Sağlık Sektörü haberleri sayfasında Sağlık Sektörü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5243 Sağlık Sektörü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaklaşık 30 yıldır sağlık sektöründe faaliyet gösteren Medicana Sağlık Grubu iki yeni hastane açmaya hazırlanıyor. İzmir ve İstanbul’da açılacak hastaneler için toplamda 205 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, bu iki hastanede toplamda 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanları ile iftarda bir araya geldi. "Bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum." diyen Erdoğan, "Bu yıl içerisinde bu 29 bin 600 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz." dedi.
#HtvhaberYazın verimli bir turizm sezonu geçiren Türkiye, havaların soğuması ile birlikte sağlık turizminde de oldukça hareketli günler yaşıyor. Verilere göre; sağlık turizmi kapsamında Türkiye'yi ziyaret edenlerin sayısı bu yılın ilk yarısında 274 bin 62'yi bulurken, 2018’in sonunda turist sayısının 1 milyon olması hedefleniyor.
#Turizm SezonuUzun yıllardır sağlık sektöründe faaliyet gösteren Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar, Türkiye savunma sanayi devi ASELSAN ile stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. Bıçakcılar, anlaşma ile yüksek teknolojili platformlarda üretilmiş ve sağlık sektörüne erişilebilirlik sağlayan çözümler geliştirmeyi hedefliyor.
#Sağlık SektörüGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ‘hayati’ olanlar dışındaki ameliyatlar malzemesizlik nedeniyle durduruldu. Çocuk ve yetişkin 10 cerrahi bölüm başkanlığına giden yazıda, ‘hayati öneme haiz işlemler’ dışındakilerin ertelenmesi istendi. Halen benzer sorunu yaşayan, hizmetlerini yavaşlatan pek çok üniversite, kamu ve özel hastane var.
#AmeliyatTürkiye’de sağlık sistemi içinde en önemli uygulamalardan biri ‘aile hekimliği.’ Halen 25 bin 800 aile sağlığı merkezinde (ASM), toplam 24 bin 350 aile hekimi görev yapıyor. Aile hekimi başına düşen kayıtlı ortalama nüfus ise 3 bin 350. Sistemin önemli sac ayağı olan aile hekimleri, hasta sayısının fazlalığı, her geçen gün listeye eklenen yeni görevler, şiddet, kirada adaletsizlik, çalışma güvencesizliği gibi birçok sorunla baş etmek zorunda. Aile hekimleri, “Biz süpermen değiliz” diyor. Söz şimdi hekimlerde:
#Aile HekimiYaklaşık 3 yıldır tedarikçilerine ödeme yapamayan üniversite hastanelerinin toplam borcu 5.5 milyar TL’yi aştı. Hastanelere tıbbi ve medikal ürün satan firmalar, alacaklarını tahsil edemedikleri için tedariki kesti. Malzeme bulamayan hastanelerin ameliyat ve tedavileri ertelemeye başladığını belirten sektör temsilcileri, sağlık sistemini kilitleyen soruna çözüm getirilmesini talep etti.
#Sağlık SektörüSağlık sektörü hem Türkiye hem de globalde hızlı büyüyen sektörlerden. Bu alanda yapılan yatırımlar artıyor, gelişen teknolojinin etkisi, nüfusun yaşlanması yeni branşları ortaya çıkartıyor. Bu, yeni personel ihtiyacını da beraberinde getiriyor.
#Sağlık SektörüBugün için sağlıkta sadece 550 bin kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki 10 yıl ise sağlıkta istihdam açısından kritik. Çünkü 100 bin kişiye 350 hekim düşecek, istihdam 1,6 milyona çıkacak. Doktor ve hemşirelerin yanı sıra sağlık teknisyenlerine, obezite cerrahlarına, medikal mühendislerine talep artacak.
#Sağlık Sektörü2000’li yılların başına kadar en popüler kablosuz iletişim kanalı olan çağrı cihazları, Lübnan’daki saldırıların ardından yeniden gündeme geldi. Günümüzde ABD, Rusya gibi ülkelerde sadece sağlık, güvenlik gibi sektörlerde kullanılan bu cihazlar Macaristan, Tayvan, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde siparişe yönelik üretiliyor. Türkiye ise yaklaşık 20 yıl önce bu cihazlara veda etti. Ancak, gizlilik ve güvenlik isteyen Hizbullah gibi gruplar eski cihazları temin ederek kullanmayı sürdürüyor.
#LübnanTürk Hızlandırıcı Işınım Laboratuvarı (TARLA), Türkiye’nin ilk kullanıcı tabanlı parçacık hızlandırıcı laboratuvarı olarak bilim insanlarına hizmet veriyor. Dünyanın sayılı merkezlerinden olan TARLA’da çok yüksek hızlı küçük parçacıklar üzerine çalışmalar yapılabiliyor. Merkezin baş araştırmacısı Dr. Veli Yıldız, TARLA’nın ileride Türkiye’nin CERN’ünü kurmaya aday bir merkez olduğunu söyledi.
#TARLATürk-Alman sağlık sektörünün önde gelen isimlerinden TC Medical Point’in CEO’su Tuncay Yıldırım ve Gülşen Dural’ın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Bavyera-Türk Sağlık Etkinliği’, Bavyera-Türk İş Forumu Başkanı Serdar Duran’ın liderliğinde Münih’in Schwabing kesiminde gerçekleşti.
#TC Medical PointAlmanya’da nitelikli iş gücü açığı her alanda kendini gösteriyor. Son uyarı ise sağlık sektöründen geldi. Alman Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, sağlık sisteminde sorunların her geçen yıl arttığını, 4 bin 800 aile hekimliği kadrosunun şu an boş olduğunu söyledi.
#AlmanyaBir süredir hileli KDV ile vergi denetimini sürdüren Maliye, şimdi yeni bir aşamaya geçiyor. Bu etapta büyük mükelleflerle ilgili kapsamlı bir saha çalışması başlatılıyor. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı 50 ilde 1000 civarında vergi müfettişi ile lüks araç ticaretinden, kuyumculuk sektörüne, özel eğitim kurumlarından ulaştırmaya vergi incelemesi yapacak.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'YAŞAM Bilimleri KOBİ'leri İçin Küresel Rekabetçiliğe Doğru Ar-Ge Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi' lansmanına katıldı. Kacır, “Tüm geliştirme faaliyetleri Türkiye’de yapılan, fikri hakları tamamen Türkiye’ye ait, klinik araştırmalar için Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan onay alan ülkemizin ilk ilaç adayını geliştirdi. Bu muazzam başarı hikayesini önemli yapan sadece global ölçekte hastalara ümit olan bir ilacın keşfedilmiş olması değil. Kendi kaynaklarımızla bir molekülün, laboratuvardan hastalara ilk defa ulaştırılmasının başarılması ve bunun yapılabilirliğinin gösterilmiş olması" dedi.
#Mehmet Fatih KacırYapay zekâ bu kez psikoterapiye el attı. Hatırlarsanız, pandemi döneminde dijital sağlık sektörü hızlı büyümüş, platformlar üzerinden online terapi de mümkün hale gelmişti. Zamandan ve mekândan fayda sağlayan online terapiler, terapi almaktan çekinen, bir psikoloğun ofisinde görünmek istemeyenler için de iyi bir seçenek olmuştu. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ise online terapiyi bir üst seviyeye taşıdı ve çok konuşulacak bir karara imza attı. Depresyon tedavisinde antidepresan kullanımına ek olarak psikoterapi aplikasyonu kullanılmasına onay verdi. Hem de reçeteli. Peki, neden? Türkiye’de böyle bir metot mümkün mü? ‘Rejoyn’ uygulaması nedir? Ankara Üniversitesi, Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Berker Duman anlattı.
#Yapay ZekâKeşan Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Edirne ilçelerinden olan Keşan'da 2019 yılında toplam 44.885 seçmenden 38.255'i oy kullandı. Peki, Keşan Belediyesi hangi partide? Edirne Keşan Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Keşan yerel seçim sonuçları...
#Keşan BelediyesiTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Hastanesi'ni ziyaret ederek, sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik etti. Çıkışta açıklama yapan Kurtulmuş, "Sağlık çalışanlarımızın şartlarının iyileştirilmesi için TBMM'de konuşuyoruz. Sağlık şartlarının iyileştirilmesi, çalışanların standartların yükseltilmesi için de TBMM olarak her zaman üzerimize düşeni yerine getirmeye gayret ediyoruz" dedi.
#TBMM Başkanı10 Mart’ta Balık burcunun 20’nci derecesinde Neptün etkili bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniayın etkileri ortalama 10 gün sürecek. İçimize dönmek isteyecek, sezgilerimize kulak vereceğiz. Bu bir arınma, affetme süreci de olabilir. Ancak hayallerle gerçekler arasındaki sınır bulanıklaşabilir.
#Dinçer GünerBugün meydana gelen dolunayın etkileri mart ayına kadar sürecek. Yaşadığımız mekânları ve duygu dünyamızı düzenlemek, toparlamak, temizlemek isteyeceğiz. Sağlıklı beslenmek, detoks yapmak için harekete geçebiliriz. Bu arada hem kendimizi hem de çevremizdeki insanları çok eleştirebiliriz, dikkatli olalım.
#DolunayX hastalığı belirtileri, yapılan uyarıların ardından merak konusu oldu. Dünyanın gündeminde yer alan X hastalığı ile ilgili resmi makamlardan açıklama gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son günlerde kamuoyunda sıkça gündeme gelen X hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçtiğimiz günlerde X hastalığı ile ilgili çeşitli uyarılarda bulundu. İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda sağlık sektörü liderleri, "X hastalığı" olarak adlandırılan yeni bir küresel salgın için hazırlık yapmanın önemini konuştu. Bakan Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda X hastalığı ile ilgili ifadelere yer verdi. Peki, X hastalığı nedir, gerçek mi, belirtileri neler?
#Sağlık Bakanı Fahrettin KocaGeçtiğimiz günlerde İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda sağlık sektörü liderleri, "X hastalığı" olarak adlandırılan yeni bir küresel salgın için hazırlık yapmanın önemini konuştu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Covid-19 salgını sırasında meydana gelen yıkımı, sağlık sistemlerinin çöküşünü, küresel ekonomideki kayıpları yeniden yaşamamak için hazırlık yapmanın önemini daha önce de vurgulamıştı. Peki "X hastalığı" nedir ve yeni bir pandemiye ne kadar hazırlıklıyız?
#X HastalığıKüresel ısınma ile sağlık sektörü arasında direkt bir bağ var. Sektörün iklim ayak izi küresel net emisyonların yüzde 4.4’ünü oluştururken, her 1 derecelik ısınma ölüm riskini yüzde 5.5’e kadar artırıyor. Siemens Healthineers Türkiye Başkanı Enis Sonemel’e göre, çare sağlıkta dijitalleşme.
#PandemiSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanSağlık turizminde 2022’yi 2.1 milyar dolarlık gelirle kapatan Türkiye, bu hafta büyük bir buluşmaya hazırlanıyor. Başkent Ankara’da düzenlenecek TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, aynı zamanda sağlık turizmi zirvesine de ev sahipliği yapacak. Zirveye 20 ülkeden 100 kişiyi aşkın alım heyetinin katılacağı belirtildi. Hedef ise sağlık turizminde 3 milyar dolarlık geliri yakalamak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açılışını yapacağı zirve 16-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.
#Sağlık TurizmiBundan 10 yıl önce kanser tedavileri, ağırlıklı olarak tek şekilde; kemoterapi ile yapılıyordu. Bu, bazılarımızda işe yarıyor bazılarımızda da sonuç vermeyebiliyordu. Mesela ben. 16 kemoterapi aldım, cilt kanseri olan dedem ise 6. Ben de işe yaradı ama onu kaybettik. Son 4-5 yıldır ise kanseri “kronik” hastalık haline getirme yolunda adımlar atıldığı ve artık tek çarenin kemoterapi olmadığını biliyoruz. Bu da biz hastalar için umut demek. Peki, bahsi geçen o son çalışmalar neler? Kansersiz yaşam mümkün mü? İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenen dünyanın en saygın kongrelerinden; “European Society for Medical Oncology” ESMO- Avrupa Onkoloji Kongresi’nde hem gazeteci hem de kanser “survivor” olarak bu sorulara yanıt aradım.
#Onkoloji