Sarımsaklı haberleri sayfasında Sarımsaklı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1657 Sarımsaklı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sadece Türkiye'nin değil ayrıca dünya çapında en iyi plajlar arasında yer alan Sarımsaklı, yaz ayları geldiğinde en çok tercih edilen kumsallar arasında geliyor. Peki, Sarımsaklı Plajı nerede ve nasıl gidilir? Sarımsaklı Plajı özellikleri, kamp ile konaklama detayları ve giriş ücreti (2023) hakkında detayları derledik.
#SarımsaklıAyvalık, sonu ille denize kavuşan daracık taş sokaklarından Çamlık’a, Sarımsaklı’dan Cunda’ya hayallerdeki Ege kasabası. Girit’ten ve Midilli’den esen lezzet rüzgârıysa zeytinyağına ve balığına meftun. Tabak tabak Ayvalık-Cunda turumuzda gelenekseli de var, modern adresler de....
#YAZARAyvalık'ta gittikleri bir eğlence mekânında annesi ile birlikte darp edildiğini iddia eden 21 yaşındaki Açelya Çelik, mekânın işletmecilerinden şikâyetçi oldu. Darp raporunda burnunda kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler olduğu belirtilen genç kız, "Kadına şiddet artık son bulsun. Başka kimsenin başına gelmesini istemiyorum" dedi.
#AyvalıkSarmısak Yarımadası'nın batı ucundaki yaklaşık 1,5 kilometrelik sakin Badavut sahili geçen hafta tam koruma kapsamına alınmasıyla haber bültenlerine konu oldu. Çamlıklarla altın kumların birleştiği sahil Ayvalık'ta yaz boyunca esen kuvvetli poyraza kapalı konumu ve sığ deniziyle tanınıyor.
#SeyahatBALIKESİR'in Ayvalık ilçesindeki dünyaca ünlü Sarımsaklı sahilinde denizin kapkara bir renk alması yöre halkını endişelendirdi. Denizde görülen kirlilik, gözleri Sarımsaklı'da denize dökülen Nikita deresine çevirdi. Bölge halkı, son olarak 2013'te balık ölümleriyle gündeme gelen Nikita deresinden, denize akan zeytin karasuyu kaynağının tespit edilmesini istiyor.
#SarımsaklıBalıkesir'in Ayvalık ilçesindeki dünyaca ünlü Sarımsaklı sahilinde denizin kapkara bir renk alması yöre halkını endişelendirdi. Denizde görülen kirlilik, gözleri Sarımsaklı'da denize dökülen Nikita Deresi'ne çevirdi. Bölge halkı, son olarak 2013'te balık ölümleriyle gündeme gelen dereden denize akan zeytin karasuyu kaynağının tespit edilmesini istiyor.
#BalıkesirBALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’nin 17 kilometrelik kumsalıyla dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da, Ramazan Bayramı’yla birlikte başlayan turizm sezonundaki nüfus yoğunluğu nedeniyle aşırı enerji yüklenmesini kaldıramayan elektrik trafosu sekiz kez patladı.
#SarımsaklıBALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, sahilde demirli bulunan "Özman" isimli tur teknesi, mutfak bölümünde çıkan yangında tamamamen kullanılmaz hale geldi. Yangın sırasında teknede kimsenin bulunmadığı öğrenildi.Öğlen saat 14.00 sıralarında Sarımsaklı Sahili, Karayolları Kampı karşısında demirli Oktay Sarp'a ait "Özman" isimli tur teknesinden alevler yükselmeye başladı. Plajda denize girenler alevleri farkedip, durumu itfaiyeye bildirdi. Mutfak bölümündeki patlamayla birlikte, alevler kısa sürede 200 kişi kapasiteli tur teknesini tamamen sardı. İtfayi ekipleri, kıyıdan birkaç metre açıkta yanan tur teknesine başka bir tekne yardımıyla hortumlarını uzatarak yangına müdahale etti. İçinde kimsenin bulunmadığı öğrenilen teknedeki alevler, yaklaşık 1 satte güçlükle söndürülürken, tekne kullanılmaz hale geldi. Sahildeki kalabalık, korku ve heyacanla söndürme çalışmalarını izledi. Görgü tanıkları, yangının başlamasından kısa bir süre önce jet-ski ile gelen iki kişinin teknenin etrafından dolaştığını söylemeleri sabotaj ihtimalini akıllara getirdi. Polis, yangınla ilgili soruşturmanı sürdüğünü bildirdi.
#AyvalıkEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizMasterchef Alinazik kebabı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik kebabı nasıl yapılır? İşte, etli ve kıymalı Alinazik tarifi ve püf noktaları...
#Alinazik YapılırKayseri yağlaması malzemeleri ve hamuru, MasterChef yarışması ile merak ediliyor. Yağlama, şebit denilen bazlama türü ekmeğin üzerine kıymalı ve yoğurtlu sosun eklenmesiyle hazırlanıyor. Pasta gibi görünümüyle tadına doyum olmuyor. Kayseri'nin bu meşhur lezzetini kendi mutfağınızda denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Yağlama TarifiBu hafta Gülşen, Ankara ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de; Hande Yener, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sevenleriyle buluşacak. Film müziklerinin Oscarlı bestecisi Gustavo Santaolalla, Zorlu PSM’de konser verecek. Sahne şovlarıyla dikkat çeken Amerikalı DJ Anyma Ataköy Marina Arena’da.
#Uygar TaylanYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkSosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosÇullama, çiğ dolma, uzak helva, çeşit çeşit deniz ürünleri... Bozcaada’nın kendisine özgü, Türk ve Rum kültürlerinden etkilenen, hikâyeli zengin bir mutfağı var. Son yıllarda evlerde ve restoranlarda pişen yemekler değişse de uzun süre anakaradan kopuk yaşadıkları için ada halkı mutfak kültürlerini korumayı başarmış.
#Ebru ErkeDerin yağda çıtır çıtır kızarmış sebzelerin pek sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak domatesli biber ve patlıcan kızartması ya da bir patlıcan yoğurtlaması olmadan yaz da geçmiyor hani… Sık sık olmasa da hakkını vererek yapmak için birkaç önerim ve popüler olan özel bir patlıcan tarifim var.
#Gülay Barbaros Altan3 hafta önce, 9 günlük Kurban Bayramı vesilesiyle Ayvalık Limanı’ndan Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek isteyen Türk tatilcilerin oluşturduğu kuyruğu görmüşsünüzdür. Sosyal medyada sıranın uzunluğu konuşulmuştu günlerce. Aynı görüntü, yeniden gündemde. Bu kez bir soru ile: “Çeşme, Bodrum, Marmaris gibi cennet kıyılarımız dururken neden Yunan Adaları’nı tercih ediyoruz?” 9 günlük tatilin 1 haftasını soruya da konu olan Midilli’de geçiren biri olarak cevap veriyorum: “Paramız çok olduğu için değil daha ucuza hizmet aldığımız için.” Peki Türk turizmci ne diyor? İşte yanıtı.
#Yunan AdalarıDöner ve sucuk, Avrupa Şampiyonası’na büyük bir zaferle başlayan Alman Milli Takımı’nın menüsünün klasikleri arasında. Kamp döneminde ve turnuva boyunca milli takımın beslenmesi üzerine Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung’a açıklamalarda bulunan Aşçıbaşı Anton Schmaus, döner ya da sucuk kullanarak hazırladığı kendi icadı makarnalı yemekleri ‘klasik’ olarak değerlendiriyor. Schmaus’la yapılan röportajın döner ve sucukla ilgili bölümü şöyle:
#AVRUPADAN HABERBüyük şehirlerde kalabalık, gürültü ve karmaşa insanı bazen bunaltıyor. Bir de yaz sıcakları artmaya başlayınca şehir hayatı daha da zorlayıcı oluyor. İşte tam da böyle bir dönemde güneye inmeye ve uzun bir tatile çıkmaya vaktiniz yoksa büyük şehirlere yakın denize girilecek yerler daha da kıymetli hale geliyor. Eğer bayram tatili için plan yapmadıysanız, işte size İstanbul ve Ankara çevresinde denize girilecek birbirinden güzel 8 öneri…
#Rotaİlibada Afyonkarahisar ve çevresinde doğada kendiliğinden yetişen bir ottur. Bahar aylarında doğadan toplanır ve dolma yapımında kullanılır. İlibada dolması genelde toplu olarak hazırlanır ve öğlen yemeklerinde köy/mahalle sakinlerinin toplandıkları sofralarda ortadan yenir veya komşularla paylaşılır. Özellikle Kütahya Devlet Hatun MTAL öğrencileri de bu geleneği devam ettirerek bizlere oraya ziyaretimizde ilibada dolmasını ve diğer yöresel bir lezzet olan Hamaylı tatlısını tatma imkânı yaşattılar. Ayrıca mevsimi ise bu dolmanın da sıra yemeklerinde yer alması mümkündür. Afyon ilibada dolması 10.03.2021 tarihinde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tescillenerek koruma altına alınmıştır. Şef Rüzgar Sünbül’ün reçetesiyle lezizz ilibada ve hamaylı tatlısı tarifleri sizlerle..
#İlibada Dolması19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu sahnelere taşınıyor. Edis, Gaye Su Akyol ve Güneş, Maltepe Etkinlik Alanı’nda; Candan Erçetin, Miniatürk Açık Otopark’ta olacak. Ayrıca CRR Konser Salonu’nda 19 Mayıs’a özel ‘Bir Ulus Uyanıyor’ konseri gerçekleşecek.
#AjandaGürültünün eksik olmadığı büyük şehirleri arkanızda bırakıp sakinliği, mimarileri ve hikâyeleriyle ilgi uyandıran köylere doğru yola çıkmaya ne dersiniz? İlkbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe bürünen köylerde keşfe çıkmanın şimdi tam zamanı… İşte 6 şehirden birbirinden harika 8 köy…
#SeyahatBaharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.
#Altuğ TezerDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#Kuşkonmaz26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge Akgün