Kastamonu’nun ismi birkaç şekilde bulunduğu anlatılır. Kimi Kaşkaların Gastumanna’dan, kimi de “Kastın neydi Moni?” hikâyesinden geldiğini söyler. Ancak şu var ki; tarihiyle, Atatürk’ün Şapka Devrimi’ni gerçekleştirdiği Kastamonu mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.
#BursaMalazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümü kutlanıyor. Malazgirt Muharebesi Türk ve dünya tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturur. Bu savaş, Bizans’la yapılan ve Türklere Anadolu’nun kapılarını açan meydan savaşıdır. Peki, Malazgirt Zaferi ne zaman, kaç yılında oldu?
#Malazgirt ZaferiDört yıldır Ankara’da görev yapan Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet ve eşi Kees van Lent, görev süresinin sona ermesi nedeniyle ağustos ayı başında başkentten ayrılıyor. Ankara ve Türk insanının kendisine cömertliği ve inceliği öğrettiğini belirten Büyükelçi Kwaasteniet, “Batı ülkeleri ve Hollanda’da insanlar daha düz ve iş odaklı. Ama bence Türklerden ufak bir doz sıcaklık ve misafirperverlik eklemek güzel olurdu” diyor. Büyükelçi Kwaasteniet ve eşi, ülkelerine dönmeden önce Ankara’da geçirdikleri zamanı ve duygularını Hürriyet Ankara’yla paylaştı.
#Haşim KILIÇFotoğraftaki yer Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde kutsal Ganj Nehri’nin kıyısında bir yerleşim. Tanrı Şiva’nın şehri olarak bilinen kent Hinduizmin en kutsal yerlerinden biri ve 2.500 yıldan bu yana hac için ziyaretçi akınına uğruyor. Nehir boyunca, Hinduların kutsal banyolarını yaptıkları ghat’lar var. Bu ghat’lardan bazıları ölüleri yakmak için kullanılıyor. Hindular için Ganj Nehri’nde yıkanmak günahlardan arınmak, fotoğraftaki kentte ölmek ve yakılmaksa reenkarnasyondan kurtulup Tanrı’yla bir olmak anlamına geliyor.
#SeyahatKüre Dağları, doğa tutkunları için tam bir cennet. Milli Park’taki Horma da Türkiye’nin en güzel kanyonlarından. Aslında teknik yani aletli geçişe uygun ama kanyon sporcusu olmasanız bile içini görebilirsiniz. Hiç ıslanmadan bu deneyimi yaşamak bakın nasıl mümkün...
#KastamonuHem sahili hem dağlarıyla büyülü bir doğası olan nadide Karadeniz kenti Kastamonu, Kurtuluş Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından birini simgeliyor. Tarihi Amazonlara çıkan en eski yerleşim yerlerinden yemeklerine Kastamonu’nun en iyilerini jürimiz seçti.
#SeyahatVolkanik bazalttan yapılmış surların arkasında kalan Diyarbakır bir sürprizler yumağı. Labirente benzeyen dar sokakları, beklenmedik bir anda karşınıza çıkan camileri, kiliseleri, hanları, binlerce yıllık bahçeleri ve içe dönük, avlulu evleriyle apayrı bir dünya. Kenti çok iyi bilen jürimize Diyarbakır’da görmemiz gereken yerleri sorduk.
#DiyarbakırCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de AK Parti’nin 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. 'Bu sabah İlham Aliyev gardaşımla görüşmemizi yaptık.' diyen Erdoğan, 'Azeri televizyonunda spiker bayan kardeşimin o gözleri yaşlı olarak ağladığı anları kendisiyle paylaştım... Ve şu anda Azeri kardeşlerimiz işgal altındaki topraklara doğru yürüyorlar. Azmin elinden, imanın elinden hiçbir şey kurtulmaz.' ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Macron denilen zatın İslam ile, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var." diye konuştu. Kongrenin ardından kürsüye gelen Safiye teyze ile Erdoğan'ın diyaloğu izleyenleri gülümsetti. Safiye teyze, Erdoğan'a "Damadının adı Bayraktar mıydı? Onu ben çok severim, ona benim için sarıl. O çıktığında acı kahve içmiş gibi sevinirim" dedi.
#ErdoğanSencer, Sultan Melikşah'ın oğludur. Sincar'da dünyaya gelmesinden dolayı bu ismi aldığı düşünülen Sencer, babasını 6 yaşındayken kaybetmiş ve hanedandaki taht kavgaları dolayısıyla yeterince eğitim alamamıştır. Çok az eğitim almasına rağmen kendisini geliştirme başarısına sahip olan Sencer, pek çok başarıya imza attı. Peki, Sencer kimdir tarihte ne zaman ve nasıl öldü? İşte, Sencer hakkında merak edilen bilgiler
#SencerHasan Sabbah, 1046 ile 1054 yılları arasında İran'ın Kum şehrinde yaşadığı rivayet olunan isimlerdendir. Yemen'in güneyinde hüküm süren Himyeri krallarının soyuna mensup olduğunu kendi kitabı Sergüzeşt-i Seyyidinâ'da anlatan Hasan Sabbah, İran'daki Nizari-İsmaili Devleti'nin kurucusudur. Hasan Sabbah babasının Yemen’den Kûfe’ye göç ettiğini, oradan da Kum’a ve nihayet Rey şehrine geldiğini ve kendisinin de burada doğduğunu kitabında yazmaktadır. Peki, Hasan Sabbah kimdir? İşte, o isim hakkında Diyanet Vakfı'ndan alınan resmi bilgiler
#Hasan SabbahTÜRKİYE'nin önemli tarihi, turistik ve inanç mekanlarından olan Trabzon'un Maçka ilçesi Karadağ eteklerindeki Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlanan ilk etabı, 4 yıl aradan sonra yeniden ziyarete açıldı. Sabah erken saatlerde bölgeye gelen turist kafileleri, manastırı ziyaret etmeye başladı. Manastır, ay sonuna kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.
#Sümela Manastırı- Azerbaycan Milletvekili Paşayeva:- "Hangi partiden ve ideolojiden olursa olsun gençlerin, hatta Türkiye dışındaki Türk devletlerinin, diasporadaki insanların da Türkiye'nin yanında olmaları zamanıdır. Çünkü, bu kale zayıflarsa hepimiz zayıflayacağız"