NASIL BULAŞIR?
-Kaynağı bilinmeyen, kontamine (bakteri bulaşmış olan) suların içilmesi ve kullanılması,
-İnsan ve hayvan atıklarının uygun şekilde bertaraf edilmemesi ve bunların kaynak sularına karışması,
-İçme ve kullanma sularının yeterince klorlanmaması nedeni ile bulaşabilir.
-Salmonella taşıyan ve iyi pişirilmemiş et, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi gıdalar,
-Pastörize edilmemiş süt veya meyve suyu, peynir,
-Kontamine (kirli) çiğ sebze ve meyve, baharat ve çerezler yoluyla da bulaşma olabilir.
-Hasta kümes hayvanları ile temastan sonra,
-Özellikle yılan, kaplumbağa, kertenkele gibi sürüngenler, kurbağalar, kuşlar ve civciv gibi evcil hayvanlar ile temastan sonra hijyen kurallarına uyulmaması halinde bulaşma olabilir.
-Bakteri hasta insanlardan diğer insanlara da bulaşabilir.