Sarımsağın faydaları ve zararları nelerdir sorusu birçok rahatsızlığı bulunan vatandaş tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kalp dostu olmasıyla bilinen sarımsağın birçok faydalı yönü bulunuyor. Tıbbi açıdan sarımsağın en çok enfeksiyonları iyileştirmek için kullanılması yaygındır. Peki, sarımsağın faydaları ve zararları nelerdir?
#SarımsakFaydaları ve kattığı lezzet dolayısıyla oldukça fazla tüketilen sarımsak, soğuğa dayanıklı bir bitkidir. Ekim zamanına göre bakım ihtiyaçları değişen sarımsak, taze ya da kuru olarak hasat edilme kararına göre farklı tarihlerde hasat edilebilir. Kaliteli sarımsak yetiştirmek için toprakların içerisinde bulunan mineraller büyük etkendir. Peki, severek tüketilen sarımsak ne zaman ekilir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#SarımsakKış aylarının gelmesiyle çok sık görülmeye başlayan soğuk algınlığının risk grubunda özellikle kreşe giden çocuklar olduğunu ifade eden Dr. Öğretim Üyesi ve İç Hastalıkları Uzmanı Türkan Özer, "Soğuk algınlığının tedavisinde sıvı tüketimi çok önemli. Bitki çayları ve sıvı tüketimi soğuk algınlığının tedavisinde yardımcı olur. Su içmek aynı zamanda vücutta bulunan toksinlerin atımında detoks etkisi gösterir" dedi.
#Soğuk AlgınlığıKastamonu'da bir firma, çeşitli işlemlerden geçirerek siyah renge dönüştürdüğü Taşköprü sarımsağını, kilogramı 150 liradan Türkiye geneline pazarlanıyor. Firma sahibi Cebeci "Siyah sarımsakta, yapılan işlem sayesinde koku ortadan kalkıyor. Ham sarımsakta bulunan insan sağlığı için yararlı etken maddeler, siyah sarımsakta daha da artmaktadır" dedi.
#SarımsakKastamonu'da bir firma, çeşitli işlemlerden geçirerek siyah renge dönüştürdüğü Taşköprü sarımsağını, kilogramı 150 liradan Türkiye geneline pazarlanıyor. Firma sahibi Cebeci "Siyah sarımsakta, yapılan işlem sayesinde koku ortadan kalkıyor. Ham sarımsakta bulunan insan sağlığı için yararlı etken maddeler, siyah sarımsakta daha da artmaktadır" dedi.
#SarımsakSarımsak deyip geçmeyin, kokusu azıcık ağır diye onu lütfen hor görmeyin. Daha da önemlisi bu mükemmel lezzeti mutfağınızdan hiç ama hiç eksik etmeyin. Çünkü beslenme uzmanları da, biz beslenmeye gönül vermiş doktorlar da onun ne kadar önemli bir doğal sağlık destekçisi olduğunu çok iyi biliyor, sizin de bilmenizi istiyoruz.
#Yazar Yazısı