Ülkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorRoma’da insan neler yapar? Kahveye gider, bara gider. Yaz mevsimiyse plaja gider. Pastaneye gider, lokantaya gider.En önemlisi de bol bol yürür ve Roma’ya özgü o havayı içine çeker. Benim gittiğim yerlere gitmeniz gerekmez ve kendi favorilerinizi keşfedebilirsiniz. Ama ben size dört günde nerelere gittiğimi ve en çok neleri sevdiğimi söyleyeyim.
#Vedat MilorHayaller şehri Roma hangi unvanı bahşetsek yakıştırıyor kendisine; Dünya’nın başkenti, ebedi şehir, açık hava müzesi… Roma her dönemeçte yeni sürprizlerle sizi şaşırtan Arnavut kaldırımı sokakları, yeşil panjurlu güneş rengi evleriyle içinize işliyor. Peki yemek kültürü? Size bu yazı da Roma lezzet rehberinden bahsedeceğim. İşte detaylar…
#Roma GezisiYaz tatili için İtalya’nın başkentini seçenlerin en çok sorduğu soru: “En lezzetli pizzayı nerede yeriz?” Zor bir soru! Bunun doğru yanıtını verebilmek için sokak sokak dolaşmak lazım. Tabii pizzaların tadına baka baka. Tahmin edeceğiniz gibi bu, hem yorucu hem de kilo sorunu yaratacak bir araştırma. Mutlaka turistik bölgelerden uzakta, mahalle aralarında lezzetçi pizzacılar vardır. Benim size önereceğim adresler, tesadüfen veya Roma’yı iyi bilen dostlarımın yardımıyla bulduğum yerler. Umarım hoşunuza gider.
#RomaGazeteci olduğum için şükrettiğim anlar…Barberini Meydanı’nda bir kafedeyim. Elimde otelden yürüttüğüm kâğıt kalem, not alıyorum. Hava kaymak gibi... Yazın Roma’dan gidesi yok. Nasıl gitsin! Dekolteli kadınlar, sıcakta da ceketli jilet gibi adamlar, Vespa’sının üzerine zarifçe oturmuş, yere her döktüğünde gülümseyerek sandviç yiyen genç kız… Biraz ötede binlerce yıllık göz kamaştıran anıtlar, saraylar, Bernini heykelleri… Gözüm hep güzel bir şeye dokunuyor. Ruhum dinleniyor. Roma bildiğimiz Roma.