Son 10 yılda tıptaki ilerlemelerin beyin tümörleriyle ilgili hayatta kalma oranlarını büyük ölçüde iyileştirdiğini belirten Özel İzmir Can Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, doğru zamanda, doğru tedavi ile beyin tümörlerinin başarılı bir şekilde tedavi edilebileceğini söyledi, önemli bilgiler aktardı:
#1Prostat kanseri riskinin yaşla birlikte arttığı bilinse de, daha erken yaşlardaki görülme oranını hafife almamak gerekiyor. 50 yaş öncesi her 350 erkekten biri bu hastalıkla tanışıyor. 50-60 yaş aralığında 52 erkek, 65 yaş üstünden sonra her iki erkekten biri tanı alıyor. Erken teşhisin bu hastalıkta çok önemli olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, ailesinde prostat kanseri olanların 40 yaşından itibaren kontrollere başlaması gerektiğini vurguluyor.
#Prostat KanseriBeyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Peker, 2012 yılında İstanbul'da bir sempozyumda konuşma yaparken, kürsüde beyin kanaması geçirdi. Pekçoğu Türkiye'nin en iyisi, 100'den fazla beyin cerrahının arasında ilk müdahalesi yapılarak hızla hastaneye kaldırıldı. O gün onun ilk operasyonunu gerçekleştiren Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özenç Minareci "Hayatımın en zor hastasıydı çünkü işlem odasından çıkıp haber vereceğim yakınları, onlarca beyin cerrahıydı" dedi. Bir ay sonra ikinci işlemini yapan Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Çizmeli ise "Ben ilk tomografisini gördüğümde Selçuk'u kaybettik dedim. Ama o hepimizi şaşırttı" diye konuştu. Prof. Dr. Peker hem istatistikleri, hem meslektaşlarını şaşırtarak çok kısa sürede iyileşti ve 1,5 ay sonra mesleğine döndü.
#Beyin CerrahiBeyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Peker, 2012 yılında İstanbul'da bir sempozyumda konuşma yaparken, kürsüde beyin kanaması geçirdi. Pekçoğu Türkiye'nin en iyisi, 100'den fazla beyin cerrahının arasında ilk müdahalesi yapılarak hızla hastaneye kaldırıldı. O gün onun ilk operasyonunu gerçekleştiren Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özenç Minareci "Hayatımın en zor hastasıydı çünkü işlem odasından çıkıp haber vereceğim yakınları, onlarca beyin cerrahıydı" dedi. Bir ay sonra ikinci işlemini yapan Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Çizmeli ise "Ben ilk tomografisini gördüğümde Selçuk'u kaybettik dedim. Ama o hepimizi şaşırttı" diye konuştu. Prof. Dr. Peker hem istatistikleri, hem meslektaşlarını şaşırtarak çok kısa sürede iyileşti ve 1,5 ay sonra mesleğine döndü.
#DoktorKanserin farklı tür ve evrelerinin tedavisinde radyasyon onkolojisinin etkili olduğunu söyleyen Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Evrim Metcalfe, “Radyoterapi aygıtlarında gerek teknik donanım gerekse planlama yazılımları açısından son yıllardaki gelişmeler sayesinde, kanserli bölgeye yüksek dozlarda tedavi edici radyasyon verilebilirken çevresindeki sağlam doku ve organların güvenle korunabilir. Böylece, çok daha yüksek tümör kontrolü sağlayan tedaviler mümkün olmaktadır” dedi.
#Radyasyon Onkolojisi UzmanıSamsun'da yaşayan sekizinci sınıf öğrencisi Ahmet Safa Yazıcı (13), beyin damarlarında doğuştan oluşan AVM yani damar yumağı hastalığı nedeniyle Gamma Knife tedavisi olmak üzere İstanbul'a geldi. Kendisi de SoloTürk hayranı olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Peker, küçük hastasının akrobatik gösterileriyle gökyüzünü şölene çeviren jet pilotlarının en sıkı takipçilerinden biri olduğunu öğrenince, yakın arkadaşı ve SoloTürk'ün kurucu pilotu olan Yalın Ahbap'ı arayarak Safa'ya büyük bir sürpriz hazırladı. Gamma Knife seansı öncesi, 5 yaşından beri hayranı olduğu jet pilotlarından birini karşısında gören Safa, sevinçten gözyaşlarını tutamadı.
#SolotürkÖzel Bossan Hospital, Gaziantep’in halıcılık sektöründe uzun yıllardır sanayici olarak faaliyet gösteren Bossan Halı’nın Gaziantep’e kazandırdığı ve bölgenin en büyük özel hastanelerinden biri olma özelliğine sahiptir. Halit, Mehmet, Mustafa ve Şevki Bostan’ın ortaklığında kurulan hastane 1 Şubat 2021’de hasta kabulüne başladı.
#Bossan HospitalDünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya genelinde her yıl ortalama 18 milyon kişiye kanser tanısı konuyor, 9 milyonu aşkın kişi kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Bununla birlikte kanser tedavilerinde son 10 yıldaki gelişmelerle hastaların yaşam süresi önemli ölçüde artıyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle uzman hekimlere kanser tedavisinde umut vaat eden son gelişmeleri sorduk. Kanser hastaları ve yakınlarıysa pandemi döneminde yaşadıklarını anlattı...
#GazetehaberleriSon zamanlarda ‘delirten hastalık’ diye sıkça duymaya başladığımız, çok sık görülmeyen ama gittikçe bilinirliği yaygınlaşan trigeminal nevralji (TN), yüz ağrılarının en sık rastlanılan sebeplerinden biridir. Trigeminal nevralji, yüzde, beşinci sinirin bir ya da birden fazla dalını tutan, birbirine benzer, paroksismal şiddetli, keskin, yüzeysel ve batıcı şiddetli ağrı ile karakterli bir hastalıktır. Hastanın ağrısı, başladığı yer ve yakınında olur.
#Trigeminal NevraljiBeyindeki elektriksel aktivitenin normalin dışına çıkmasıyla oluşan epilepsi nöbetleri, hastaları ne yazık ki toplum dışına itiyor. Pek çok hasta, yaygın uygulanan ilaç tedavisine karşı dirençli ve cerrahi uygulamanın varlığı ile başarı oranı konusundan habersiz.
#SağlıkTürkiye’de her yıl 148 bin yeni kanser tanısı konulduğunu belirten Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD) Başkanı Prof. Dr. Esra Kaytan Sağlam, yılda 90 binden fazla kişinin de buna bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğinin altını çizdi.
#Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği (TROD)Beyin ve SinirCerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin cevaplıyor; Trigeminal NevraljideCyberknife radyocerrahi tedaviTrigeminal nevralji, ağrı hastalıklarındandır. Buhastalıkta hastalar yüzlerinde, alın bölgesinde, çene bölgesinde veya yanakbölgesinde çok şiddetli ağrılar hissetmektedir. İlaçla tedavi mümkün olsa dakimi zaman bu ilaçlar yeterli olmaz. Bu gibi durumlarda cerrahi yöntemlerdevreye girmektedir. Hastaların cerrahiye girmesi için de yan hastalıklarınolmaması gerekmektedir. Bu tarz cerrahiye giremeyecek durumda olanlara veyaşlılara cybernkife teknolojisi bir alternatif olmaktadır.
#Trigeminal NevraljiBeyin ve SinirCerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin cevaplıyor; Tümörlere ameliyatsız tedavi:Cyberknife radyocerrahi sistemiCyberknife teknolojisi, geliştirilen en son radyocerrahisistemidir. Bu sistemde yüksek doz radyasyon kullanılarak tümörlere bombardımanyapılmaktadır. Bu sayede tümör hücreleri ölmekte, tümör küçülmekte ve yokolmaktadır. Cyberknife yöntemi cerrahiye alternatif bir yöntemdir ve cyberknifeyönteminde neşter kullanılmamaktadır. Cyberknife ile çoğunlukla beyin tümörleritedavi edilmektedir. Beyin tümörlerinin yanı sıra akciğer kanserleri, prostatkanseri, omurga tümörleri gibi problemler de bu yöntemle tedaviedilebilmektedir.
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi- Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şahin:- "Türkiye, beyin ve sinir hastalıklarının tedavisinde ABD ve Avrupa'daki birçok özel kliniklerle yarışacak boyutta"- "Son yıllarda Sağlık Bakanlığının, sağlık turizmine verdiği önem dolayısıyla ülkemize yurt dışından çok sayıda hasta tedavi olmaya geliyor"
ACIBADEM ADANA HASTANESİ ONKOLOJİ MERKEZİ’NİN ÖZELLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VERMEK İÇİN BASIN TOPLANTISINA; ACIBADEM ADANA HASTANESİ’NDEN BAŞHEKİM PROF. DR. BÜLENT SOYUPAK, PROF. DR. ORHAN DEMİRCAN, PROF. DR. HÜSEYİN ABALI, PROF. DR. MELTEM SERİN, PROF. DR. BÜLENT ANTMEN VE PSİKOLOG MERİÇ MAVİ İLE KANSER TEDAVİSİ GÖREN HASTALAR SEVDA HERDEM VE YAKUP YAVUZ AKIN KATILDI.
BEŞ yıl boyunca Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü yapan İ.Ş ile birçok bürokratın adının geçtiği promosyon yolsuzluğu ve ihalelerde usulsüzlük iddialarının soruşturmaları tamamlandı. Şüpheliler, Uludağ’da kayağı, stand-up gösterisini, kol saati, güneş gözlüğünü kamuya fatura etmiş. En çok hacama ise eski genel müdürün baldızının şirketine yapılmış.