Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nin 8’inci yıl dönümü, görkemli bir etkinlikle kutlandı. Ankara’nın başkent oluşunun ve Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünün de kutlandığı davete Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay ve eşi Birten Gökyay ev sahipliği yaptı.
#Gökyay Vakfı Satranç MüzesiTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) tarafından geliştirilen ve 15 Ocak’ta uzay yolculuğuna çıkacak olan İMECE, bir mobilya şirketi tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen taşıyıcı kabin ve buna bağlı çalışacak iklimlendirme sistemi ’yürüyen temiz oda’ ile güvende olacak.
#İMECE50 ülkeye ofis mobilyaları ihraç eden Nurus, şimdi de kendi kargo uçağını tasarlıyor. 300 kilo yük taşıma kabiliyetinde olacak uçak yaklaşık 10-12 metre kanat açıklığına sahip olacak. Uçak insansız çalışacak, fosil yakıtlı bir motora sahip olacak. Uçabilecek ilk model yaklaşık 16 ay içinde hazır hale gelecek.
#NurusEn hafif uçak koltuğunu da, PTT’nin drone’larını da, yeni havaalanının koltuklarını da Nurus yapıyor. Bir mobilya şirketinin çok ötesine geçen Nurus’u, tasarıma ve inovasyona odaklayan Nurus baş tasarımcısı Renan Gökyay, Endüstri 4.0’a inanmıyor, “Burası büyük bir atölye. Nurus’ta ne istersen yaparsın, sana robot veriyoruz” diye konuşuyor.
#GazetehaberleriNurus’un düzenlediği ‘Değer Yaratan Çalışma Alanları’ panelinde Alman araştırma enstitüsü Fraunhofer IAO’nun Office 21 Projesi’nin ön sonuçları açıklandı. Buna göre geleceğin ofislerinde çalışanların kullanım tercihlerine göre kendini ayarlayabilen yani kullanıcısıyla konuşabilen ürünler öne çıkacak.
#OfisGeçtiğimiz günlerde yeni bir üniversite-sanayi işbirliğine imza atıldı; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) ile ‘Nurus Tanıtım Konteynırı’ Projesi’ni hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrenciler 2 tır eğitim ve konferans mobilyalarının sergilendiği bir deneyim merkezine dönüştürüldü.
#MekanTürkiye’de mobilya sektörünün en köklü markalarından Nurus, dünyanın geleceği şekillendirecek 200 markası arasına girdi. Alman Tasarım Konseyi’ne kabul edilen ilk Türk markası olan Nurus’un Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay, “Geleceğin mobilyalarını üretiyoruz. Artık her mobilya akıllı olmak zorunda” diye konuşuyor.
#TürkiyeTürkiye’yi bu hafta zorlu bir maç bekliyor. Karşısında tasarım devi İtalya var. Ancak bu maçın oynanacağı saha biraz farklı; İstanbul’daki Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi. İtalyan Ticaret Merkezi, burada, 4-10 Kasım tarihleri arasında GOL! isimli bir sergi düzenliyor.
DÜNYADA birçok ünlü kurum ve kuruluşa ofis mobilyası üreten Nurus, NATO Zirvesi’nin de mobilya sponsorluğunu yaptı. NATO Zirvesi’nde kullanılan mobilyalar, Nurus’un önerisiyle Dışişleri Bakanlığı’nın ek binasına gönderildi. Böylece yeni ihaleye de gerek kalmadı.
1927'de Ankara'da küçük bir marangoz atölyesi olarak kurulan Nurus bugün 20'den fazla ülkeye kendi markası ile ofis mobilyaları ihraç ediyor. Bünyesinde beş şirket bulunduran Nurus'un IBM Turk, Bayer, ABN-Amro gibi Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerin yanı sıra Saudi Telekom, Yunanistan Merkez Bankası, Dublin Üniversitesi gibi önemli kurumların mobilyalarında imzası var. Bu yıl üç milyon doları ihracat olmak üzere 12 milyon dolar ciro yapmayı hedefliyor.<br><br>
YEPYENİ bir yıla başladık. Kimimiz yeni sözler verdi kendine, kimimiz yeni planlar yaptı. Ben de yeni yıla girerken tüm sevdiklerimle birlikte önce sağlık, mutluluk sonra da yeniliklerle dolu bir yıl diledim. Yeni güzellikler, yeni tatlar, yeni heyecanlar...