Roma’da pizza rotası

Daha önce Roma’nın klasik lezzet adreslerini paylaşmıştım sizlerle. Şimdi sırada bu kentin en iyi pizza adresleri var. Giderseniz birkaçına birden uğramadan dönmeyin.

Haberin Devamı

Pide tadında
SFORNO

 

Pizzaların kenarları kalın. Lezzeti bizim pideleri andırıyor. ‘Cacio Pepe’ en favori pizza. Bu, alt kısımda kalınca bir tabaka pecorino peyniri, onun üstünde ne ararsan var. İçinde didiklenmiş gerdan eti bulunan kızarmış pirinç topları da önerilir. Adres: Via Statilio Ottato 110-116. Sadece akşamları servis var. Pazar günleri kapalı.

 

Sırrı hamurunda
ANTICO FORNO ROSCIOLI

 

Bu tarihi fırın, pizzası kadar ekmeği ile de çok ünlü. Pizzanın hamuru, ramazan pidesini andırıyor. İçi yumuşacık, dışı ise kıtır kıtır... ‘Beyaz Pizza’ fırının en şöhretlisi... Pidenin üstüne bol zeytinyağı dökülüyor, biberiye serpiliyor. Adres: Via dei
Chiavari 21.

 

Haberin Devamı

Favori kırmızı pizza
FORNO CAMPO DE’FIORI

 

Tarihi fırının pizzaları çok lezzetli. Özellikle sadece domates sosu ile yapılan ‘Kırmızı Pizza’ mutlaka tadılmalı. Sadece ağustos ve eylül aylarında yapılan ‘Pizza Prosciutto e Fichi’ aşırı lezzetli. Adres: Piazza Campo de’Fiori. Pazar günleri kapalı.

 

Zengin mönü
LA GATA MANGIONA

 

Pizza mönüsü oldukça zengin. ‘Scozzese’ en beğenilenlerden biri. Bu özel pizzanın üstünde bol mozzarella peyniri, onun üstünde de patates ve somon dilimleri ve maydanoz var. Adres: Via F Ozama 30-32. Sadece akşam yemeği servis ediliyor. Pazartesi günleri kapalı.

 

Odun ateşi lezzeti
DA REMO

 

Önünde uzun kuyruk oluşan klasik bir Roma pizzacısı. Kuyrukta bekleşenlerin amacı, çıtır çıtır, incecik, kenarları iyice pişmiş Scrocchiarella’yı bir an önce ısırmak. Odun ateşinde pişen bu pizza oldukça sade. Klasik Margarita veya deniz mahsulleriyle yapılan pizza da aşırı lezzetli. Adres: Piazza Santa Maria della Liberatrice 44. Pazar günleri kapalı.

 

Haberin Devamı

Kabak çiçeği favori
LA FUCIANA

 

Burada çok pizza çeşidi var. Kabak çiçeği, karides ve mozzarella peyniri ile yapılan pizza favoriler arasında. Sicilya fıstığı ve mortedella ile yapılan pizza da damakta lezzet patlamalarına neden oluyor. Adres: Via Giuseppe Lurati 25-31. Pazar günleri kapalı.

 

İlk organik pizzacı
LIFE PIZZERIA BIO

 

Burası Roma’nın ilk organik pizzacısı. Bol çeşit var. Vejetaryenler de unutulmamış. Onlar için yapılan pizzalar çok yaratıcı. Mozzarella peyniri, kabak çiçeği ve bol soğanla yapılan pizza damakları şenlendiriyor. Mekânın en iddialı pizzası ise somon, roka, taze zencefil ve domatesle yapılanı. Adres: Via Cassia 701. Pazartesi günleri kapalı.

 

Haberin Devamı

Yer bulmak zor
Lİ RİONİ

 

Burada yer bulmak oldukça zor. Küçük odun fırınında her akşam pişen yüzlerce pizzanın tadına bakabilmek için insanlar kuyrukta beklemeye razı. Klasik Margarita ve mozzarellalı ve sosisli pizza en sevilenleri. Adres: Via dei Quattro 24. Salı günleri kapalı.

 

İlginç lezzetler
PIZZARIUM

 

Pizzalar, kalın, iyi pişmiş pide görünümünde. Pizzaların üstüne konan malzemeler değişiyor. Tavşan eti, kuşüzümü, taze rezene ile yapılan pizzaya doyum olmuyor. Patates ve mozzarella peyniri ile yapılan Pizza alle patate’nin mutlaka tadına bakmalı. İçi peynir dolu kızarmış pirinç topları da unutulmamalı. Adres: Via della Meloria 43.

 

Şarapla tatlanıyor
00100 PİZZA

 

Haberin Devamı

En beğenilen pizzanın adı: Greenwich. Stilton ve mozzarella peynirleri ve port şarabı ile yapılıyor. Küçük domatesler ve zeytinle süslenmiş ekmek dilimleri de çok lezzetli. Adres: Via del Verano 27.

 

Yazarın Tüm Yazıları