Yağ bezeleri, vücutta herhangi bir soruna yol açmayan iyi huylu kistler şeklinde bilinir. Yağ bezesi, pek çok insanın karşılaştığı bir sorundur. Yağ bezeleri herhangi bir tehlikesi bulunmayan ve genellikle deri altında çıkan iyi huylu kistler şeklinde bilinir. Yağ bezesi pterjium kendiliğinden geçer ve iyileşir mi sizler için derledik.
BATIGÖZ Sağlık Grubu’nun Manisa merkezinden göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. Okan Taşkın, halk arasında ‘göz eti’ olarak bilinen ‘pterjium’ hakkında önemli bilgiler verdi. Op. Dr. Okan Taşkın, “Halk arasında ‘gözde et yürümesi’, ‘göz eti’ veya ‘kuş kanadı’ olarak bilinen ‘pterjium’, gözün beyaz kısmı üzerindeki zar tabakaya ait damar ve bağ dokusunun anormal bir şekilde büyüyerek saydam kornea tabakası üzerinde ilerlemesiyle meydana gelir. Genellikle gözün buruna yakın iç kısmında oluşan bu zar, göz bebeğine doğru büyüme eğilimindedir. Hastalığın meydana gelmesindeki başlıca faktörler; güneş, sıcak ve tozdur. Bu yüzden açık alanda çalışan kişiler, fırın ve kaynak işçileri tehlike altındaki gruplar olarak sayılabilir. Göz eti hastalığı; ailesinde göz eti olan, alerjisi veya göz kuruluğu olan hastalarda ise daha sık gözlemlenir” dedi.
#1KAŞKALOĞLU Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Ömer Takeş, halk arasında ‘göz eti’ olarak tanınan ‘pterjium’ rahatsızlığının erken tedavi edilmezse görme kayıplarına yol açabildiğini söyledi. Rahatsızlığın, dışarıda çalışan ve güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarına maruz kalan kişilerde daha çok görüldüğünü belirten Op. Dr. Ömer Takeş, hastalığın Türkiye’de ise her 100 kişiden 5’inde görülebildiğine dikkat çekti.
#İzmirYaz aylarında artış gösteren göz enfeksiyonları genellikle kuru, sıcak, tozlu ve polenli havalardan veya havuzlardan bulaşıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Yılmaz Mumcu, Covid-19 pandemisi sürecinde göz enfeksiyonlarına karşı daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti, Covid 19'un gözdeki belirtilerini anlattı.
#Koronavirüs BelirtileriHavaların ısınmasıyla birlikte yaz aylarının vazgeçilmezi güneş gözlükleri vitrin ve tezgahlardaki yerini aldı. Uzmanlar ise fiyatı 30 liraya kadar düşen sahte güneş gözlükleri konusunda uyarıyor. Bu güneş gözlüklerinin katarakt oluşumuna ve gözün iç kısmında et yürümesine yol açabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Apa, doğru gözlük seçimi hakkında önerilerde bulundu.
#Güneş GözlüğüHavaların ısınmasıyla birlikte tatil yapacakları göz enfeksiyonları konusunda uyaran Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Özsoy, havuz temizliği için kullanılan klorun göz sağlığını tehdit ettiğini ve havuz suyunun göz enfeksiyonuna sebep olduğunu söyledi.
#Havuz Suyu- Kütahya'da yaşayan, doğuştan beyninde su toplanması ve bir gözünde et büyümesi hastalıkları bulunan çocuk, daha önce 15 kez ameliyat edilmesine rağmen sağlığına kavuşamadı - Anne Koç: "Çocuğumun artık sol gözündeki etten kurtulmasını istiyorum. Çocuğum büyüdükçe bu durum onun gücüne gidiyor" - Baba Koç: "Oğlumun kesin tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyorum"
Dünyagöz Samsun’dan Op. Dr. Birgi Sönmezer, güneşin yüzünü tam olarak gösterdiği yaz mevsiminde güneş ışınlarının şapka ve güneş gözlüğü takmayan kişilerde kalıcı görme hasarı oluşturabileceğini söyledi. Op. Dr. Birgi Sönmezer, “Açık renkli gözlerde az olan melanin pigmenti vücudumuzu ultraviyoleye karşı koruyan bir yapıtaşıdır. Bu nedenle açık gri ve mavi gözler güneşin zararlı ışınlarından en çok etkilenen gözlerdir.” dedi.