Tekirdağ’da çıkan HaberTrak gazetesinde yerel sorunlarla ilgili yazan Timuçin Çınar, “Bu markalar hepimizindir” diye bir yazı kaleme almış, Tekirdağ Rakısı’nın kentlerine getirilmesi için çarpıcı bir yazı yazmış...
#TekirdağTÜRK tekstilini uzun yıllardır Amerika’da başarıyla temsil eden İzmirli işkadını Yıldız Şişmanoğulları’nı ziyaret etmek üzere New York’a gittiğimde, ofisinin olduğu binaya girince büyülendim. Manhattan’ın en özel yerinde konumlanmasının yanısıra, tamamen tekstil üzerine bir showroom olarak tasarlanan binanın sahibinin Türk olduğunu öğrenince daha da ilgimi çekti. Tarkan Bastıyalı 5. Cadde’de bulunan ‘Tekstil Showroum’u konseptli binasıyla, çoğunluğu Denizli’den olan Türk tekstil firmalarına destek vermekle kalmıyor, ayrıca birçok alandaki inovatif buluşlarıyla geleceği insanlığa faydalı olacak biçimde şekillendirmek üzerine çalışıyor. Alanında birçok ödül almış olan Tarkan Bastıyalı ve ailesini yakından tanıyalım.
#1Tekirdağ'ın dünyaca ünlü rakısını üreten Tekirdağ Rakı Fabrikası, özelleştirilmesinin ardından Manisa'ya taşınması, kentte büyük üzüntü yarattı. Kapısına kilit vurulan 86 yıllık fabrikada 14 yıl genel müdürlük yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, "Bugün çok üzüntü duyuyorum" dedi. Fabrika ile birlikte kente yayılan anason kokusunun mutluluk kaynağı olduğunu belirten Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, "Tekirdağ'da bir spor müsabakasına gittiğiniz zaman tribünlerde, 'Anason kokulu kentin çocukları' diye afişler asılırdı" dedi.
#TekirdağTürkiye coğrafyasında yaşamak demek ‘şaşırmak’ duygusunun iğdiş edilmesi demektir. Hiçbir şey acayibimize gitmez. ‘Hmmm olmuştur valla ne var ki’ diyecek kayıtsızlığa gelmemiz bir tesadüf değildir.Olaylar silsilesinin birçoğu can acıtsa da, birçoğu da karnını tutarak gülmeye engel değil. İçimiz dışımızın siyaset olduğu bu günlerde, kafayı biraz dağıtmak için ortaya karışık bir listeyi, Twitter’in ‘Kaç Yıl Oldu’ adıyla ünlü hesabından derledik.İşte sadece bu coğrafyada yaşayanların şaşırmadan okuyacağı liste…
#Kaç Yıl OlduSerpil Yıldırım ismini çoğunuz bilmezsiniz ama dizi sektöründeki hemen bütün yapımcıların yakından tanıdığı biridir... Yıldırım Holding’in 2004’te aldığı Beykoz Kundura Fabrikası arazisini son 10 yıldır dizi sektörünün hizmetine sokan isim o... Bugüne kadar büyük dizilerin pek çoğunun set kurduğu, sayısız klibin ve filmin çekildiği Beykoz Kundura Fabrikası nedir, ne olacak diye merak ettim, Serpil Hanım ilk kez anlattı.
#Cengiz SemercioğluESKİ Tekel’in rakı ve şaraplarını üreten MEY grubunun Tekirdağ’daki ‘Yeni Rakı’ ile ‘Tekirdağ Rakısı’nın üretildiği, Fransızların yaptığı tarihi binanın bulunduğu 102.5 dönümlük arsanın beklenmedik şekilde satışı üzerine ‘Galip Yorgancıoğlu’ imzalı bir açıklama aldık.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmirlilerin yaşam tarzına körfezini temizleyerek, ulaşımını rahatlatarak, engellisini rahat ettirerek karışacağını söyledi. İzmirlilerin rakısını içip, balığını yerken burnunu tıkamak zorunda kalmaması için 10 yıldır temizlenemeyen körfezi temizleyeceğini belirten Yıldırım, "İzmir’e hizmet için yola çıktık. Bizim hedefimiz İzmir’i dünyaya açmak. İzmir’de başkan olduğum takdirde herkesin sızlandığı sorunları yok edeceğiz" dedi.
İstanbul'un en değerli arazilerinden birisi olarak gösterilen Boğaz kıyısındaki eski Tekel arazisine beş teklif birden geldi. Paşabahçe'deki arazi 2009 yılında da satışa çıkmış ve araziyi iş dünyasında adı hiç duyulmayan Mümin Gökalp 303 milyon liraya almıştı. Ancak Gökalp yükümlülüklerini yerine getirmediği için satış iptal olmuştu.
Gaziantep’te eski Tekel rakı fabrikası ‘mozaik müzesi’ne dönüştürüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin 45 milyon liralık yatırımıyla hayata geçirilen Zeugma Mozaik Müzesi, 2 bin 500 metrekarelik sergi alanı ile dünyada ilk sıralara yerleşti.
Bahar yüzünü gösterdi. Ağaçlar çiçeklerini taktı takıştırdı, toprak yeşil örtülerini üstüne çekti. Kuşlar sevinç çığlıkları atmaya başladı. Şimdi tam yola çıkmanın zamanıdır. Çünkü doğa en güzel görüntülerini bu mevsimde sergilemeye başlar. Her yıl yaptığım gibi bu yıl da bahara doğru yolculuğa çıktım. Önce Bursa’yla hasret giderdim. Daha sonra Ayvalık’a, Cunda’ya, Foça’ya selam sarkıttım. Direksiyonu kırıp Karaburun Yarımadası’nın, Çeşme’nin, Alaçatı’nın güzelliklerinde dolaştım durdum. Bu hafta bu bahar turunu sizlerle paylaşacağım.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Tıksırıncaya kadar içiyorlar” sözüyle katıldığı içki tartışmaları devam ederken, Türkiye’nin ilk ‘Rakı Ansiklopedisi’ çıktı. A’dan Z’ye rakının ele alındığı ansiklopedi, piyasaya çıkan 200 rakının kayıtlara girmesini sağladı.
MÜNEVVER Karabulut cinayeti davasında, Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, “Kafamızı masanın altına sokup savunma yapacak halimiz yok. Sürekli susturulup sindirilmeye çalışılmamız kimyamızı bozuyor” deyince duruşma salonu karıştı. Münevver Karabulut'un annesi Nagehan Karabulut elini masaya vurarak, “Ne bozuluyor ulan. Kimyası bozuluyormuş. Bizim kimyamız bozuldu” diye bağırdı.
Tekel'in Paşabahçe'deki içki fabrikasını geçen sene 303 milyon liraya alan As-Asya'nın, henüz bu parayı bile ödemeden fabrikayı el altından 375 milyon liraya (250 milyon dolar) satışa çıkardığı iddia ediliyor. Eğer satış gerçekleşirse As-Asya Gayrimenkul, cebinden bir kuruş para çıkmadan 7 ayda 72 milyon lirayı cebine indirmiş olacak.