Resim haberleri sayfasında Resim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 40050 Resim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Resim, herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, günümüzde kavramsal bir boyutta ele alınması açısından hemen her tür malzemenin kullanılabildiği bir anlatım tekniğidir. Resim yapma sanatıyla meşgül kişiler, ressam olarak adlandırılırlar.
Çinli bilim insanları, Vincent van Gogh'un "Yıldızlı Gece" eserinin, 19. yüzyılın bilimsel düşüncesinin çok ötesinde olduğunu keşfetti. Araştırmalar, van Gogh'un fırça darbelerinin gece gökyüzündeki türbülansı özenle yansıttığını ortaya koydu. Eser, atmosferin hareketiyle ilgili modern akışkan dinamiği ilkelerini neredeyse 70 yıl önceden öngörüyor.
#Van GoghCNN TÜRK ekranlarında siyasetin gündemine damga vuran Gece Görüşü programının moderatörü ve Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Hande Fırat, bu kez haberle siyasi kulislerle değil resim ve heykel sergisi ile geliyor ekranlarınıza. Hande Fırat'ın Devriamber sergisi 26 Nisan'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
#Hande FıratTürkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, 29 Ekim 2023 tarihinde Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki binasında ziyarete açıldı. Cumhuriyet’in 100. Yılına armağan olarak açılan müzede, kalıcı sergi seçkisinin yanı sıra süreli bir sergi de bulunuyor.
#Resim- Bir ayağı sakinliğini sevdiği Berlin’de, diğeri tarihinden ve derinliğinden ilham aldığı İstanbul’da… Alametifarikası olan ışıkların, renklerin, böceklerinin membası ise çocukluğunu geçirdiği Malatya’nın uçsuz bucaksız bahçeleri… Bu yıl 81. yaşını kutlayan, sanat hayatında 60 yılı geride bırakan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Ödülü sahibi ressamımız Ergin İnan ile eski albümleri karıştırdık.
#Ergin İnanŞehir merkezinde toplanmasına alışkın olduğumuz sanat galerileri, son yıllarda bu geleneği değiştirerek yeni yapılaşmanın olduğu kent çeperine doğru yayılmaya başladı. Bu sayede genişleyen kentin sınırlarında yaşayan insanlar sergilere ve sanat etkinliklerine de rahatlıkla ulaşır hale geldi. Sultanbeyli’de bulunan YUNT bu mekanlardan biri. Kâr amacı gütmeyen bir sanat ve etkileşim alanı olarak 2023 yılının son çeyreğinde açılan YUNT, toplumun sanatsal etkinliklerle karşılaşma olanaklarını artırmayı amaçlıyor. Muratcan Sabuncu kuruculuğunda ve Sergen Şehitoğlu sanat danışmanlığında açılan YUNT, Prof. Dr. Eva Şarlak’ın akademik danışmanlığında düzenlenen etkinlik programlarıyla kente zengin bir sanatsal katkı sunuyor. Bunun yanında, sergilere paralel düzenlenen konuşma dizileri ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları da eğitim programları arasında bulunuyor.
#Sergi3-13 Kasım tarihlerinde Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda gerçekleşen, çağdaş resim sanatçısı Ayşe Betil'in çok katmanlı bir sanat şovu sunan ikinci kişisel sergisi “Senden Sonra”, sanatseverlerin ilgi odağı oldu.
#Sponsorlu İçerikTürk izlenimcileri, kübistler, dışavurumcular; heykeltıraşlar ve dahası... Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bugüne iz bırakmış sanatçılardan 81’inin yapıtları Taksim Sanat ve Piramid Sanat’ta sergileniyor. Bu özel serginin küratörü, sanatçı Bedri Baykam’la hem sergiyi hem modern ve çağdaş sanatın yaşadığımız topraklardaki 100 yıllık serüvenini konuştuk.
#Meltem FıratlıTürkiye'de arabesk müziğin en eski ve büyük isimlerinden Ferdi Tayfur, günlerdir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Tayfur, 60 yılı aşkın müzik kariyerinde hem çok sevilmeyi hem de halktan hiç kopmamayı başardı.
#Ferdi TayfurBu hafta Hande Yener, Nazan Öncel ve Levent Yüksel sevenleriyle buluşuyor. Dünyaca ünlü soprano Aida Garifullina, İş Sanat, ‘Yeni Yıl Konseri’ için AKM’de sahneye çıkıyor. Ödüllü oyuncu Merve Dizdar’ın yeni oyunu ‘İnsanlar Mekanlar Nesneler’ perdelerini açıyor…
#Uygar TaylanTürk edebiyatının usta isimlerinden Orhan Kemal'in 1954-1966 yılları arasında İstanbul'un Fatih ilçesinde Cibali'de kiracı olarak oturduğu ev satışa çıkarıldı. Cibali'deki 2 katlı eve mülk sahibi tarafından emlakçı aracılığıyla satılık afişleri asıldı. 3 ay önce 10 milyon liradan satışa çıkarılan evde Orhan Kemal'in 35'e yakın eserini yazdığı biliniyor.
#Orhan KemalTürk edebiyatının usta isimlerinden Orhan Kemal'in 1954-1966 yılları arasında İstanbul'un Fatih ilçesinde Cibali'de kiracı olarak oturduğu ev satışa çıkarıldı. Cibali'deki 2 katlı eve mülk sahibi tarafından emlakçı aracılığıyla satılık afişleri asıldı. 3 ay önce 10 milyon liradan satışa çıkarılan evde Orhan Kemal'in 35'e yakın eserini yazdığı biliniyor.
#İSTANBULİnsan hayatında kararların alındığı dönüm noktaları vardır. Bunlar bazen tüm yaşamımızı etkileyen evlilik, iş değiştirme veya emeklilik gibi durumlarken, kimi zaman da her yıl tekrarlanan, yeni kararların alındığı ve uygulamaya konduğu gibi doğum günü, yılbaşı gibi yılda bir kez olan ve her yıl tekrarlayan tarihler olabiliyor. Yeni kararların alınmasında bu tarihlerin seçilmesi, motive edici ve hatırlatıcı olması açısından önemli. Bu nedenle her yıl değişim, dönüşüm ve yenilik için alınacak kararlarda yeni yıla giriş tarihi başlangıç olarak seçilebilir.
#Konuk YazarRönesansımızın, durgunlaşsa da, 20. yüzyıla büyük bir tarihi kırık ya da uçurumla değil, yoğunluğunu kaybederek ve yavaşlayarak ulaştığı açıktır. Aksi takdirde, 19. yüzyılda orduda tıbbın, kimyanın, veterinerliğin ve coğrafyanın kendi ölçülerimiz içinde gelişmesini; Batı ilmi ve üniversitesine doğru yüksek okullar aracılığıyla atılan adımları izah etmek mümkün değildir. 20. yüzyıl Türkiye’sinin atılımlarının kökü buradadır. Eksikliklerinin ve gereken yoldan sapmalarının köklerini de burada aramak gerekir.
#Türkiye RönesansıBilim tarihi keşifleriyle, ortaya koydukları olgularla belki de insanlığın yönünü değiştirmiş birçok değerli isimle dolu. Ancak bu isimlerin bir kısmının bugün adı bile bilinmiyor. Birazdan okuyacaklarınız da böyle bir kadının hikâyesi...
#Sağlık2025’e girmeye sayılı gün kala, kime ne hediye alsam diye düşünüyorsanız, her burcun farklı zevklerine göz kırpan bir rehber işinizi kolaylaştırabilir. Burca göre hediye seçmek biraz esprili, biraz ciddi ama kesinlikle eğlenceli olur. İşte ilham alabileceğiniz öneriler...
#Dinçer GünerAfyonkarahisar'da yolun karşısına geçmeye çalışırken minibüsün çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki gencin öğretmen Şeyma Candan olduğu ve evine dönerken kazanın yaşandığı ortaya çıktı. Olay sonrası araç sürücüsünün gözaltına alındığı bildirildi.
#AfyonkarahisarAfyonkarahisar'da yolun karşısına geçmeye çalışırken minibüsün çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki gencin öğretmen Şeyma Candan olduğu ve evine dönerken kazanın yaşandığı ortaya çıktı. Olay sonrası araç sürücüsünün gözaltına alındığı bildirildi.
#Trafik KazasıGörsel sanatlar öğretmeni ve ressam Zeliha Bazoğlu, mübadele yıllarında yani yaklaşık 100 yıl önce, ailesinin Selanik’ten getirdiği çeyiz sandığından çıkan kanaviçe ve dantellerle yağlıboyayı birleştirerek kendi tarzını oluşturdu. Özgün tekniği, uluslararası sanat çevreleri tarafından ilgiyle karşılanan Bazoğlu, şimdiye kadar Paris’te 7, Atina’da da 1 sergi düzenledi.
#Zeliha BazoğluBilgisayar, bilişim, donanım, yazılım… Geçen yüzyılın bu en popüler, en çok kullanılan sözcüklerinin mucidi; Türkiye’nin ilk elektronik mühendislerinden, Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) kurucusu ve onursal başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal ile buluştuk. Matematiğin örgü ve nakış ile ne alâkası var? Dünyanın ilk bilgisayarı nasıl ortaya çıktı? Computer nasıl bilgisayar oldu? Hem eski albümleri karıştırıp Aydın Hoca’nın hikâyesini dinledik hem de bu soruların cevaplarını aldık.
#Aydın KöksalSultan II. Abdülhamid’in ‘Her resim bir fikirdir’ anlayışıyla Osmanlı topraklarının dört bir tarafından çektirdiği fotoğraflar, Filistin’in 1900’lerdeki tarihine ışık tutuyor. Filistin coğrafyası ‘Sultan II. Abdülhamid Dönemi Filistin’ adıyla ilk kez bütün olarak ele alındı ve bir kısmı daha önce yayımlanmamış fotoğraflar tek kitapta toplandı. Eser hakkında görüşlerini anlatan usta gazeteci ve sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, “Bu kitaplar daima gizli kalmış eserlerdir, devrin sadece siyasi değil yaşam biçimini de gösterir. Sultan II. Abdülhamid’in nasıl biri olduğunu, fotoğrafa ve resime düşkünlüğünü de göstermiş oldu. Bu yüzden kitabı okuyanlar Osmanlı’nın sadece bir dönemini görmeyecekler” dedi.
#Sultan II. AbdülhamidBİLSEM’ler, özel yetenekli öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açılmış proje tabanlı bağımsız destek eğitim kurumları olarak tanımlanıyor. Aralık ayı itibarıyla Türkiye genelinde 110 bin 730 özel yetenekli öğrencinin, ilgi alanları doğrultusunda eğitim aldığı bu kurumlar bazı veliler tarafından bir ‘statü’ merkezi olarak değerlendiriliyor. Çocuklar bu merkezlerde eğitim almaları için zorlanabiliyor. Bu amaçla bazı veliler çocuklarının elinden tutup hazırlık kurslarının yolunu tutuyor. Oysa BİLSEM’ler öğrenci seçerken hazırlıktan çok yeteneği önemsiyor. Konuyla ilgili Hürriyet’e konuşan MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, öğrencilerin BİLSEM’de eğitim alabilmek için bir sınavdan değil 3 aşamalı değerlendirme sürecinden geçtiğini belirtti. Doç. Dr. Otrar, son zamanlarda çocuğunu BİLSEM’e göndermenin ebeveynler arasında bir trende dönüştüğüne dikkat çekerek, özel yetenekli olmayan bir çocuğun BİLSEM aşamalarını geçmesi ve merkezde eğitime başlaması mümkün olsa da bu durumun sonradan uyum sorunlarına neden olabildiğini dile getirdi. Ayrıca kurs görünümlü oluşumların insanların umutlarını sömürdüğünü söyleyen Otrar, birçoğu için hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.
#BİLSEMCumhuriyet döneminin ilk heykeltraşlarından Zühtü Müridoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin 50’nci yılı için hazırladığı fakat imkânsızlıklar nedeniyle bronz dökümünü yaptıramadığı heykeli tamamlanmış ve mart ayında İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin önüne törenle konmuştu.
#Zühtü Müridoğlu