Şarbon hastalığı haberleri sayfasında Şarbon hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 254 Şarbon hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara geçebilen şarbon hastalığının erken tanı ve uygun tedavi ile hızlıca tedavi edildiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Klinik Mikrobiyolog Prof. Dr. Emine Sönmez, “Şarbon şüphesi olan hayvanların kesilmemesi, derilerinin yüzülmemesi ve etlerinin tüketilmemesi için farkındalık oluşturulmalıdır” dedi.
#Prof. Dr. Emine SönmezSon dönemlerde gündeme gelen şarbon hastalığı konusunda Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı ile ÇÜ Veterinerlik Fakültesi ortaklaşa bir panelde şarbon hastalığı konusunda hem insanda hem de hayvanda ki komplikasyonları ve tedavi yöntemleri konusunda bilgiler verildi.
#ADANAKurban Bayramı’nın ardından Türkiye’nin bazı bölgelerinde şarbon vakalarına rastlanması vatandaşların tedirgin olmasına neden oldu. Aralıklarla gündeme gelen ve önlem alınmaması durumunda ölümlerle dahi sonuçlanabilen şarbon hastalığı, akciğer, deri ve sindirim sistemi şarbonu olmak üzere 3 tipte kendisini gösterebiliyor. Peki, şarbon hastalığı nedir? Şarbon nasıl bulaşır?
#Şarbon HastalığıHayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklardan biri olan şarbonun sıklıkla gündeme gelmesi yurttaşlarda da paniğe neden oldu. Uzmanlar, şarbon hastalığının kontrol altına alınmamasının ciddi sorunlara neden olabileceğini vurguluyor. Peki, şarbon tam olarak ne demek? Şarbon hastalığı nedir, belirtileri neler?
#Şarbon HastalığıET ve Süt Kurumu'nca (ESK) Kurban Bayramı öncesi Brezilya ve İrlanda'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe getirilen yaklaşık 4 bin büyükbaştan 146'sı, geçen hafta şarbon nedeniyle itlaf edildi. Çiftlikte bulunan ve aşılanan diğer hayvanlar için 26 Ağustos'ta başlatılan 21 günlük karantina süreci işletilirken, bu hayvanların hastalık taşıyıp taşımadığı, 15 Eylül'de ortaya çıkacak.
#Şarbon AçıklamasıŞarbon hastalığı son günlerin sıkça araştırılan konuları arasında yer aldı. Tanısı bakılarak konulamayan şarbon, türlerine göre de değişiklik gösterebilmektedir. Deri, bağırsak ve akciğer şarbonu olarak ayrılan bu hastalık, kontrol altına alınmadığı durumlarda ölümcül bir hal alabiliyor. Peki, şarbon nedir ve şarbon hastalığının belirtileri nasıl anlaşılır? İşte, o detaylar
#ŞarbonEt ve Süt Kurumu'nca (ESK) kurbanlık olarak Brezilya'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe getirilip, yediemin olarak bırakılan yaklaşık 4 bin büyükbaştan 50'sinin şarbon nedeniyle telef olması, çiftlik yakınlarındaki Ahiboz ve Günalan mahallelerinde, besiciler arasında paniğe neden oldu. Besiciler, Gölbaşı'ndaki yerli hayvanlarda sorun olmadığını belirtirken, mahalle sakinleri de şarbonun kendilerine verebileceği zarardan korktuklarını dile getirip, önlem alınmasını istedi. Şarbon vakasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli inceleme talimatı verdi.
#Et Ve Süt KurumuBakteriyel bir hastalık olan şarbon, genellikle Asya, Afrika ve Güney Amerika gibi Akdeniz ülkelerinde görülmektedir. Ölümlere neden olabilen bu hastalık, insanlar ve hayvanlardaki belirtileri benzerlik gösterir. İnsanlarda akciğer, deri ve sindirim sistemi şarbonu olmak üzere 3 tip şarbon hastalığı vardır. Peki, şarbon hastalığı nedir? Şarbon ne demek?
#ŞarbonGeçmişte yaşamış bilim adamlarının ortaya koyduğu çalışmalar insanlık tarihi için oldukça önemli sayılabilecek boyutta olmaktadır. Fransız asıllı bilim adamı Louis Pasteur da bu bağlamda ele alınması gereken biri olarak ifade edilmektedir. Louis Pasteur özellikle sağlık alanında yaptığı buluşlarla dikkat çekmektedir. Peki, Louis Pasteur neyi buldu ya da icat etti? Louis Pasteur buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.
#Sözlükİbn-i Sina yaptığı çalışmalar ve ortaya koyduğu buluşları ile tüm dünyaya yön veren önemli bir bilim adamı olmaktadır. Orta çağ batılı devletlerin ilim bakımından karanlık içinde kaldıkları bir dönem olurken Doğuda İbn-i Sina gibi büyük alimler yaşamaktaydı. İbn-i Sina başta tıp olmak üzere fizik, felsefe, müzik, jeoloji ve daha pek çok alanda bilgi birikimine sahip olan bir alim olmaktadır. Peki, İbn-i Sina neyi buldu ya da icat etti? İbn-i Sina buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır. İşte, İbn-i Sina ve buluşları hakkında detayları derledik.
#SözlükSığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara geçebilen şarbon hastalığının erken tanı ve uygun tedavi ile hızlıca tedavi edildiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Klinik Mikrobiyolog Prof. Dr. Emine Sönmez, “Şarbon şüphesi olan hayvanların kesilmemesi, derilerinin yüzülmemesi ve etlerinin tüketilmemesi için farkındalık oluşturulmalıdır” dedi.
#Prof. Dr. Emine SönmezTrabzon'un Sürmene ilçesi Yemişli Mahallesi, F.K.'nin kesip etlerini komşularına dağıttığı büyükbaş hayvanda şarbon virüsü tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Uzman ekiplerin ilaçlama ile hayvanlarda koruyucu aşılama çalışması yaptığı mahallede vatandaşlar, koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındıklarını zannetti.
#TrabzonTRABZON'un Sürmene ilçesi Yemişli Mahallesi'nde oturan F.K., büyükbaş hayvanını kesip, etini de komşularına dağıtması ve bölgede şarbon şüphesiyle çok sayıda kişinin Acil Servis'e başvurması üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede, bahse konu hayvanın etinin şarbon hastalığı mikrobu taşıdığı ortaya çıktı. Mahalle karantinaya alınarak, çevrede kapsamlı ilaçlama ve aşılama çalışmaları başlatıldı. İlçeye bağlı, Yemişli Mahallesi'nde F.K., dün büyükbaş hayvanını kesti ve etini de mahalle sakinlerine dağıttı. Dağıtılan etten yiyen yaklaşık 5 kişi, akşam saatlerinde mide bulantısı, kusma şikayetiyle, İlçe Devlet Hastanesi Acil Servis'ine başvurdu. Rahatsızlanan kişiler, acildeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, İlçe Sağlık ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerde; kesilen hayvandan numune alınarak test yapıldı. Yapılan analizler sonucu, hayvanın şarbon hastalığı mikrobu taşıdığı tespit edildi.
#SürmeneHayvanlarda görülen şarbon hastalığı, ülkemizde çoban çıbanı ve karakabarcık gibi isimlerle adlandırılır. Hayvanlar arasında salgınlara neden olarak ölümlere yol açan şarbon hastalığına Bacillus anthracis isimli bakteri neden olur. Böcek ısırığına benzer biçimde kabarık, kaşıntılı bir şişlikle kendisini gösteren hastalık hayvanlardan insanlara bulaşabilir. Peki, şarbon hastalığı nedir? İşte, şarbon belirtileri ve hastalıkla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Şarbon NedirTrabzon'un Sürmene ilçesi Yemişli Mahallesi'nde oturan F.K., büyükbaş hayvanını kesip, etini de komşularına dağıtması ve bölgede şarbon şüphesiyle çok sayıda kişinin Acil Servis'e başvurması üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede, bahse konu hayvanın etinin şarbon hastalığı mikrobu taşıdığı ortaya çıktı. Mahalle karantinaya alınarak, çevrede kapsamlı ilaçlama ve aşılama çalışmaları başlatıldı.
#Trabzonşarbon belirtileri ve şarbon hastalı ile ilgili detaylar internette en fazla araştırılan hastalıkların başında geliyor. Bahteriyel enfeksiyon hastalığı olan şarbon, tedavisi geciktirildiği takdirde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen şarbonun üç farklı türü vardır. Peki, Şarbon nedir belirtileri nelerdir? Şarbon nasıl bulaşır? İşte, şarbon hastalığıyla ilgili merak edilenler.
#ŞarbonADANA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kentteki ruhsatlı 5 kesimhanede veteriner hekim kontrolünde yıllık 20 bin ton küçük ve büyükbaş et kesilirken, vatandaşların bunun 3 katı et tükettiğini söyledi. Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ise kaçak et kesen merdiven altı kasaplara yönelik ihbar hattı kurduklarını, zabıta müdürlükleri, ilçe belediyeleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleriyle gece gündüz denetimler yaptıklarını vurguladı.
#Haber"Şarbon nedir?" sorusu gündeme gelen haberlerin ardından merak konusu oldu. Genellikle Asya, Afrika ve Güney Amerika gibi Akdeniz ülkelerinde görülen ve bakteriyel bir hastalık olan şarbon, insanlara üç şekilde bulaşabiliyor. Tehlikeli bir hastalık olan şarbon akciğer ve bağırsak yoluyla bulaşması durumunda insan sağlığını tehdit edebiliyor. Peki, şarbon belirtileri nelerdir? Şarbon nasıl bulaşır? İşte, merak edilen bilgiler.
#Şarbon Hastalığı NedirZaman zaman gündeme gelen haberlerle, hayvanlardan insanlara bulaşabilen şarbon merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle sığır ve koyunlarda görülen şarbon, bulaşıcı olmasının yanı sıra, tedavi edilmediği takdirde sağlık açısından ciddi tehlikeler doğurabiliyor. Peki, şarbon nedir? Şarbon hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, şarbon tedavisi ve konuyla ilgili merak edilenler.
#Şarbon NedirSon dönemlerde gündeme gelen şarbon hastalığı konusunda Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı ile ÇÜ Veterinerlik Fakültesi ortaklaşa bir panelde şarbon hastalığı konusunda hem insanda hem de hayvanda ki komplikasyonları ve tedavi yöntemleri konusunda bilgiler verildi.
#ADANAŞarbon nedir? Şarbon belirtileri nelerdir? Gebelikte şarbon hastalığına yakalanmak tehlikeli mi? Şarbonun, Bacillus anthracis adı verilen bakterinin yol açtığını, hayvanları ve insanları etkileyen tehlikeli bir hastalık olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir'e şarbon ile ilgili aklımıza takılan soruları sorduk.
#ŞarbonBu yıl balık fiyatları vatandaşın yüzünü güldürüyor. Geçen yıl denizlerde balığın az olması sebebiyle fiyatlar yüksek kalmış, vatandaş balık alamamıştı. Bu yıl ise balığın bol olmasıyla fiyatlar da düşmeye başladı. Hamsinin kilogramı 5 TL’den palamutun tane fiyatı ise 10 TL’den başladı. Balıkçı esnafı da vatandaşın yoğun ilgisinden memnun.
#Gazetehaberleri