İyi bir Uzakdoğu veya Asya mutfağında tecrübe edinmek, farklı tekniklere, özellikle de farklı lezzet dengelerine hâkim olabilmek adına çok önemli. Roka’nın da şef Suna Hakyemez’in gelişimine çok katkısı olmuş. Mesela damak tadı Japon malzemelerinin tat profilleriyle şekillenmiş, mükemmeliyetçi Japon mutfak tekniklerinde ustalaşmış.
#UzakdoğuBodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.
#GastronomiGeçen hafta Galataport’ta açılan Roka İstanbul’un izole konumu, mekânı bana göre daha özel kılmış. Merkezine ‘robatayaki’yi alan menüsünden, şefin tavsiyesiyle Kore baharatlı kuzu pirzolayı denedim. Başlangıçlar arasındaysa trüflü, yuzu soslu akya saşimi, morina balığı, karides ve kral yengeçli Japon mantısı gyoza en beğendiklerim oldu.
#Robatayaki