İtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden olan risotto, pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto evde yapımı merak ediliyor. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, risotto nedir, nasıl yapılır? İşte, risotto tarifi ve püf noktaları...
#Risottoİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer Sivrioğluİtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan risotto tarifi evde kolay yapımı ile sofralarınıza geliyor. Menülerde de son yıllarda sıklıkla tercih edilen risotto pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Risotto pirinci ise tarifin en önemli detaylarında biri. Mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu şık misafir sofralarınız için sizler de hazırlayabilirsiniz. Peki, evde kolay risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte risotto tarifi ve yapılışı...
#RisottoMasterChef Girit kabaklı risotto tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Danilo Şef'in hazırladığı Girit kabaklı risotto günün elenen yarışmacısını belirledi. Peki, Girit kabaklı kaymaklı risotto nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef Girit kabaklı kaymaklı risotto tarifi...
#Masterchef Girit Kabaklı Kaymaklı RisottoRisotto, İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden birisidir. İsteğe göre sebze, et veya tavuk suyu ile pişirilebilen Risotto, kremalı kıvamı ile farklı bir lezzetin kapısını açıyor. Adını İtalyanca pirinç anlamına gelen 'Riso' kelimesinden alan Risotto, içerisine çeşitli malzemeler eklenerek çeşitli lezzetlere kavuşturulabilmektedir. Peki, Risotto nasıl ve hangi pirinçle yapılır? İşte, evde yapabileceğiniz kolay risotto tarifi
#RisottoHey gidi Mehmet Aksel hey!Beş yıl önce onun için ‘takıntılı mükemmeliyetçi’ diye yazmıştım. MSA diye bir okulu var. Mutfak Sanatları Akademisi. Heyecanla anlatıyordu, yaptıklarını, yapacaklarını. Şaka gibi, beş yıl sonra yine karşısındayım. Geçmişte yaptığımız söyleşinin sağlamasını yapıyorum.Vay anam vay!
İki haftadır rafine Fransız takıldıktan sonra bu hafta vites değiştiriyor ve kendi mutfağımıza geçiyorum. Ama ne var ki, iki haftadır anlattığım tariflerle bugün vereceğim tarifler arasında çok önemli ortak bir özellik bulunuyor. Onlar rafine Fransız yemekleriydi, bugünküler de rafine Türk yemekleri. Ya da, lig değiştirmiş ve lüks hale gelmiş en alaturka yemekler, deneysel Türk mutfağı tasarımları.