Önce sağlık ve mutluluk sonra da yenilikler

YEPYENİ bir yıla başladık. Kimimiz yeni sözler verdi kendine, kimimiz yeni planlar yaptı. Ben de yeni yıla girerken tüm sevdiklerimle birlikte önce sağlık, mutluluk sonra da yeniliklerle dolu bir yıl diledim. Yeni güzellikler, yeni tatlar, yeni heyecanlar...

2011’İN EN ‘YENİ’LERİ

Şimdi size, yıllardır her yeniliğini hayranlıkla seyrettiğim ve sıklıkla İstanbul ya da Ankara’daki mağazalarına giderek kimi zaman kocaman, kimi zaman minni minnacık şeyler alarak, kendimi şımarttığım Koleksiyon’dan bahsedeceğim. Maalesef kaçırdığıma üzüldüğüm davetlerden biri oldu ama gidenler anlattılar, Koleksiyon’un yeni yıl kutlaması tam bir alışveriş festivali havasında geçmiş. Geçtiğimiz Çarşamba Ankara’nın sanat ve cemiyet hayatının en bilinen simaları Turan Güneş’teki mağazadaymış. Bercis Açıkalın, Nihan Tangil ve Feza Sayer Koleksiyon Home’ un aksesuarlarını kullanarak kendi kutlama sofralarını yaratmışlar. Etkinlik 15:00’te başlamış ama havanın kararmasıyla, sıcak şarap ikramı ve Muradisco’ nun Dj performansı eşliğinde parti havasına dönüşmüş. Ne keyif düşünsenize, tasarımlar, tasarımcılar, yeni yıl atmosferi, nefis bir müzik, sıcak şarap ve siz! Harika. Ah unutmadan, bir de güzel haber: Ankara’dan çıkıp ünü tüm dünyaya yayılan Sevgili Gaye Çevikel’ in markası Gaia&Gino New York, Milano, İstanbul gibi tasarım başkentlerinden sonra sonra artık Ankara’da da satılmaya başlamış! Sadece Koleksiyon Home’da satılmaya başlayan aksesuarlarını en yakın zamanda gidip göreceğim. Kolleksiyon’un Ankara’daki tasarım kültürüne olan katkısı yadsınamaz. Başta Koleksiyon markasının yaratıcısı Faruk Malhan ardından da bu markayı Ankara’ya getirerek büyük emek sarfeden Sinem Özgümüş’ün ellerine, kollarına sağlık!

Nurettin Usta’sız Ankara olmaz!

ANKARALILAR çok iyi bilir, Nurus isminin aslında Nurettin Usta’dan geldiğini.
80’li yıllarda Nurus’tan mobilya almak başlı başına bir olaydı. O zamanlar şimdiki gibi fazla mobilya seçeneği de yok. Nurus’ta her şey hem evladiyelik hem de farklıydı. Nurettin Usta’dan sonra bayrağı kızı Birten Gökyay devraldı. Birten Hanım Ankara’nın en sıkı sivil toplumcularından biri, koyu bir kadın hakları savunucusu,ayrıca iyi de bir gazetecidir. Hatta 2001 krizinde ulusal gazetelerin Ankara eklerinin kapatılmasıyla bir süre Gazete Ankara’yı çıkartacak kadar da Ankara sevdalısı. O yılları iyi hatırlıyorum, tüm zorluklara rağmen gazeteyi ayakta tutabilmek için çok büyük çaba sarfetti. Şimdi de o dönemlerdeki yazılarını derleyerek harika bir kitap haline getirdi. Adı: ‘Bir Zamanlar’. Mutlaka okuyun derim. Rengarenk bir yaşamı anlatan kitapta yaşam üzerine alınacak çok ders var...
Yine Nurus’a dönersek; yıllar içinde değişen akımlar ve gelişen teknoloji ailenin daha çok ofis mobilyalarına yoğunlaşmalarına neden oldu. Birten hanım’ın oğulları Renan ve Güran’ın da işin başına geçmesi de markanın bugünkü yerini almasında büyük rol oynadı. Düşünseniz, 30 yılda 20 tasarım ödülü, sayısı günden güne artan mağazalar... Alanında usta isimler, onlarca tasarımcı bugün, Nurus’un Türkiye’de çok ciddi bir marka olmasını sağladılar. Ve hızla büyüyen bu marka, kendi doğduğu şehirde, Gaziosmanpaşa’daki 1500 metrekarelik yeni mağazasının kapılarını 21 Aralık’ta gerçekleşen özel bir davetle açtı. Salih Saka’nın müziği ile renklenen gece çok renkli geçmiş. Çok da kalabalıkmış...Şimdi bir düşünmek lazım, nasıl oluyor da marka olunuyor diye. Kurumsallık çok önemli, kurum kültürü çok önemli. Ankara’nın yüzünü ağırtan Nurus, Türkiye sınırlarını da aşıp, dünyada ses getiren bir marka olarak hepimizin gururu oldu. Farkında mısınız bilmiyorum ama İstanbul’un büyüklüğüne rağmen, sanırım Ankara’dan çıkan başarı öyküleri her geçen gün daha fazla artıyor.! Bu da beni ne kadar çok memnun ediyor anlatamam.
Bu yılın ilk yazısında bol bol mobilya ve tasarım üzerine yazdım, yazarken de pek bir keyif aldım. Yenilik dolu bir hafta olsun, haftaya görüşünceye kadar neşeniz yerinde olsun!
Yazarın Tüm Yazıları