salmonella bakterisi haberleri sayfasında salmonella bakterisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 106 salmonella bakterisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sıcak havalarla birlikte pek çoğumuzun beslenme alışkanlıkları da değişti. Ancak bu durum salmonella hastalığı riskini beraberinde getirebilir. Bağırsak sistemini etkileyen yaygın bakteriyel bir hastalık olan salmonella özellikle tavuk ürünlerinde karşımıza çıkıyor. Salmonella bazı durumlarda, ishal şiddetli dehidrasyona neden olabilir ve acil tıbbi müdahale gerektirir. Enfeksiyon bağırsakların ötesine yayılırsa hayatı tehdit eden komplikasyonlar da gelişebilir. Yurt dışı seyahatlerde salmonella enfeksiyonu kapma riski daha yüksektir. Peki, salmonella nedir, nereden bulaşır ve hangi gıdalarda bulunur? İşte salmonella hastalığı hakkında bilgiler...
#SalmonellaSalmonella virüsü nedir, sorusu Kinder’in çikolatalarında çıkan bakterilerle dünyanın gündemine geldi. İngiltere’de nisan ayı başında yaklaşık 60'ta görülen mide bulantısı, ishal gibi şikâyetler ile salmonella bakterisinin görülmesi Türkiye'deki anne babaları da endişelendirdi. Salmonella bakterisinin vücuda alınmasından yaklaşık 12-72 saat sonra başlayan hastalık belirtilerinin görülmesi durumunda tedavisi geciktirildiği takdirde ciddi sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Peki, Salmonella virüsü nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? İşte, Salmonella ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Salmonella VirüsüÇeşitli yollarla bulaşabilen Salmonella bakterisi, gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor. Gıda kaynaklı olan bu bakterinin önlenmesi için çok dikkatli olmak gerekiyor. Aksi takdirde ciddi sonuçları beraberinde getiriyor. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella belirtileri, tedavisi ve korunma yöntemleri...
#SalmonellaDicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, gübre bulaşmış ya da kirlenmiş yumurtalardan uzak durulmasını gerektiğini belirterek, "Bunların doğallıkla, organiklikle bir ilişkisi söz konusu değildir. Sadece tüketiciyi kandırmaya yönelik bir durumdur. Özellikle 'salmonella' dediğimiz bakteri, kabukta sıkça bulunan bir bakteridir. Yumurta bu şekilde veya tam pişirilmeden tüketildiğinde gıda zehirlenmelerine de yol açabilmektedir" dedi.
#Salmonella BakterisiDicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, gübre bulaşmış ya da kirlenmiş yumurtalardan uzak durulmasını gerektiğini belirterek, "Bunların doğallıkla, organiklikle bir ilişkisi söz konusu değildir. Sadece tüketiciyi kandırmaya yönelik bir durumdur. Özellikle 'salmonella' dediğimiz bakteri, kabukta sıkça bulunan bir bakteridir. Yumurta bu şekilde veya tam pişirilmeden tüketildiğinde gıda zehirlenmelerine de yol açabilmektedir" dedi.
#YumurtaYaz aylarının gelmesiyle, gıdalardan ve içme suyundan bulaşan 'salmonella' bakterisi, çeşitli enfeksiyonlara ve salgınlara neden oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Kurban Bayramı da geliyor, en büyük önerim aldığınız kurbanda 'salmonella' varmış gibi düşünün. Kestikten sonra mutlaka el temizliğine dikkat etmek lazım. Kullanılan aletleri hemen temizlemek lazım" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Mehmet CeyhanYaz aylarının gelmesiyle, gıdalardan ve içme suyundan bulaşan 'salmonella' bakterisi, çeşitli enfeksiyonlara ve salgınlara neden oluyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Kurban Bayramı da geliyor, en büyük önerim aldığınız kurbanda 'salmonella' varmış gibi düşünün. Kestikten sonra mutlaka el temizliğine dikkat etmek lazım. Kullanılan aletleri hemen temizlemek lazım" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Mehmet CeyhanSalmonella virüsü, son günlerde meydana gelen vakalardan dolayı merak konusu. İshal, ateş, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren Salmonella bakterisi, çeşitli şekillerde insana da bulaşıyor. Salmonella, gıda zehirlenmesine yol açabilen bir bakteri türüdür. Bu bakteri, çiğ veya yeterince pişirilmemiş et, kümes hayvanları, yumurta, süt ürünleri, meyve ve sebzeler dahil olmak üzere çeşitli gıdalarda bulunabilir. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella öldürür mü? İşte, salmonella belirtileri ve tedavisi
#Salmonella NedirHer yıl milyonlarca insanda karın ağrısı, yüksek ateş, ishal gibi belirtilerle seyreden enfeksiyonlara sebep olan salmonella, çok kolay bulaştığı ve en beklenmedik yerlerde pusuya yattığı için "sinsi bakteri" olarak anılıyor. Peki özellikle çocukları ve yaşlıları tehdit eden bu mikroptan kaçınmak için ne yapabiliriz?
#SalmonellaSıcak havalarla birlikte pek çoğumuzun beslenme alışkanlıkları da değişti. Ancak bu durum salmonella hastalığı riskini beraberinde getirebilir. Bağırsak sistemini etkileyen yaygın bakteriyel bir hastalık olan salmonella özellikle tavuk ürünlerinde karşımıza çıkıyor. Salmonella bazı durumlarda, ishal şiddetli dehidrasyona neden olabilir ve acil tıbbi müdahale gerektirir. Enfeksiyon bağırsakların ötesine yayılırsa hayatı tehdit eden komplikasyonlar da gelişebilir. Yurt dışı seyahatlerde salmonella enfeksiyonu kapma riski daha yüksektir. Peki, salmonella nedir, nereden bulaşır ve hangi gıdalarda bulunur? İşte salmonella hastalığı hakkında bilgiler...
#SalmonellaÇukurova Üniversitesi, (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ köftenin mikrobiyolojik açıdan insan sağlığına etkisini incelediği çalışmasında, salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptadıklarını açıkladı.
#Çiğ KöfteÇukurova Üniversitesi, (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ köftenin mikrobiyolojik açıdan insan sağlığına etkisini incelediği çalışmasında, salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptadıklarını açıkladı.
#Çiğ KöfteSalmonella virüsü, son günlerde meydana gelen vakalardan dolayı merak konusu. İshal, ateş, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren Salmonella bakterisi, çeşitli şekillerde insana da bulaşıyor. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella hangi gıdalarda bulunur? İşte konu hakkında detaylar...
#SalmonellaAlmanya’daki marketlerde dünyaca ünlü İtalya merkezli Ferrero firmasının Belçika'daki fabrikasında üretilen bazı ürünlerinde salmonella bakterisinin tespit edilmesinin ardından toplatılan ve satışı durdurulan ürünler henüz satışa sunulmadı. Ancak markanın sürpriz yumurtalarının yerine “Kinder Joy“ adlı benzer bir ürünün satışı yapılıyor.
#Salmonellaİtalya merkezli Ferrero çikolata fabrikasının ürünlerinden bazılarında salmonella bakterisine rastlanmasının ardından, Nisan ayında ürünler İngiltere'deki marketlerin raflarından kaldırıldı. Belçika'nın Arlon şehrindeki fabrikada üretilen ürünlerin marketlerden çekilmesinden bu yana İngiltere'de sürpriz yumurta şeklindeki çikolataların satışı yapılmıyor.
#KinderNorveç'te yapılan bir araştırma, bulaşık süngerinde oluşan bakterilerin, dünya üzerinde yaşayan tüm insanlardan daha fazla olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre bulaşık süngeri kullanım sonrası evinizdeki en kirli eşya haline gelebilir. Peki bu bulaşıklar nasıl yıkanacak? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli?
#Sağlıkİngiltere’de nisan ayı başında yaklaşık 60 çocuk mide bulantısı, ishal gibi şikâyetler ile hastaneye kaldırıldıktan sonra salmonella bakterisi nedeniyle hastalandıkları ortaya çıkmıştı. Kriz giderek büyüdü ve virüs başka ülkelerde de görüldü. Dünya Sağlık Örgütü de konuyla ilgili bir açıklama yaparak Salmonella kaynaklı vakaların kaç ülkeye yayıldığını açıkladı ve uyarıda bulundu.
#SalmonellaSalmonella virüsü nedir, sorusu Kinder’in çikolatalarında çıkan bakterilerle dünyanın gündemine geldi. İngiltere’de nisan ayı başında yaklaşık 60'ta görülen mide bulantısı, ishal gibi şikâyetler ile salmonella bakterisinin görülmesi Türkiye'deki anne babaları da endişelendirdi. Salmonella bakterisinin vücuda alınmasından yaklaşık 12-72 saat sonra başlayan hastalık belirtilerinin görülmesi durumunda tedavisi geciktirildiği takdirde ciddi sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Peki, Salmonella virüsü nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? İşte, Salmonella ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Salmonella VirüsüDünyanın önde gelen atıştırmalık markalarından Kinder’in çikolatalarında çıkan bakteri krizi devam ediyor. Avrupa’da birçok ülkede ortaya çıkan bakteri krizi nedeniyle Türkiye de harekete geçti. Türkiye Kinder marka ürünlerin ithalatında Salmonella analizi yapılmasını zorunlu tuttu.
#KinderGeçtiğimiz hafta agresifleşen Fed sonrası piyasalar hareketlenirken, yeni haftada da yoğun bir gündem yatırımcıları bekliyor. ABD'den gelecek enflasyon verisi, Avrupa Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı öne çıkan gündem maddeleri arasında...
#Altın FiyatlarıFerrero firmasının, ilk olarak 15 Aralık'taki rutin kontroller sırasında, hammadde içeren bir tank filtresinde Salmonella bakterisine rastlandığını açıklaması üzerine, Belçika makamları soruşturmayı derinleştirdi. Belçika'da Kinder çikolata ürünlerinde Salmonella bakterisi bulunan Ferrero şirketine ait fabrika geçici olarak kapatıldı.
#KinderÇeşitli yollarla bulaşabilen Salmonella bakterisi, gıda zehirlenmelerine yol açabiliyor. Gıda kaynaklı olan bu bakterinin önlenmesi için çok dikkatli olmak gerekiyor. Aksi takdirde ciddi sonuçları beraberinde getiriyor. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella belirtileri, tedavisi ve korunma yöntemleri...
#SalmonellaDünyanın en büyük çikolata üreticilerinden biri olan Ferrero'da 'salmonella' krizi büyüyor. Belçika, Paskalya bayramı öncesinde sürpriz yumurta da üreten Ferrero markasının ürünlerinde salmonella bakterisi bulunması nedeniyle şirketin üretim ruhsatını iptal ettiğini bildirildi.
#SalmonellaÇocuklara yönelik ürünler üreten Kinder’de sorun ortaya çıktı. Kinder Surprise yumurtalarında salmonella bakterisi tespit edildi. İngiltere Gıda Standartları Ajansı, çikolata firması Ferrero’nun salgınla ilgili soruşturmaların devam ettiğini ve bazı üretilen Kinder Surprise yumurta partilerinin geri çağırıldığını duyurdu. Ferrero’nun üreticisi olduğu ürünler piyasada toplanmaya başlandı.
#Kinder SurpriseDicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, gübre bulaşmış ya da kirlenmiş yumurtalardan uzak durulmasını gerektiğini belirterek, "Bunların doğallıkla, organiklikle bir ilişkisi söz konusu değildir. Sadece tüketiciyi kandırmaya yönelik bir durumdur. Özellikle 'salmonella' dediğimiz bakteri, kabukta sıkça bulunan bir bakteridir. Yumurta bu şekilde veya tam pişirilmeden tüketildiğinde gıda zehirlenmelerine de yol açabilmektedir" dedi.
#Salmonella Bakterisi