Urla’nın Sevilen Restoranları
Lezzet bir yana, tabaklardaki görsel şölen bir yana…
Od Urla
Zeytinliğin ortasındaki Od Urla’da, bölgede yetişen ve üreticisi belli olan ürünler kullanılıyor. Zeytinyağları bahçedeki tesiste sıkılıyor. On çeşitten oluşan tadım menüsü temin edilen malzemelere göre sıklıkla değişiyor. Şef Sezener, malzemenin özünü kaybettirmeden, kendine has bileşimler sağlayarak yemeklerinde farklı bir sentez yaratıyor.
Urla Vino Locale
İtalyan ruhu ağır basan bir Akdeniz mutfağı olan Urla Vino Locale’in menüsünü malzeme kalitesi ve mevsimsellik şekillendiriyor. Zeytin ve defne ağaçları arasındaki taş binada yıl boyunca hizmet veren Urla Vino Locale, lezzet çıtası yüksek yaratıcı yemekleri, servis kalitesi ve sunduğu gastronomik deneyimiyle bölgenin vazgeçilmezleri arasında.
Teruar Urla
Teruar Urla, zeytin ağaçları ve üzüm bağları arasında yedi odalı butik bir otelin içinde yer alıyor. Mutfağının temelini küçük üreticiyi destekleyerek, bölge mutfağı ve İtalya deneyimiyle harmanladığı yemekler oluşturuyor. Menüde, Divle obruk ve Bergama tulumlarını krema haline getirilip bir balon gibi sunulan peynir bulutu, kendi suyunda ahtapot, ragu soslu ev yapımı taze makarna gibi hem yaratıcı hem de lezzetli tabaklar yer alıyor