Restoranlar haberleri sayfasında Restoranlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7136 Restoranlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Şehrin içinde ama bir o kadar da şehirden uzak olup karmaşadan kaçmak isterseniz Zekeriyaköy’ü rotanıza ekleyebilirsiniz. Peki ya Zekeriyaköy’de nasıl vakit geçirilir, hangi mekanlara gidilir? Yanıtları, Zomato kullanıcılarının en yüksek puanları verdiği 10 Zekeriyaköy mekanı listesinde görebilirsiniz…
#Zekeriyaköy19 Aralık Resmi Gazete kararları yayınlandı! Lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde yeni dönem başlıyor. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Ticaret Bakanlığı tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı. Buna göre lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu olacak. Kafe, restoran, lokanta gibi yiyecek içecek sunan işyerlerinde uygulanacak olan yeni düzenleme yeni yılda hayata geçecek. Resmi Gazete'nin 19 Aralık tarihli sayısında, diğer yönetmelikler de yayınlandı. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 19 Aralık Resmi Gazete kararları ve restoranlardaki yeni düzenlemenin ayrıntıları.
#Resmi Gazete KararlarıKafeler ve restoranlar açılacak mı sorusu tam kapanma sonrası başlayan kademeli normalleşme döneminde gündeme geldi. Alınan karara göre kademeli normalleşme uygulaması 17 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında uygulanacak ve bu süre içerisinde kafe, lokanta ve restoran gibi yeme içme yerleri paket ve gel al servis ile hizmet verecek. Müşterilerine kapılarını açmayı bekleyen işletme sahipleri İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanacak yeni genelgeye odaklandı. Diğer yandan kademeli normalleşmede süre verilmesi ile beklentiler 1 Haziran'a yöneldi. Peki, Lokanta, restoran ve kafeler ne zaman açılacak? İşte, ayrıntılar.
#KafelerRamazan ayı 2021 yılında nisan ve mayıs aylarında idrak edilecek. Ramazan ayı koronavirüs yasakları gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Kafelerin ve restoranların açık olup olmayacağı en merak edilen konular arasında. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merak edilen soruları yanıtladı. İşte ramazan ayı kısıtlamaları hakkında detaylar
#Ramazan YasaklarıKafe ve restoranların kapanıp kapanmadığı ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan yeni kararlar hakkında bilgi verdi. Bu kararlar arasında kafe ve restoranlar ile ilgili de detaylar yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, 'Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir.' ifadesini kullandı ve ramazan boyunca yeni bir düzenlemenin uygulanacağını açıkladı. İşte detaylar
#KafelerToplum sağlığını korumak, koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyulması ve salgının bulaş seyrinin artmaması için Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, semt pazarları, marketler ve restoranlarda denetimlerini sürdürüyor.
#Tuzla BelediyesiHafta sonu kafe ve restoranların açık olup olmadığı normalleşme takvimi ile beraber belli oldu. Kafe ve restoranlar çok yüksek riskli iller haricinde 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında hizmetlerine gel al ve paket servis şeklinde devam eden kafeler ve restoranlar düşük, orta ve yüksek risk gruplarında yer alan illerde belirlenen kapasite oranlarına göre açıldı. Sokağa çıkma yasağının hiçbir ilde uygulanmayacağı cumartesi günü de kafe ve restoranlar çalışacak. Ancak pazar günü yasak olan illerde kafeler kapalı olacak. İşte, hafta sonu kafelerin çalışma saatleri
#KafelerKafe ve restoranların ne zaman açılacağı ile ilgili açıklama Kabine Toplantısı’nın ardından yapılmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile de detaylar belli oldu. Düşük, orta ve yüksek risk grubundaki illerde 2 Mart’ta işletmeler hizmete başladı. Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açıldı.
#KafelerKafeler ve restoranların ne zaman açılacağı ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, ‘Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebileceklerdir.’ dedi. İşte kafe ve restoranların açıldığı iller hakkında detaylar
#KafelerKonya'da ve Aksaray'da kafeler ve restoranlar için açılıp açılmama kararına yönelik açıklama yapıldı. 1 Mart tarihinde Kabine Toplantısı ile detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok yüksek riskli illerde kafeler ve restoranların açılmayacağını duyurdu. Bu iller dışında kalanların ise sabah 07.00 ila 19.00 arasında açık olacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, müşteri kapasitesinin ise yüzde 50 olacağını açıkladı. Peki, Konya'da ve Aksaray'da kafeler, restoranlar, mekanlar açılacak mı? İşte, o bilgiler
#Kafeler2 Mart Salı günü kafeler, restoranlar ve mekanlar açılacak mı sorusu pek çok işletme sahibinin gündeminde yer alıyor. Türkiye'nin pek çok şehrinde normalleşme sürecinin ele alınacağı Kabine Toplantısı, bugün bu hususa netlik kazandıracak. İşletme sahiplerinin HES Kodu da dahil olmak üzere pek çok kriterin uygulanmasıyla birlikte açılma kararı talebi, yetkililer tarafından değerlendirilecek. Peki, kafeler, restoranlar ve mekanlar ne zaman açılacak? İşte, normalleşme takviminin ele alınacağı süreç hakkında detaylı bilgiler
#KafelerLokanta, restoran ve kafelerin açılacağı tarih, son gelişmeler ile gündemde yer almaya devam ediyor. Koronavirüs kısıtlamalarında normalleşme adımları için hazırlıklar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama geldi. Restoranlar ve kafeler açılacak mı, sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü toplanacak olan Kabine'yi işaret etti. Esnafa yönelik kısıtlamalarda yeni yol haritasını belirlemeye çalışan Sağlık Bakanlığı'nın Kabine Toplantısı'nda görüş bildirmesi bekleniyor. İşte, kafe ve restoranlar ile ilgili yapılan açıklamalar.
#KafelerKafelerin ve restoranların ne zaman açılacağı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.’ dedi. Şimdi gözler bu haftaki Kabine Toplantısı’na çevrildi. İşte konu hakkında yapılan son açıklamalar ve detaylar
#KafelerKafelerin ve restoranların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Son yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan esnafı rahatlatacak adımların da atılacağını belirmişti. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 7 günlük veriler ışığında, hastalığın seyrine göre il hıfzıssıhha kurullarınca bölgesel kararlar alınabileceğine ve belli faaliyetlere aşama aşama geçilebileceğine değindi.
#KafelerBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiManavından fırınına, mobilyacısından marketine kadar 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta sayılan binlerce işletme için yeni bir uygulama başlıyor. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren bu işletmelerde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurmak zorunlu hale gelecek.
#İşletmeKaradeniz, yüksek dağları, zengin kültürel mirası, taş evleri ve misafirperver halkıyla her mevsim farklı bir hikâye anlatıyor. Ancak sonbaharda olağanüstü manzaralarıyla adeta başka bir dünyaya dönüşüyor. CNN Travel editörleri, Bolu’dan Artvin’e kadar uzanan bölgede, tam da şu sıralar keşfe çıkılacak 5 noktaya değinerek güzel bir rota hazırladı. İşte güz mevsiminin bölgede en çok yakıştığı adresler...
#SeyahatGastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek restoranların derecelendirildiği İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncısı yolda. İnciler 18 Kasım 2024 Pazartesi sahiplerini bulacak. Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca, gastronominin sadece bir yemek değil, kültürel bir deneyim haline geldiğini söyledi.
#İncili Gastronomi Rehberiİş hayatının başarılı isimlerinden QR İSTANBUL Danışmanlık Ajansı sahibi Yağmur Kalyoncu sağlık ve güzellik dünyasını bir araya getirdi. Cunda Adası’nda kaderine terk edilen Despot’ un Evi olarak bilinen eski Çocuk Esirgeme Kurumu’nu restore edip 150 yıllık tarihi dokuyu turizme kazandıran İsmail Polat ev sahipliğinde ve Remington Türkiye ana sponsorluğunda, markanın CEO’su Ilgaz Güler’in katılımı ile düzenlenen davete; Burcu Kıratlı, Halil İbrahim Ceyhan, Ebru Şallı, Ece Vahapoğlu, Pınar Hotiç, Doğuş Çabakçor, Gökhan Mumcu-Ceren Mumcu, Nefise Karatay, Su Kutlu gibi ünlü isimler katıldı.
#Sponsorlu İçerikÜnlü şef Michael Wollenberg, geçtiğimiz günlerde Karavanıyla Türkiye’ye gelmişti. Michelin yıldızlı Alman şef Michael Wollenberg hayatını kaybetti. İstanbul yakınlarında karavanı ile seyir halindeyken bir kamyonla çarpışan Wollenberg yaşamını yitirdi. Kaza sırasında şefin yanında beraber yaşadığı iki köpeğinin de bulunduğu bildirildi. Peki, Michael Wollenberg kimdir?
#Michael WollenbergEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1İtalya’da ekonomi eğitim alan Osman Halit Şeneldir kendi deyişiyle ‘iyi yemeğe meraklı, amatör bir araştırmacı’. Yeni kitabı ‘İtalya’da Leziz Günler’i ister İtalya seyahatinizde rehber olarak kullanın, ister sayfalarını çevirerek koltuğunuzdan kalkmadan lezzet turu yapın.
#Osman Halit ŞeneldirBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra ÖzdemirKaradeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis YılmazGenç polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz görevini icra ederken akıl sağlığını kaybetmiş ve toplumun ellerine bırakılmış biri tarafından katledildi. Ardından Ankara’da iki serseri, başka polis memurlarına aynı saldırıyı denedi. Toplumda orduya ve polise karşı bir direnç ve bu kuvvetleri hafife alma gibi bir davranış biçimi yaygınlaşıyor. Bu, toplumsal bir serserilik hâlini alıyor. Bu saldırıların sadece sosyal çöküş teorileriyle açıklanıp açıklanamayacağına bakmak gerek. Sakın bu durum, daha derin ve sistemik terörist bir yönelişi işaret ediyor olmasın?
#PolisSağlıklı beslenme rüzgârını arkasına alan işletmeler hız kesmeden büyüyor. Yapılan araştırmalara göre en fazla büyüme ‘salata’da görülüyor. Bu kategorideki restoran sayısı 2024’ün sekiz ayında yüzde 170 büyürken siparişler yüzde 73 arttı. ‘Vejetaryen ve vegan mutfak’ kategorisinde ise işletme sayısının yüzde 41, siparişlerin yüzde 27 artması dikkat çekti.
#Yemek Siparişiİtalya mutfağı denince akla gelen pek çok lezzet vardır: Pizza, makarna, risotto... Ancak bu büyük lezzetler arasında sadeliği ve özgünlüğüyle dikkat çeken bir yemek vardır ki o da ‘riso al salto’dur. Aslında israfı önlemeye yönelik, yaratıcı bir çözüm olarak doğmuş bir artık yemeğidir ve lezzetiyle özellikle Milano çevresinde, bir başyapıt olarak anılır.
#Riso Al Salto