ve hamuru, MasterChef yarışması ile merak ediliyor. Yağlama, şebit denilen bazlama türü ekmeğin üzerine kıymalı ve yoğurtlu sosun eklenmesiyle hazırlanıyor. Pasta gibi görünümüyle tadına doyum olmuyor. Kayseri'nin bu meşhur lezzetini kendi mutfağınızda denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Yağlama TarifiBu hafta Gülşen, Ankara ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de; Hande Yener, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sevenleriyle buluşacak. Film müziklerinin Oscarlı bestecisi Gustavo Santaolalla, Zorlu PSM’de konser verecek. Sahne şovlarıyla dikkat çeken Amerikalı DJ Anyma Ataköy Marina Arena’da.
#Uygar TaylanYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkSosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#Paros