ABD, New Jersey’de yaşayan bir adam ayak parmağındaki geçmeyen ağrı yüzünden doktor doktor gezdi. Sorunun bir kırık ya da başka bir ortopedik problem olduğunu düşünüyordu. Gerçek sağlık problemi ortaya çıktığında ise hayatta hiç kimsenin duymak istemeyeceği sözleri işitti…
#Böbrek TümörüO bir yaşayan efsane… Gastronomi dünyasının en zarif beyefendisi, Türkiye’de adını taşıyan tüm yemeklerin kurucu babası; Beyti Güler. Bundan neredeyse 80 yıl önce dört masayla açılan lokanta, bugün adeta bir kebap mabedi haline geldi. Geçen yıl Michelin Rehberi’nin ‘öneri’ listesine giren restoranında Beyti Bey, 95 yaşında hâlâ tüm masaları tek tek ziyaret ediyor. Diyor ki: “Dünyanın her yerinden çok insan tanıdım. Hepsinden bir şeyler almaya, keşfetmeye çalıştım. Ben insan zenginiyim.”
#Beyti GülerYönetmen Steven Spielberg, sinema tarihinin en unutulmaz müzikallerinden “Batı Yakası’nın Hikâyesi”ni ‘bir tür’ restorasyonla huzurlarımıza getiriyor. Filmde birbirine düşman olan iki topluluğun üyelerinden Maria ve Tony’nin aşkı günümüz politik hassasiyetleri de gözetilerek yeniden perdeye taşınmış.
#Batı Yakası’Nın HikâyesiYarın Çalışan Gazeteciler Günü... Biz de bu vesileyle haber yapan, toplumun bilgi edinme hakkı uğruna çaba gösteren, bu çabasının karşılığında (!) bazen tehditler alan, bazen hapse düşen, bazen de ne yazık ki hayatını kaybeden meslektaşlarımızı, meslek etiğini, yayıncılık meselelerini anlatan yapımları topladık. İşte gazetecilik filmleri...
#YazarTürkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 23. yılında yine dopdolu bir program ile kapılarını açıyor. Dünya çapında caz yıldızlarına ev sahipliği yapan festival bu yıl, 25 Eylül-12 Ekim 2013 tarihleri arasında üç hafta boyunca şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak.
#23. Akbank Caz FestivaliİKSV tarafından geçen yıl kendisine Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edilen, Herbert von Karajan'ın dünyanın en iyi kemancısı olarak nitelendirdiği, Letonyalı ünlü kemancı Gidon Kremer, Baltık ülkelerinin en iyi genç müzisyenlerinden oluşan orkestrası Kremerata Baltica ile 21 Mart’ta (yarın) Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) sahne alacak.
Binlerce hatta bazen on binlerce kişi yönetiyorlar. Milyar dolarlık anlaşmalara imza atıyorlar. Yaptıkları yatırımlarla Türk sermayesinin gücünü temsil ediyorlar. Peki ülke ekonomisine yön veren bu güçlü isimlerin yani Türkiye’nin önde gelen CEO’ları ve patronlarının hangi kitapları okuduğunu merak ettiniz mi hiç?
74 yaşındaki Erol Ertemsir gerçek bir sanat hastası. Her sabah evinden çıkıyor, akşama kadar o sergi senin, bu konser benim geziyor. Yılda 300 konsere, 100 filme, 1000 sergiye gidiyor. Hiç boş saati yok. Sonunda zar zor ikna oluyor ve bize vakit ayırıyor. Söze "Hayatımda Mozart’lar Beethoven’lar olmasa yaşamaya değmezdi. Bunlar benim için yemek içmek kadar şart" diye başlıyor.
Berlin Filarmoni Orkestrası binasında bu hafta çıkan yangın, klasik müzik severlerin yüreğini ağzına getirdi. Bu bina sadece müzik tarihi açısından değerli değildi; soğuk savaş döneminin simgelerinden biriydi. CIA gölgesindeki Kültürel Özgürlük Komitesi, Avrupa’nın kültürel hayatına egemen olan solcu aydınlara karşı neler yaptı? Sanatçıları, yazarları ve müzik adamlarını nasıl kullandı? Hitler yanlısı dünyaca ünlü Alman müzik adamlarının ilginç "transfer" hikáyeleri...
Metin Kaçan’ın "Ağır Roman" adlı eserinden filme çekilen, daha sonra müzikal olarak da sahnelenen oyun, ünlü müzikal "West Side Story"ye karşı "East Side Story" (Doğu Yakasının Hikayesi) adıyla Amerika’da seyircinin karşısına çıkacak. "Batı Yakasının Hikayesi" New York’un varoşlarında geçiyor ve iki düşman çetenin savaşını aşk ekseninde anlatılıyor.