Hayvanlarda görülen şarbon hastalığı, ülkemizde çoban çıbanı ve karakabarcık gibi isimlerle adlandırılır. Hayvanlar arasında salgınlara neden olarak ölümlere yol açan şarbon hastalığına Bacillus anthracis isimli bakteri neden olur. Böcek ısırığına benzer biçimde kabarık, kaşıntılı bir şişlikle kendisini gösteren hastalık hayvanlardan insanlara bulaşabilir. Peki, şarbon hastalığı nedir? İşte, şarbon belirtileri ve hastalıkla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Şarbon NedirKendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#BalıkŞarbon nedir? Şarbon belirtileri nelerdir? Gebelikte şarbon hastalığına yakalanmak tehlikeli mi? Şarbonun, Bacillus anthracis adı verilen bakterinin yol açtığını, hayvanları ve insanları etkileyen tehlikeli bir hastalık olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir'e şarbon ile ilgili aklımıza takılan soruları sorduk.
#Şarbon