İtalya mutfağı denince akla gelen pek çok lezzet vardır: Pizza, makarna, risotto... Ancak bu büyük lezzetler arasında sadeliği ve özgünlüğüyle dikkat çeken bir yemek vardır ki o da ‘riso al salto’dur. Aslında israfı önlemeye yönelik, yaratıcı bir çözüm olarak doğmuş bir artık yemeğidir ve lezzetiyle özellikle Milano çevresinde, bir başyapıt olarak anılır.
#Riso Al SaltoDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan ve 10 binden fazla lezzetin oylamaya sunulduğu TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Adana kebabı toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti arasından ikincilik elde etti.
#Adana Kebabıİtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerdendir risotto. İtalyanca pirinç anlamına gelen “riso”dan türeyen risotto, özel bir tür pirinçle yapılan, nişastası dışına çıkmış bu nedenle ağdalı bir kıvam almış yemeklerin genel adıdır. Risotto içindeki malzemeye göre adlandırılabileceği gibi “risotto alla Milanese” örneğinde olduğu üzere İtalya’nın farklı şehirlerinin isimlerini de alabilir. Sözü daha fazla uzatmayalım ve sizi enfes risotto tarifleriyle baş başa bırakalım…
#Risotto Nasıl Yapılırİtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerdendir risotto. İtalyanca pirinç anlamına gelen “riso”dan türeyen risotto, özel bir tür pirinçle yapılan, nişastası dışına çıkmış bu nedenle ağdalı bir kıvam almış yemeklerin genel adıdır. Risotto içindeki malzemeye göre adlandırılabileceği gibi “risotto alla Milanese” örneğinde olduğu üzere İtalya’nın farklı şehirlerinin isimlerini de alabilir. Sözü daha fazla uzatmayalım ve sizi enfes risotto tarifleriyle baş başa bırakalım…
#Risotto Nasıl YapılırDrake Beach bir cennet parçası. Koruma altındaki Point Reyes Sahili’nde doğanın bonkör davrandığı bir köşe. Kumsal güneye baktığından Pasifik’in yırtıcılığı yerini makul dalgalara bırakıyor. Taze, yerel malzemelerle leziz tabaklar sunan bir kafe var. Okyanusa nazır masalara kurulduk, hafif acılı, bol domatesli balık çorbalarımız geldiğinde Domaine Cordier’den Mâcon Terroir de Charnay açtırdık.