Ülkemizde pek çok yeşil alan, piknik alanları ve eğlence alanları bulunmaktadır. Bu anlamda karşımıza rekreasyon kelimesi çıkmaktadır. Rekreasyon alanının anlamı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki rekreasyon alanı nedir? Rekreasyon alanı imar durumu nasıldır ve satın alınır mı? Rekreasyon ile ilgili merak edilen konuları sizlere detaylıca derledik.
#Rekreasyon Alanı Nedir?Hürriyet Gazetesi’nin başkent Ankara’ya özel sayfalarında başlattığımız ‘KENT SOHBETLERİ’, yeni konular ve konuklarıyla devam ediyor. Bugünkü konuğumuz Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu oldu.
#Ayaş Belediye Başkanı İzzet DemircioğluTercih edilen mesleklerden olan rekreasyon, tercih döneminde yeniden adayların ilgi odağı oldu. Dünyanın birçok ülkesinde rekreasyon insanların yaşam kalitelerini arttırmaları adına önemli bir iş kolu olarak görülmektedir. Peki, Rekreasyon bölümü nedir, ne iş yapar? İşte, Rekreasyon bölümü hakkında bilgiler...
#Rekreasyon BölümüSpor insan hayatının olmazsa olmazlarından birisidir. Spor aynı zamanda bir bilim dalında oluşturmaktadır. Bu iki önemli elemanın birleştiren bölüm ise spor bilimleri bölümü olmaktadır. Bu bölümün tercih edenlerin sayısının artmasının temel nedeni ise modern dünya insanlarının sporun ne kadar önemli bir konu olduğunu anlamaları olmaktadır. Spor bilimleri bölümü ile ilgili daha detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Spor Bilimleri Bölümü Nedir?Dünyanın birçok ülkesinde rekreasyon insanların yaşam kalitelerini arttırmaları adına önemli bir iş kolu olarak görülmektedir. Buna rağmen bu bölümün önemi ülkemizde son yıllarda anlaşılmıştır. Diğer bir yandan rekreasyon bölümünün öneminin anlaşılması ile birlikte bu alandaki uzmanlara olan ihtiyaç da gün geçtikçe hızla artmaktadır. Peki, rekreasyon bölümü nedir? Hangi alanlarda çalışabilirler? Bütün bu soruların cevabını sizler için derledik.
#Rekreasyon Bölümü Nedir?Peyzaj mimarlığı bölümü, sanat ve bilimi birleştiren bir mimarlık dalıdır. Bu bölümde arazileri tasarlayan, yöneten ve planlayan profesyonel mimarlar yetiştirilmesi amaçlanır. Peyzaj mimarlığı nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi en çok merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Peyzaj Mimarlığı Bölümü Nedir?İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz “Görev süremiz boyunca adil olmaktan, şeffaflıktan ve tüm Küçükçekmeceli kardeşlerimizin haklarını korumaktan hiçbir zaman vazgeçmedik. 31 Mart yerel seçimlerinde kıymetli Küçükçekmecelilerin bir kez daha önce gönüllerine, sonra oylarına talibiz” dedi.
#İstanbulMogan Gölü’ndeki temizliğin kasım ayında tamamlanacağını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük iç su temizlik projesi olma özelliği taşıyor. Gölün su derinliği ve su hacminin artmasıyla göldeki mevcut ekosistem eski doğal konumuna dönecek” dedi.
#ANKARAAğaçlar birbirleriyle arkadaşlık kuruyor, birbirlerini koruyor, aralarında bilgi alışverişinde bulunuyor, yavrularını yetiştiriyor, hatta bir araya gelip hasta ağaçlara yardım ediyorlar... Peri masalı gibi mi geldi? Değil! Türkçeye henüz çevrilen ‘Ağaçların Gizli Yaşamı’ kitabıyla tüm dünyada çoksatar listelerine giren Alman yazar ve ‘ormancı’ Peter Wohlleben’le konuştuk.
#AğaçVali Ercan Topaca, Başkan Gökçek ile ODTÜ Rektörü Kök’ü bir araya getirdiği ODTÜ yolu zirvesinin perde arkasını Hürriyet Ankara’ya anlattı. Topaca, “Yol düşüncemiz Sayın Cumhurbaşkanımız’a da ilettik. ‘Üniversiteyle görüşün. Görüşerek yapmakta fayda olur’ talimatı oldu” dedi.
#Odtü Yoluİstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, gelecek ay 15. kez düzenlenecek İstanbul Bienali’nin teması “İyi Bir Komşu” olarak belirlenince, komşuluk üzerine yeniden kafa yormaya başladık. Komşuluk, mahalle hayatına dair pek çok şey gibi mazide kalmış, nostaljik bir ilişki biçimi mi, yoksa dönüşebilir mi? Komşu hâlâ komşunun külüne muhtaç mı? Hem sonra kim o iyi komşu? Bize benzeyen, bizim gibi yaşayan biri mi? Rengi, dili, inanışı, cinsel tercihleri, siyasi fikirleri farklı olanlara, ön yargıya kapılmadan kapımızı açıyor muyuz? Rezidans ve modern site hayatının, geleneksel komşuluk ilişkilerini erozyona uğrattığını, kapı komşularının bile birbirini tanımadığını, yaşayanlar tespit ediyor ama uzmanlara göre bu ‘ilişkisizlik’ halinden ufak çabalarla dönüş mümkün.
#KomşulukHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 9’uncu oturumu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleşti. Rektör Adem Şahin, üniversitenin çevresine yaptığı katkıyla ilgili “Bölgeye de değer katan marka haline geldik” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversite yönetim kurulu toplantı odasında geniş bir kadroyla hem şehri, hem üniversiteyi konuştuk.
#AnkademiKeçiören’in en büyük probleminin ulaşım olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Ulaşımı çözdüğümüz zaman diğer problemlerin çözümü de arkasından gelecektir” dedi. Büyükşehir yasasında gelirlerin artırılmasını beklediklerini kaydeden Ak, Cumhuriyet Kulesi’ni bu yıl yıkacaklarını söyledi.
#Keçiören