En çok sevilen içecekler arasında şalgam da bulunuyor. Şalgam tüketmeyi seven kişiler, besin değerlerini öğrenerek bilgi sahibi olmak istiyor. Çok tüketilmesinin herhangi bir kilo alımına neden olup olmadığını öğrenmek adına, kalori miktarları araştırılıyor. Bireyler şalgamın kalori hesabını yapmak için bilgi sahibi olmak istiyor. Şalgam kaç kalori? 100 gram şalgam besin değerleri ve kalorisi hakkında detayları derledik.
#Kaç KaloriYemeklerin yanında içecek olarak tercih ettiğimiz besin maddelerinden biri de şalgamlar olmaktadır. Şalgam bitkisi gerek kökleri gerekse yeşil olan kısımları ile insan sağlığına katkısı olan besin maddeleri arasında gösterilmektedir. Ancak tuz kullanımı sınırlı olan kişilerin şalgam içerken dikkatli olmaları gerekmektedir. Peki, şalgam besin değerleri nelerdir? 100 gr şalgam kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#ŞalgamSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#SebzeProtein değeri yüksek, hafızaya iyi geliyor, kalbimizi koruyor, kemik gelişimini destekliyor. Her mevsim soframızın en kıymetli malzemelerinden biri olan balık, yaz aylarında da vazgeçilmezimiz... Yanına fava, havuç tarator gibi mezeleri, patates ve roka salatalarını çok yakıştıran yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlıklı pişirme yöntemlerini anlatıyor, tarifler veriyor.
#Sponsorlu İçerikSağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için A, C, E ve D vitaminlerinden zengin yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmeleri gerektiğini bildirdi.
#RamazanSağlık Bakanlığı, yeni tip koronaviris (Kovid-19) pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için A, C, E ve D vitaminlerinden zengin yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmeleri gerektiğini bildirdi.
#Sağlık Bakanlığı