Haşlanmış patates suyunun içerisinde birçok faydalı madensel tuzlar ile çeşitli vitaminlerde bulunmaktadır. Patates suyunun insan sağlığı açısından çeşitli faydaları vardır. Özellikle içeriğinde bulunan antienflamatuar özelliği nedeniyle iltihapları yok edici bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda da eklemlerdeki ağrıyı da geçirdiği bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Haşlanmış Patates SuyuHavuç, ekim tarihi önem arz eden bitki türleri arasındadır. Soğuk havaya karşı dayanıklı olduğu için karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde bile yetiştirilebilir. Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında ekilen havuç fidesi 2 haftada içerisinde çimlenir. Havuç tohumu nasıl ve zaman ekilir? Havuç tohumu nereden alınır? İşte, havuç ekim tarihi hakkında detaylı bilgiler
#Havuç Ne Zaman EkilirSağlığımızı korumanın yolu elbette mutfaklarımızdan geçiyor. Bunun için de hangi besinde hangi vitaminin ve mineralin olduğunu bilmemiz ayrıca önem taşıyor. Bunun için sizlere mutfağımızdaki hazineler olan vitaminler ve minerallerden bahsedeceğim. İşte sağlıklı mutfakların sırrı!
#VitaminlerMutfaktan eksik edilmeyen sebzeler arasında sarımsak yer almaktadır. Ancak sarımsağı doğru biçimde saklama konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir. Oysa soyulmuş veya soyulmamış olan sarımsağı tadı bozulmadan saklamanın yolları bulunmaktadır. Soyulmuş olan ya da ayıklanmış olan sarımsakların nasıl saklanabileceğini sizler için derledik.
#SarımsakKozmetik sektöründe sıkça kullanılan bitkisel yağlar arasında yer alan kayısı yağı, kayısı yağı, mutfaklardan kozmetiğe kadar pek çok geniş alanda sıkça kullanılıyor. Kayısı yağı, cildi besleyici özelliği olan ve içinde bulunan vitaminler sayesinde pek çok sağlık sorununa faydası bulunan bitkisel bir yağdır. Kayısı çekirdeği yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kayısı YağıÇok yıllık bir bitki olan havuç tohumu maydanozgiller familyasında yer alır. Familyadaki diğer bitki türleri gibi keskin bir kokuya sahiptir. Soğuk havaya karşı dayanıklı olduğu için karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde bile yetiştirilebilir. Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında ekilen havuç fidesi 2 haftada içerisinde çimlenir. Havuç tohumu nasıl ve zaman ekilir? Havuç tohumu nereden alınır? Sizin için detaylı bir şekilde derledik.
Dünya üzerindeki ağaç türlerinden biri Hindistan cevizi ağacıdır. Hindistan cevizi ağacı nedir? Hindistan cevizi ağacının Latince ismi nedir? Hindistan cevizi ağacının özellikleri nelerdir? Hindistan cevizi ağacı ne zaman dikilir? Hindistan cevizi ağacı nerede yetiştirilir? Hindistan cevizi ağacı nasıl yetiştirilir? İşte Hindistan cevizi ağacı hakkında detaylı bilgiler.
Geçen haftaki yazımda yaz meyvelerinin faydalarından ve porsiyon miktarından bahsetmiştim. Porsiyon miktarına çok fazla takılmayın, bir avuç büyüklüğündeki taze meyveyi 1 porsiyon olarak kabul edebilirsiniz. Bilgi mahiyetinde meyvelerin porsiyon miktarını da sizlerle paylaşıyorum. Bu hafta da meyve listemize devam ediyoruz.
#Yaz MeyveleriVitaminler, normal büyüme ve yaşamın sürdürülebilmesi için gerekli organik ögelerdir ve eksik alınmaları hastalıklara neden olur. Bu nedenle her mevsim tüm vitaminlerin yeterli miktarlarda alınması çok önemlidir. Diyetisyen Şeyma Yılmaz, yaz aylarında alınması gereken vitaminlerden bahsetti.
#Yaz Aylarında BeslenmeSağlıklı bir cilt istiyorsanız; ilk olarak sağlıklı bir birey olmak zorundasınız. Kendine iyi bakmayan, yedikleriyle kötü beslenen, düzensiz yaşamı olan, uykusuna dikkat etmeyen kişinin ilk olumsuz etkiyi cildinden, saçından, tırnağından göreceğini bilmelisiniz. Çünkü vücut her zaman ilk olarak kendini korumaya alır.
#CiltUygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriKeten tohumu, yapılan klinik çalışmalarda kanser hastalığında önleyici etkileri, kolesterol seviyesinde düşüş sağladığının gözlemlenmesi, altenatif tıp alanında sıklıkla kullanılmasına olanak sağlamıştır. Keten tohumunun faydaları arasında eklem romatizmasına sağladığı yararlar da bilim insanlarının yaptığı klinik çalışmalarla ortaya çıkmıştır. İşte, keten tohumunun faydaları hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Keten Tohumu