İftar menüsü yemek tarifleri, orucun 18. gününde de sofraları süsleyecek. Günün erken saatlerinde çorbadan tatlıya yemek tarifi seçenekleri de araştırılıyor. Özellikle de yemek hazırlamak için az zamanı olanlar, kolayca hazırlanan Ramazan menüsü tariflerine yöneliyor. 'Bugün iftara ne yapsam?' Bu akşam hangi yemeği pişirsem?' diye düşünenlere çorba, ana yemek, salata ve tatlı tariflerinin yer aldığı Ramazan menüsü iftar yemekleri önerileri!
#İftar MenüsüRamazan ayında beslenme düzeni ruhsal ve bedensel zinde hissetmek için büyük önem taşıyor. Uzun saatlerce yaşanan açlığın metabolizmayı kötü etkilememesi için Sağlık Bakanlığı tarafından bazı beslenme önerileri yayımlandı. Peki, Ramazanda nasıl beslenmeli, iftar ve sahurda neler yemeli? İşte, Ramazanda beslenme önerileri...
#Ramazanda BeslenmeSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü
#İftar MenüsüBu yıl 29 gün sürecek olacak ramazan ayında kilo vermeye devam etmek veya kilosunu korumak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden sorularına yanıt arıyor. Peki, ramazan ayında diyet yapılır mı? Ramazan ayında kilo vermek için neler yapılabilir?
#Ramazan Ayında Diyet Yapılır MıYaz sıcakları da her geçen gün daha fazla yüzünü göstermeye başladı ve bu yıl neredeyse 17 saatten fazla oruç tutuluyor. Bu yüzden de geri kalan altı buçuk saatte neyin nasıl ve ne kadar yendiği çok önemli. Sağlıklı bir ramazan geçirmek için iftarda ve sahurda yenilenlere çok dikkat edilmesi gerek.
#DONDURMAÇocukluğumda sıklıkla kış aylarına denk geldiğinden midir bilmem, ramazan sofraları benim için hep kış aylarıyla özdeşleşmiştir. Sıcak çorbalar, dumanı tüten dolmalar, neşeli sohbetler, “top patladı mı” muhabbetleri, TRT’den yükselen Nur Subaşı duaları…
#YazarlarYemek çeşitleri ve yemek hazırlama teknikleri ailelerin sosyo-ekonomik ve kültürel durumlarına göre farklılık gösterse de Ramazan ayında sadece iftar ve sahur olmak üzere iki ana öğün yapılmasının yeterli olduğu düşüncesi toplumda kendine yer edinmiş durumda. Oysa ki iki öğünlü beslenme şekli, bireyin gereksinimi olan besin öğelerini dengeli ve yeterli düzeyde almasını engelliyor.
#Doğru Beslenme TeknikleriMalum Ramazan ayı beslenme alışkanlıklarının ve düzenin değiştiği dönem. Öğün sayısı ikiye düşüyor. Uzun süren açlığın arkasından oruç açılınca, enerjisi daha yüksek yiyecekler yeniyor. Uzmanlar ise iftar ve sahur arasına iki öğün daha eklenmesini öneriyor.
#RamazanRamazan kilo alma ayı değil. Tam aksine ruhumuzu ve vücudumuzu disipline sokma, aklımıza ve bedenimize özen gösterme zamanı. Önümüzde bu fırsatı değerlendirmek için hâlâ dört hafta zamanımız var. Spor eğitmeni Murat Bür, Diyetisyen Dilara Koçak ve Dr. Halit Yerebakan uzmanlıklarını bir araya getirdi, bu ramazanı her zamankinden daha sağlıklı geçirmemiz için müthiş bir program hazırladı. Bayrama daha zinde, fit ve neşeli mi girmek istiyorsunuz? Kesin-saklayın ve uygulayın!
#Ramazan