Beyin kanaması, beyin dokusu içinde bulunan damarın yırtılarak kanın beyin içine dolması durumudur. Kanamaya neden olan durum travma (trafik kazası, yüksekten düşme, kafaya darbe alma gibi), yüksek tansiyon veya doğuştan damar yapı anormallikleri olabilir. Kafatası, beyin dokusunu korur ancak iç hacmi de sabit tutar. Dolayısıyla kafatası içindeki kanama beyin dokusunu sıkıştırır ve bu durum beyin dokusunun hasar görmesine neden olabilir.
#RobotikÖzel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, İzmir Alsancak’ta hizmete girdi. Altı katlı bin 200 metrekare alanda hasta kabulüne başlayan Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, üç fizik tedavi uzmanı, 10 fizyoterapist, üç hemşire ve fizik tedavi teknikerlerinden oluşan alanında uzman deneyimli sağlık personelleri ve ileri sistem teknolojileriyle kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dokumacı, “Tıp merkezimiz uzun yıllardır İzmir ve bölgemize kaliteli sağlık hizmeti veren Özel Gazi Hastanesi, İzmir Ege Laboratuvarı ve Egeli OSGB ortaklığında kurulmuştur. Fizik tedavi alanında böyle bir merkezi ülkemize ve İzmirimize kazandırmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.
#1Ellerde titreme, el yazısının küçülmesi, uyku bozuklukları, dengenin bozulması ve yürümede zorluk… Özellikle hareket sistemini etkileyen ve bu nedenle hastalar ve aileleri için yaşam kalitesini büyük ölçüde düşüren Parkinson hastalığı ilerleyici olmakla birlikte, son yıllarda tıpta ve teknolojide hızlı gelişmeler sayesinde kişiler başkasına bağımlı yaşamaktan kurtulabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Çorum Parkinson hastalığında robotik rehabilitasyon hakkında bilinmesi gereken 5 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#ParkinsonTelefon, bilgisayar ve televizyon karşısında geçirilen süredeki artış ve duruş bozuklukları bel, boyun ağrılarını arttırdı. Hem bu ağrıların hem de daha ileri boyuttaki rahatsızlıkların tedavisinde sanal gerçeklik ile entegre edilmiş oyun görevleri sunan robotlar da devrede...
#Fizik TedaviFizik tedavi ve rehabilitasyon, postür ve kas dengesizliğini düzeltmek, hareket kabiliyeti ve dayanıklılığı artırmak için uygulanır. Kasları kuvvetlendirme, eklemleri hareketlendirme, yumuşak dokuda kısalık ve hareketlerde kısıtlılık gelişimini önlemek veya kısıtlılığı düzeltmek için uygulanan pek çok farklı egzersizleri, egzersizlere ek olarak ağrıdan kurtulmak için değişik terapi yöntemlerini içerebilmektedir.
#Fizik TedaviBaşakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, mega yatırımlarla ilçenin değerine değer katacağını söyledi. Çalışmalar tamamlanınca 50 metro istasyonuna ulaşacaklarını söyleyen Başkan Kartoğlu, “ 2020 yılına kadar 2 bin 700 yatak kapasiteli şehir hastanesi Başakşehir’de açılacak. İlçemizde 4 milyon metrekare alanda spor köyü kuracağız. 437 bin metrekarelik alanda ise İstanbul’un en büyük ve en güzel meydanlarından biri hayata geçiyor” dedi.
#BaşakşehirFizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Gülşen: “Felçli hastaların tedavisinde eskiden sadece egzersizler uygulanıyordu. Kasların kuvvetlenmesinde sinir ve elektrik stimülasyonunun önemi saptandıktan ve yine robotik cerrahinin teknolojik gelişmeler ile ortaya çıkmasından sonra tedaviler daha hızlı gelişmeye başladı."
#Dr Gülçin GülşenUluslararası Nöroloji ve Rehabilitasyon Toplantısı (INEREM) İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, robotik rehabilitasyonun MS, Parkinson, ALS gibi hastalıklarda da kullanıldığını. Uzman bir hekimle gerçekleştirilen robotik rehabilitasyonun omurilik hasarı bulunan hastalarda fonksiyonel kayıpları giderebileceğini belirtti. Prof. Dr. Kalyon, ayrıca kasılma sonucu hareket yeteneği azalan hastalarda da botoks uygulaması ile ilgili bilgi verdi.
#Robot- Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Da Vinci" adı verilen robotla yapılan ilk ameliyatta, 46 yaşındaki hasta kısa sürede sağlığına kavuştu - Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdoğan: "Robotik cerrahi yöntemle yapılan ameliyatlarda hasta çok daha erken taburcu edilebiliyor ve hastada çok daha az doku hasarı meydana geliyor"